Skønhed og mode

Leukæmi symptomer og årsager

Pin
Send
Share
Send


leukæmi:

Gennem årene har en af ​​de mest vedholdende sygdomme forbundet med blodet, der har haft forfærdelige resultater, skylden på leukæmi. På en fælles gade beskriver man leukæmi, da kræftcellerne overtager blodvævet. En normal person i hans blod på daglig basis har størstedelen af ​​røde blodlegemer eller RBC'er og en lille smule af de hvide blodlegemer, blodplader og plasmaer. Dette er hovedbestanddelen i blodet, der produceres af margen, der løber langs ryggen. Leukæmi kan ofte beskrives som knoglemarvskræft, hvor de producerede røde blodlegemer er kræftfremkaldende.

Leukæmi omhandler en abnorm produktion af blod, men dette blod er sjældent nødvendigt af vores krop. Leukocytter eller hvide blodlegemer udgør hovedbestanddelen i blodet. Med den unormale celleproduktion ses deres reproduktion som to gange, hvilket forårsager multiplikation af de unormale celler. I modsætning til normale celler bliver disse celler ikke naturligt gamle og dør, der får det til at crowd mere og mere i processen, hvilket reducerer mængden af ​​krævet rød blodlegeme til at køre kroppen. I henhold til latin betyder 'leukos' hvid og 'aima' betyder blod.

Leukæmi hos forskellige mennesker kan være af forskellige typer. Benmarg producerer ofte celler, der kaldes stamceller, som derefter yderligere opdeles i rødhvide eller blodplader. Hvis kræftcellerne angriber under stamcellebruddet, betegnes det som myelogen leukæmi. Dem, der danner i maven, hedder lymfocytisk leukæmi. Så er der den kroniske leukæmi, som er langvarig men stabil i naturen. Den udvider og spredes over en længere periode. Den akutte leukæmi er hurtigere forholdsvis og forårsager skade med en meget hurtigere hastighed end den kroniske leukæmi.

Så er der yderligere subinddeling i til leukæmi, hvilket gør disse fire basen, for eksempel akut lymfocytisk leukæmi eller kronisk lymfocytisk leukæmi, og det samme gælder myelogen leukæmi. Et af de grundlæggende behandlingsforanstaltninger er kemoterapien. Leukæmi er en meget smertefuld dødningsproces, der efterlader tunge bivirkninger som hårtab, skaldethed, dulling af hud, svaghed osv. Det er faktisk en forfærdelig sygdom, som ingen ved, hvornår de slår dem.

Leukæmi Symptomer og årsager:

Det er altid bedre at være vidende om hvad er årsagerne til og symptomer på leukæmi at kende aftalen bedre.

Årsager til leukæmi:

Nedenfor har vi en liste over 10 hovedårsager til leukæmi, der kan defineres som

1. Rødblod mangler:

Den mest almindelige som nævnt ovenfor er manglen på røde blodlegemer. Leukæmicancercellerne stunt produktionen af ​​røde blodlegemer, mens en unormal mængde hvide blodlegemer frigives. Disse blodceller er ikke normale, formere hurtigere og er uforgængelige. De eksisterende røde blodlegemer er enten usurped af de hurtigt voksende leukocytter eller hvide blodlegemer eller dræbt og udryddes på processen.

2. Tidligere kamp mod kræft:

Selv om chancerne er slanke, kan man være heldig at flygte fra kræftklemmerne, men ikke heldig nok til ikke at falde i bytte for det igen. Læger afslører, at vores krop med dets immunsystem og rystede hvirvler er i en skrøbelig tilstand lige efter en stærk kamp med kræft, måske af en anden slags. På et sådant tidspunkt er leukæmirisiko bedst, da det udnytter vores svækkede skjold.

3. Genetisk mutation:

Ligesom x-mænds film, selv os, står normale mennesker mod genetisk mutation som det forkortede kromosom 22, hvilket er en tilstand, hvor et kromosom som følge af genetisk mutation ændres ved en abnorm type, der forårsager risikoen for leukæmi at vokse. Dette kaldes normalt Philadelphia-kromosom og kan være direkte relateret til din leukæmi.

