Yoga

Prasarita Padottanasana - Sådan gør du og fordele

Pin
Send
Share
Send


Prasarita Padottanasana eller den bredbenede fremadbøjning asana eller yoga kropsholdning er en af ​​de mest effektive og komplicerede yogapositioner af alle tider. Denne yoga øvelse er god for benene, lyskene og også for nedre ryg. Prasarita Padottanasana praktiseres af en række mennesker siden aldre og har positive virkninger på en række skadelige sygdomme.

Det er velegnet til mænd såvel som kvinder og bør praktiseres hver morgen. Denne halv omvendte asana eller yoga arbejdsstilling anbefales primært til personer, der beskæftiger sig med depression eller usikkerhed. Folk, der forfølger personlighedsudviklingskursus, anbefales også at udføre denne asana to gange om dagen.

Det anses for at denne særlige stilling på en eller anden måde bygger sammenkoblingen mellem sindet og kroppen og forbedrer praktiserens evne til koncentration. I denne særlige asana holdes fødderne og hovedet på gulvet, mens resten af ​​kroppen støttes af hofterne og rygmusklerne. Sirsasana, som er en anden effektiv yoga kropsholdning, kommer efter denne kropsholdning, og dette betragtes som en god opvarmning eller den bedste start til før du hopper ind i Sirsasana.

Gennem denne omvendte yoga-stilling er hamstringen og de nedre rygmuskler strækket og styrket. Øvelse af denne asana korrekt vil effektivt afkøle kroppen og vil give kroppen med æstetiske egenskaber. Korrekt udøvelse af Prasarita Padottanasana vil afkøle sindet og give følelsen af ​​ro og ro.

Se mere: Pasasana

Sådan gør du Prasarita Padottanasana:

Først skal du stå med hænderne hvilet på taljen. Hvis det er nødvendigt, skal du lave en smule strækninger, før du udfører denne omvendte yoga arbejdsstilling. Nu spred benene vidt fra hinanden, mens du indånder. Nu ånder og strækker rygsøjlen og bringer hofterne fremad.

Det andet trin kræver, at du løser hænderne og placerer dem på gulvet ved kun at berøre jorden med fingerspidserne. Hvis du har en kort højde, så kan du simpelthen bruge mursten til at røre i stedet for almindeligt gulvet. Hænderne skal placeres skulderbredde fra hinanden.

Læng nu benene og løft langsomt brystet. Ved at holde ryggen stiv, prøv at kigge op. Tag hovedet til gulvet ved at bøje dine albuer for at støtte din torso. Hold hovedets krone på gulvet og prøv at lægge hånden ind med fødderne. Vedligehold denne stilling i 30-40 sekunder. Udsæt ikke meget pres på armene. Prøv at holde så meget pres som muligt på benene.

Kom nu langsomt op ved at hæve dit hoved og rette albuerne og armene. Hvis du er en nybegynder, vil dine arme nu være ondt.

Se mere: Bakasana Yoga Fordele

Fordele:

Denne yoga øvelse har mange fordele. Nogle af de bedste fordele er diskuteret nedenfor.

  • For det første vil denne omvendte yoga arbejdsstilling reducere depression og øge dit konfidensniveau.
  • For det andet forynges nervesystemet af denne kropsholdning, og hjertet og lungerne elektrificeres. Folk, der lider af blodtryksproblemer, vil finde denne yoga øvelse meget gavnlig, da det effektivt reducerer blodsukkerniveauet.
  • Prasarita Padottanasana harmonerer også abdominale muskler og lindrer også hovedpine forårsaget af overdreven stress.
  • Da der er meget strækning i forbindelse med denne yoga øvelse, vil den brede benbøjle yoga arbejdsstilling med succes reducere rygsmerter.

Se mere: Vedhæng Stille

Billeder Kilde: Shutter lager

Pin
Send
Share
Send