Skønhed og mode

Top 25 Kalium Rich Foods

Pin
Send
Share
Send


Tænker du kalium rig mad nu? Jeg er sikker på, at du ved, bananerne indeholder det højeste kaliumindhold. Kalium er vist sig at være de vigtigste næringsstoffer, der hjælper med at opretholde en sund strøm af væske og elektrolyt i din krop. Dette er en elektrolyt, der er nyttig til at føre elektriske ladninger i din krop.

Kalium er et vitalt mineral, der ikke er fremstillet i kroppen. Du kan forbruge dem fra naturlige fødekilder, da de er meget sikre og sunde. Vedligeholdelse af et passende kaliumindhold i kroppen hjælper skelet- og muskelsystemets funktion. Dette hjælper også med at slippe af med mange sygdomme og lidelser.

Kaliummangel eller overdosis kan også forårsage mange sundhedsmæssige problemer. Kaliumbalancen kan opretholdes med passende niveau af natrium og magnesium i dit blod. Kalium regulerer dit hjerteslag, nyrefunktion og mange andre sundhedsrelaterede problemer.

Kalium er også vigtigt for:

  • Bygning af proteiner.
  • Bryde ned og bruge kulhydrater.
  • Muskelbygning.
  • Opretholdelse af normal vækst i kroppen.
  • Kontroller hjerteaktiviteten.
  • Opretholde syre-base balance.

Anbefalet diætindtagelse af kalium:

• Spædbørn:
0 - 6 måneder: 0,4 gram om dagen (g / dag)
7 - 12 måneder: 0,7 g / dag

• Børn og unge:
1 - 3 år: 3 g / dag
4 - 8 år: 3,8 g / dag
9 - 13 år: 4,5 g / dag
14-18 år: 4,7 g / dag

• Voksne:
Alder 19 og ældre: 4,7 g / dag
Bemærk: amning Kvinder har brug for 5,1 g kalium / dag.

Trygt niveau af kalium i blodet:
3,5-5,0 ... SAFE
5,1-6,0 ... FORSIGTIG
mere end 6,0 ​​.... FARE

Amazing Kalium Rich Foods:

Kaliumrige fødevarer er meget nyttige til vores helbred. Her er en liste over Top 15 High Potassium Rich Foods.

1. Kød:

Kød er den højeste proteinkilde, der også indeholder en vis mængde kalium. Forbrug kød i din daglige kost for at forhindre eller helbrede kaliummangel. Kød af kylling, oksekød, svinekød, bacon, kalkun, osv. Indeholder kalium i dem. Nogle oksekød såsom magert chuck pot stegt, magert rundbundet, magert rundt øje, lille rib eye kan give dig 2.000 mg kalium. Pork muligheder kan give omkring 1,764 mg kalium. Mager benmørring, magert hele skinke og magert mørbrad er også god kaliumkilde. Bacon og svinekoteletter indeholder nogle mængder kalium.

2. Seafood:

Laks er den høje kaliumrige mad. Laks og grouper indeholder den højeste mængde kalium blandt alle skaldyr. Laks betragtes som den bedste mad til hjertesundhed og mange andre kardiovaskulære sygdomme. De andre fisk og skaldyr som torsk, stegt kuller, sardiner og flunder indeholder også kalium i dem. Wild Atlanterhavslaks, Atlanterhavsk torsk, Stillebenhvefisk og Jackmakrel indeholder lille mængde kalium. Muslinger indeholder også kalium, jern og vitamin B12.

3. Acorn Squash:

Vinter squash er ofte omtalt som Acorn squash. De er gullig-orange i farve, søde i smag og har kød inde. De kan fremstilles ved at bage, sauteing eller dampe dem. Denne søde grøntsag indeholder en god mængde kalium og mange andre krævede vitaminer og mineraler. Acorn squash indeholder vitaminerne A, C og B6, fiber og folat. Du kan tilføje dem almindeligt i grøntsag, i suppe, eller bland i spaghetti. Acorn Squash er en af ​​de bedste og sunde kaliumrige fødevarer.

4. Mejeriprodukter:

Fedtfattig yoghurt er den bedste kilde til kaliumfoder. En yoghurt kop er lig med mængden af ​​kalium i banan. Kaliumindholdet i mælken er baseret på typen af ​​mælk. Generelt mere fedtindhold, jo mindre mængde kalium i mælken. Skummet eller ikke-fed mælk kan give dig 380 milligram kalium fra et glas.

5. Æg:

Æg er også kaliumrig mad. Kalium i en lille mængde er inkluderet i æg. Et stort æg har ca. 70 mg kalium. Du kan bare forbruge æggehviden, hvis du er på en diæt. Gul æggeblomme indeholder fedt, der måske ikke kan lide eller egnet til nogle. Den hvide del af et æg kan fylde dig med 55 milligram kalium.

