Skønhed og mode

Graviditetskontrolpiller: Anvendelser, Effektivitet og Bivirkninger

Pin
Send
Share
Send


Hvad er P-piller:

P-piller er piller eller tabletter, der indeholder hormoner. De hjælper med at forhindre graviditet og kommer i en kombination af østrogen- og progestogenhormonerne. De tages oralt af kvinderne og er således en måde for både mænd og kvinder at forhindre graviditet. Den mest almindelige form for p-piller er kombinationen piller, der kommer med en kombination af de to hormoner. Uplanlagt forældre er ofte bedre ikke at vælge, og nogle af dem garanterer for p-piller som den sikreste metode.

Hvordan virker anti-graviditetspiller?

Den største årsag til bekymring er, at disse rent faktisk virker. Det enkleste svar er ja, det gør de. De undertrykker primært ægløsningen ved at forhindre frigivelse af ægget. Naturligvis kan ikke befrugtning ske uden æg, og derfor sker ikke graviditet. Hvad disse kombinationspiller gør, er at de gør slimhinden af ​​de livmoderhalske muskler tykkere og dermed hæmmer indtræden af ​​sædceller eller gør det svært for dem at passere igennem. Kvinder kan tage disse kombinationspiller som enhver anden tablet, og når de er taget korrekt, er de blevet rapporteret at arbejde 99,9% af tiden.

Hvad skal du vide, før du tager dem?

Ting at huske på før du bruger graviditetspiller

Vi har et ord med forsigtighed for dig. Det er det klogeste og smarteste valg at altid rådføre sig med din læge, før du spiser dem oralt, og vores blog er kun beregnet til at give dig et generelt indblik i dets virkningsmekanisme, effektivitet og generelle instruktioner.

1. Mangler din periode er ikke noget at være bange for. Det sker så, at du måske savner din periode, når du tager disse piller. Det angiver dog ikke noget unormalt. Så længe du tager pillerne korrekt og regelmæssigt, er der intet, der kan gå galt. Samtidig er det også ikke farligt at ikke have dine perioder, når du tager pillen. Hvad der virkelig sker er, at din livmoderforing bliver tynd, når du bruger pillen regelmæssigt. Det er naturligt, hvis du holder op med at blødning, fordi nu er foringen blevet tynd, og du er muligvis ingen måde at bløde fra.

2. P-piller virker på to måder. Kombinationspiller kommer med kombinationen af ​​østrogen og progestin og dermed kaldes de som "kombination" piller. Mens den anden form for piller kun indeholder progestin. Men i begge slags arbejder de for at gøre cervicale slim tykkere.

3. At tage dem til rette tid har en stor rolle at spille. De fleste af p-pillerens effektivitet kommer fra at tage dem regelmæssigt i rutinemæssig tid. Tilfælde har vist, hvordan de fungerer effektivt i sådanne tilfælde, ca. 99% af tiden. P-piller har også vist en fejlfrekvens på 9%.

4. Det tager cirka 72 timer for pillerne at begynde at arbejde. Mens nogle andre vil tage omkring tre til fem dage for at begynde at blive effektive og komme i aktion.

Hvis du holder disse ting i tankerne, er der visse måder at vælge de rigtige anti-graviditetspiller. Kombinationspiller og mini piller er de to slags piller, der er tilgængelige.

  • Kombinationspiller har tendens til at producere mindre kramper, med mindre og korte perioder. De er også kendt for at reducere chancerne for æggestokkene og endometriecancer. Imidlertid er disse piller ikke beregnet til dig, hvis du har østrogen bivirkninger som kvalme eller bryst ømhed. For at hjælpe med dette kan du overveje lavere dosis kombinationspiller, en der indeholder mindre østrogen niveauer. Alesse, Apri, Natazia, Ortho-Novum er nogle af kombinationspillerne.
  • Mini piller er dem der kun indeholder progestin. Disse er dem der vil tykke den livmoderhalsslid og dermed tynde livmoderens foring. Disse blev hovedsageligt udviklet til kvinder, der er følsomme over for øget østrogen niveau. Mini piller er sikre for kvinder, der er tunge rygere, eller er i fare for at udvikle hjertesygdomme eller slagtilfælde. De populære er Camili, Errin, Micronor.

Hvordan skal du tage dine p-piller?

Hvis du tager dine p-piller på den rigtige tid og på den rigtige måde, har du en stor rolle at spille i dens effektivitet. Her er hvordan du kan forbruge rigtigt.

  • Begynd at indtage en pille på den første dag i dine perioder.
  • Fortsæt med at indtage tabletterne hver dag omkring samme tid.

Husk, hvis du tager din første pille inden for fem dage efter din menstruation, er du meget sikker. Således sikres din beskyttelse med det samme. Du kan dog også tage det hurtigere, selvom din periode ikke er tid til endnu et par uger, kan graden af ​​beskyttelse mod graviditet ikke være øjeblikkelig. På ethvert tidspunkt skal du altid konsultere din læge, hvis du oplever ubehag eller vanskeligheder under p-piller eller efter at have taget det.