4. Familiehistorie:

Hvis du har en fortidspost over din familie, der lider af visse sygdomme og leukæmi, er en af ​​dem, er der en stor chance for, at det kan komme over på dig som en form for arvelighed.

5. lidelser:

Ofte er sygdomsrelaterede gener et middel til leukæmi. Down syndrom eller anæmi kan også være en årsag til din leukæmi årsag.

Meget mange gange finder læger det svært at forudsige den nøjagtige årsag til leukæmi. Dette er en ustabil sygdom med en trist slutning for de fleste. Leukæmi har ingen speciel eller målmæssig årsag og har heller ikke et specifikt sæt symptomer opkaldt efter det. Men i løbet af årene er der blevet set nogle almindelige tegn blandt leukæmipatienter, som kan opsummeres til symptomudkig.

6. Downs syndrom hos børn:

Leukæmi blandt børn har ofte været forbundet med især dem, der har nedsat syndrom som deres ledsager. Et tragisk genetisk problem siden fødsels-, ned-syndrombørn udsættes ofte for en høj risiko for leukæmi. Selvom mulighederne dukker op i barndommen, falder risikoen for at koge leukæmi aldrig i stigende grad med den voksende alder.

7. Strålebehandling mens kræftbehandling:

Som forklaret før er kræftpatienter i deres primaldage for svage til at opbygge en jernimmunitet, og derfor kan leukæmi være en mulighed for dem. Der er dog endnu en grund til, at leukæmi kan tiltrækkes til dig. dette skyldes primært strålebehandling er en mandat del af kræftbehandling, og selvom din kræft i begyndelsen ikke var blodrelateret, er chancerne for, at det kan være nu.

8. Cigaretrygning:

Eventuelt indeholder alle cigaretpakker de forsigtighedsord, der er ætset på dem, og siger tobaksforbrug, kan du være dit liv. Men det er ikke kun tobakken, vi er bekymret for, men også tilstedeværelsen af ​​nikotin i de cigaretter, vi ryger. Leukæmi forårsager også overdreven cigaretrøgning. Cigaretter mere aggressivt er nikotinen i dem hård for din krop, specielt dine lunger, og det er et underforstået faktum, at cigaretrygning fører til lungekræft. Imidlertid kan den nikotin, som koagulerer i blodet og senerne, også være årsagen til, at du en dag kunne blive offer for denne tragiske sygdom.

9. Myelodysplastisk syndrom:

Blandt de mange typer er AML en type leukæmi kendt som akut myeloid leukæmi. Årsagen til det er MDS eller myelodysplastisk syndrom, en slags lidelse. Vores knoglemarv har bløde væv og celler indesluttet i den hårde knogle struktur. Her bliver cellerne i knoglemarven beskadiget. Nu multipliceres de beskadigede celler med en hurtig hastighed, mens de normale blodlegemer simpelthen bliver gamle og dør. De beskadigede celler fortsætter med at producere flere og flere unormale celler, og som følge heraf opstår der abnormiteter i blodlegemet, der fører til dette punkt.

10. Kostcheck:

Årsager til leukæmi er også baseret på de diætplaner du følger dagligt. Mens de sædvanlige friske frugter og grøntsager faktisk viser sig at reducere leukæmirisikoen hos børn, viste en undersøgelse, hvordan konserves og konserves af koldt kød hver dag kan øge toksinniveauet i dit blod. Disse toksiner gør det muligt for blodet at gelægge sig sammen med dem og derved skabe mulighed for, at blodcellerne fejler sig i tilstedeværelsen af ​​toksinerne, der fører til abnormiteter i dit system.