6. Grøntsager og frugter:

Mange grøntsager som tomater, svampe, gulerødder, grønne grøntsager, spinat, kartofler, søde kartofler, asparges, kål og spirer indeholder kalium i en vis mængde. Du kan forbruge dem rå, kogte, i salater eller gøre deres juice til at få de bedste fordele. Tilsæt grøn spinat til din kost for et sundt liv. Du kan få dem i æg, salat og pasta til kalium. Under 5 forskellige grøntsager og frugt på en dag kan øge kaliumindtaget og hjælpe med lavere blodtryk. Du kan tilføje dem i

• salat.
• pulser som kikærter, linser og bønner
• grøntsagsjuice.

Frugter er den bedste mad til at opretholde sundhed og glød i din hud. Bananer indeholder den højeste mængde kalium og kan let forbruges af et spædbarn eller en alderdom. De indeholder også en god mængde kostfiber og hjælper med muskulær sammentrækning. Andre frugter, der indeholder kalium, er druer, brombær, appelsiner og grapefrugter.

Kiwier er den frugt, der også er kendt for at indeholde vitamin som kalium. Avocados er en frugt, der indeholder en høj mængde essentiel kalium. De indeholder god fedt og meget sukkerindhold. Inkluder avocados i kosten for en kaliumforøgelse, sukker og kalorier.

7. tørre frugter:

Tørrede frugter som mandler, cashewnøtter, pistacienødder, jordnødder, hasselnødder, valnødder og tørrede abrikoser indeholder en god mængde kalium. De har også omega-3 fedtsyrer, der er nyttige til hud, hår og negle sundhed. De kan spises rå eller du kan tilføje dem i din daglige korn for de bedste fordele. Tørrede frugter er de mest populære og fremragende kaliumrige fødevarer.

8. Kartofler:

Dette er alles favorit grøntsag og delikatesse. En kartoffel indeholder 610 mg kalium og 145 kalorier med huden. Kartofler indeholder også vitamin B6, der er bedst til glødende hud. Kartofler indeholder den højeste mængde kulhydrat og nogle kalium, som er nyttigt for cellefunktionen i din krop. Bages altid kartoflerne med deres hud, da huden indeholder fiber. Du kan også gøre dette på gas eller tawa ved at tilføje en knivspids salt. Dette gør dem endnu mere sunde og sundere. Kulhydrater i kartofler er skadelige for diabetiker.

Se mere: Fødevarer Rich In Iron

9. Bønner:

Disse er bælgplanter, der indeholder en god mængde stivelse, protein og fiber. Hvide bønner indeholder også jern, der er bedst for sundhed. Bønner er den meget gode kilde til kalium. Hvide bønner har 561 mg kalium i 100 g. De er den rigeste kaliumkilde blandt de andre. Andre bønner med kalium er nyrebønner, lima bønner og pinto bønner.

10. Soja:

Sojabønner har vist sig at være de bedste i stedet for kød. De indeholder også kalium og kostfibre, som er bedst til fordøjelsen. Du kan tilføje soja i mange andre former i din daglige kost som sojamelk, sojasovs, tofu osv.

11. Søde kartofler:

Søde kartofler hjælper med at opretholde korrekt blodsukkerniveau. Dette er den rigeste kilde til kalium. En sød kartoffel indeholder ca. 694 mg kalium. Medtag det i din daglige kost for 131 kalorier, betakaroten og vitamin A. Søde kartofler har mange andre vitaminer og mineraler, der er nyttige til at helbrede træthed, irritabilitet osv. Du kan også kostume søde kartofler ved dampning, bagning, grilling, stegning eller puree dem.

12. Appelsinjuice:

Denne frugtsaft er kendt for sit C-vitaminindhold. Men til din overraskelse er de en meget god kaliumkilde. Du kan endda spise de røde appelsiner for at påberåbe sig fordelene. Appelsinjuice er også gavnlig for immunforstærkning. Appelsinjuice er en af ​​de mest effektive fødevarer med rigdom af kalium.

13. Rødgrøntsager:

Grønne af denne rodfrugt indeholder vitamin A og vitamin K. de er også fyldt med kaliumindhold. En halv kop af denne veggie kan give dig 655 mg I kalium. Køb dem fra dit lokale landmænds marked og tilføj dem i dine opskrifter for mere kalium. Denne sukkerroer indeholder også vitamin A og betakaroten.

14. Datoer:

Du kan få de bedste datoer fra de mellemøstlige lande. Datoer er en meget god kilde til kalium. Ca. halvt fyldt kop med datoer kan give dig 584 mg kalium.

15. Yoghurt:

Yoghurt bruges i vidt omfang i Indien, der er inkluderet i mange opskrifter. De er den rigeste kilde til calcium og kalium. En kop almindelig yoghurt kan fylde dig med 579 mg kalium.