Ideelt er din første dag i din tid det rigtige tidspunkt for dig at begynde at have dem. Hvis du tilfældigt tager dem på et hvilket som helst andet tidspunkt, vil din beskyttelse mod graviditet først begynde efter syv dage. Således er det okay, hvis din miss din første dag i perioden, kan du starte en anden gang også!

Den anden ting du skal overveje, er at gemme dem rigtigt. Det er sikkert ikke den rigtige måde at holde dem i din bil eller taske på. Gem dem altid i temperaturer under 25C / 77F grader, ellers kan de begynde at nedbrydes. Selvom disse piller sikkert kan være svært at ødelægge, vil det blive ødelagt, hvis de holder dem på varme eller fugtige steder.

5 Liste over sikreste P-piller i Indien:

Her er nogle af de foreslåede og sikreste præventionsmidler tilgængelige på markedet.

1. Jeg piller:

Jeg pille er det mest almindelige mærke i Indien. Rapporter har hævdet en succesrate på ca. 85-90% af tiderne. Succesen afhænger imidlertid af, hvor hurtigt du tager det. Effekten er maksimum, når du bruger det inden for 12 timer. Du kan også tage det inden for 72 timer. Udover det beskytter det dig ikke mod graviditet. Det er prissat til 75 INR og er almindeligt tilgængeligt i alle apoteker.

Fordele: Det er hyldet som meget effektivt, når det tages inden for 72 timer.

Ulemper: Det er kun beregnet til personer i aldersgruppen 25 til 45 år. Du kan få alvorlige kramper i dine næste perioder og bryst ømhed sammen med træthed.

2. Uønsket 72:

Det er en hormonbaseret pille og indeholder ikke østrogen. Det blev lanceret af Mankind Pharmaceuticals og beskrives ofte som enkeltdosis enkeltmedicinsk svangerskabsforebyggende middel, der holder svangerskabet i stykker. Det er prissat til 80 INR for en pille og skal indtages (en pille) inden for 72 timer efter uventet samleje. Det hjælper med at holde dig fri for kvalme og andre gastrointestinale problemer.

Fordele: Det er kendt at reducere de kortvarige ændringer i overgangsalderen.

Ulemper: Det viser influenza som symptomer, vaginal blødning før datoen for dine perioder, ømhed i brystet og kropssmerter.

3. Tpill 72:

Den næste type sikkert antikonceptionsmiddel er T-pillen 72, der indeholder 1,5 mg levonorgestrol. P-pillen skal indtages som en enkeltdosis inden for 72 timer efter coitus og er angiveligt 80% effektiv, når den tages inden for tre dage efter køn. Det er prissat til 69INR.

Fordele: Det blokerer progesteronvirkningerne på kroppen og er anti-kvalme.

Ulemper: Det kan nogle gange forårsage livmoderkramper, diarré og livmoderblødning.

4. Preventol:

Her er en anden sikreste p-piller. Preventol fremstilles af Hill Life Care Ltd., der har to piller med 0,75 mg levonorgestrolhormon. Det er bedst at forbruge den første pille så hurtigt som muligt efter ubeskyttet sex og den anden, efter 12 timer at tage den første. Imidlertid tager det kun en, der ikke hjælper.

Fordele: Det er økonomisk sammenlignet med andre og er prissat til 50 INR.

Ulemper: Pas på kvalme og vaginal blødning.

5. Truston 2:

Truston 2 er et andet sikkert præventionsmiddel af 2 i en pakke med en. Det er fremstillet af V care pharma Ltd. og mærket absolut ingen bivirkninger. Den første pille skal indtages så hurtigt som muligt efter ubeskyttet coitus og den anden efter 12 timer efter at have taget den første. Det er prissat til 60 INR.

Bivirkninger af p-piller:

Nogle af bivirkningerne af p-piller er anført nedenfor.

1. Kvalme:

den mest almindelige bivirkning ved at tage p-piller er kvalme. Nogle af dem har hævdet at opleve mild kvalme, når de indtager for første gang. Virkningerne ses imidlertid at aftage ved regelmæssig indtagelse.

2. Intermenstruation Spotting:

Du kan opleve gennembrud vaginal blødning mellem forventede perioder. Dette ses imidlertid at reducere inden for ca. 3 måneder efter indledende dosering. Men selv under spotting er pillen effektiv, og der er ingen grund til at bekymre sig, så længe du tager dem korrekt og regelmæssigt.

3. Hovedpine:

Hovedpine og migræne er en anden almindelig bivirkning af disse piller. Piller, der har forskellige hormoner og dosering, vil vise forskellige symptomer. En lavdosis pille vil effektivt løse dette og kan give dig en lettelse.

4. Brysttæthed:

P-piller gør normalt dine bryster større og ømme. Dette bliver dog løst efter et par uger. Hvis du finder klumper eller oplever vedvarende smerter, er det bedst at konsultere din læge.

Præceptive midler er nogle gange vores rigtige frelser. De beskytter dig mod uønsket eller uventet graviditet. Men hvad du skal huske er at konsultere en læge, før du begynder at tage dem alene. Eventuelt ubehag eller andre symptomer, som du måske oplever, kan være en off shoot af disse piller. Mens vores artikel kun er et indblik i, hvilke præventionsmidler der er og de mulige bivirkninger, er de på ingen måde et velinformeret valg, som du kan lave af.

Pin
Send
Share
Send