Se mere: Tidlige symptomer på lungekræft

Symptomer på leukæmi:

Nogle af de almindelige tegn og symptomer på leukæmi er angivet nedenfor for dig:

1. Vægttab:

Gennem årene er det blevet bemærket, at en leukæmi mistanke om, hvem der engang var sund og egnet, har drastisk tabt hans eller hendes pund, hvilket gør hende eller ham også en anoreksipatient. Vægttabet til tider er det så alvorligt, at dine knogler under de formodede fedtlag er tydeligt udtalt og fremtrædende. Brystbenene kommer ud, hoftebåndene stikker ud og kravebenene bliver klare.

2. Træthed:

Med det voldsomme vægttab i kroppen er den konstante følelse af træthed gældende. Denne nagende vedvarende følelse kan skyldes enten vægttabet eller de funktionsdygtige kropsdele, der ledsager leukæmi. En patient, der undergår behandling for at helbrede kræft ofte ved udsættelse for sådan skadelig stråling, kan også føle denne træthed.

3. Sved:

Overdreven svedtendring er endnu et symptom på en leukæmimistanke. Selvom der er mange mange andre grunde til, at du sveder så meget, skal du være forsigtig med at gå ind for en checkup og finde ud af sagen.

4. Smerte:

Ofte i tilfælde af akut leukæmi er der en skarp vridende smerte, der opstår natten efter nat, der retter sig mod dine marvområder. Patientens familie klager normalt over dem, der vender sig op og ned i smerter om natten.

Se mere: Årsager til lymfom

5. Næseblod:

Næseblod er et almindeligt symptom, der er blevet bemærket blandt kræftpatienter, som endnu ikke blev påvist med leukæmi. Næseblodene er gentaget i naturen og giver normalt ikke et advarselsskilt. Disse blødninger kan være svære af natur eller mild afhængig af den skade, der allerede er gjort indeni dig.

6. Feber og kuldegysninger:

Leukæmi symptomer vil normalt have dig gummiagtig knæet og svag på sit bedste. Høj temperatur fortsætter ofte, mens kuldegysninger kører ned i ryggen blot tilføjer til listen over symptomer. Feber og kuldegysninger er et af de mest almindelige symptomer, der forekommer i det tidligste stadium. Hvis den fælles feber varer usædvanligt sidste, er det altid bedre, at du søger lægeens checkup.

7. leukæmi og appetit tab:

Petechia er en hudsygdom, der opstår ved brud på blodkar i huden, der resulterer i dannelse af røde eller lilla flekker eller pletter på huden. Dette er et synligt og nært forestående tegn, der taler om leukæmi, der normalt forekommer i dit ansigt, bryst og nakke og kan til tider også være tilbøjelige til at bløde. Det andet symptom kan også være et pludseligt appetitløshed, der også kan medføre vægttab som tidligere nævnt.

Se mere: Leprosy Tegn og Symptomer

8. Kirtlen Hævelse:

En del af vægttab omfatter også hævelse af kirtler som nakke. Ofte kan man finde en klump vokser på siden af ​​din hals, der i sidste ende bliver rød og flettet. Der er også chancer for, at din milt svulmer, hvilket vil forårsage ubehag lige under dine ribber, der forårsager tung smerte.

9. Hovedpine og knoglesmerter:

Symptomer på leukæmi omfatter også smerte, et punkt, der nævnes tidligere. Men her i dette punkt forgrener vi de forskellige aspekter og kilder til smerter, der starter med knoglerne bortset fra det indlysende marv. Ofte dit skindben eller albuerne, leddene vil begynde at smerte og måske endda resultere i lidt hævelse. Dette ledsages af overdreven hovedpine.

10. Gum blød og anæmi:

De tidligste tegn på mulige leukæmiceller opbygges kan mærkes tidligt om morgenen, når du står foran bassinet, der børster dine tænder. Blød blødning i tarmkirtlen vil være tydelig, når du vasker din mund, der bringer i begyndelsen af ​​dårlige nyheder. Selv om de hvide blodplader er forreste til dette show, bliver de røde blodlegemer også ramt, da et af symptomerne på leukæmi har været relateret til anæmi. Til toppen er ofte leukæmie symptomer understøttet af tyggesmerter og endda blødninger til tider, især når du børster tænder om morgenen.

Pin
Send
Share
Send