Se mere: High Fiber Food List

16. Linser:

9552 mg pr. 100 g kalium findes i denne meget anvendte grøntsag. Ikke alene er det rig på kalium, men også rig på jern og dermed godt for hele kroppen i kroppen. Mere almindeligt kendt som 'dal' i Indien, er alle dens variationer lige gavnlige, og at kombinere dem i din kost vil give dig den mest ideelle kilde til kaliumindtagelse.

17. Havreklid:

Bortset fra den sædvanlige fiber, som den er rig på, havregryn, er den ideelle morgenmorgen også rig på kalium. En normal servering på 100 g af parabolanten har ca. 5660 mg kalium. Husk på, at kornet er bedst når det spises rå. Det er også rig på phenol, som virker på dit fedt for at give dig en slank figur på ingen tid.

18. hvidløg:

Vidste du at med de mange fordele der er hvidløg, er det også rig på kalium? Hvidløg har en bout på næsten 4000 mg af næringsstoffet i hver 100 gram. Gør matematikken. Det er faktisk ret højt, ikke? Så glem ikke at tilføje det til din mad, og ikke kun for smag, men for at få det til at nå din kaliumrige mad liste for dagen.

19. Byg:

Som populært som det er i Indien, er byg meget høj i rekordet af fødevarer rig på kalium. Når alt kommer til alt, hvorfor ville det ikke være, med et højt estimat på 4522 mg kalium i sin blotte 100 mg servering. Det burde overbevise dig om at tilføje det i din købmandsliste fra næste gang.

20. Coriander:

De sundhedsmæssige fordele ved koriander er ikke for langt at søge. Med sine antiinflammatoriske egenskaber anvendes den ikke kun til at tilsætte smag til mad, men også til medicinske behov. Dette lille vidunder af naturen har en høj mængde kalium i den. Hver servering på 100 gram indeholder næsten 5200 mg kalium.

21. Valmuefrø:

Denne dyre investering på fødevareområdet vil vise sig at være til gavn for dig, når du søger en kost fyldt med højt kaliumfoder. Disse frø ser ikke ud til meget, men hver 100 gram indeholder så højt som 7045 mg kalium. Og på plus side smager de godt og tilføjer smag til din kedelige mad. Ikke underligt at de er blevet brugt af menneskeheden siden første morgen på jorden.

22. Ost:

En utrolig 3679 mg kalium findes pr. 100 gram ost. De er en af ​​de rigeste kilder til calcium, men det er det ikke. De er lige så højt på kalium og er helt behandlet for maven. Italienerne stoler på dette mirakelføde af en grund.

23. Granatæble:

Højt på indholdet af kalium indeholder hver 100 gram granatæble omkring 236 mg af næringsstoffet. Svært at spise som frugten er, til sidst er det værd at besværet med de sundhedsmæssige fordele, det giver dig.

24. Papaya:

En frugt når moden og en grøntsag, når den skal koges for at blive spist, er papaya en frugt, hvis fordele du simpelthen ikke kan nægte. En enkelt servering af papaya er beriget med 182 mg kalium.

25. Limer:

Ikke kun en rig kilde til vitamin C, lime er ligeledes beriget med kalium. En portion på 100 gram kalk indeholder 105 mg kalium. Selvom det ikke er så højt som de andre kaliumrige fødevarer, slår det stadig et stort antal levnedsmidler til løbet her.

Tips til forbrug af kalium:

1. Undgå cozening dem i for stor eller for mindre mængde. Dette har en negativ indvirkning på sundheden.
2. Overdreven kaliumindtagelse forårsager 'Hyperkalæmi'. Dette kan medføre fejlfunktion af røde blodlegemer, skade på musklervæv, spiral diabetes osv.
3. 'Hypokalæmi' skyldes lavt kaliumindhold. Dette fører til mild prikken, kvalme, oppustethed, mavesmerter, kramper, lammelse, hjertebanken, forstoppelse, muskelsvaghed, spasmer, hypertension osv.
4. Altid tage den rette råd fra en læge, inden du tager kaliumtilskud.
5. Tag den rigtige mængde kalium ved at konsultere diæt med lægen.
6. Læk den høje kaliumgrønsag inden brug. Dette reducerer en vis mængde kalium fra grøntsagen.
7. De fleste fødevarer indeholder en vis mængde kalium.
8. Ældre mennesker kan være mere tilbøjelige til hyperkalæmi, da nyrerne mister sin evne til at eliminere kalium.
9. Kalium kan også fås fra mange multivitaminer.
10. Kaliumtilskud kan have bivirkninger som diarré, maveirritation og kvalme.

Se mere: Vitamin A Rich Foods

Se videoen: Top 25 Fruits High In Potassium - List (Oktober 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send