Kost

8. måned Graviditet Diet - Hvilke fødevarer at spise og undgå

Pin
Send
Share
Send


I den 8. måned af graviditetsvarigheden kan du mærke tung vægt, forstørret livmoder og alle andre forandringer, der kan skabe ubehag for dagligdagen. Halsbrand, fordøjelsesbesvær, sløret syn, forstoppelse og uregelmæssig for tidlig smerte er en eller anden grund til at genfilter din diætplan. En ordentlig diæt er vigtig på dette stadium for at reducere stresset af ekstra træthed.

Hvad skal man spise: -

Jern beriget mad:

En stor mængde blødninger kan ske i leveringstid. Så du skal tage jernberigede fødevarer for at sikre din beskyttelse. Du anbefales at forbruge 27 mg jern hver dag. Det er meget obligatorisk at inkludere jernmineralet i 8 måneders graviditetsfødevarer for at forhindre blødningens virkninger, der resulterer i anæmi.Eggs, fisk, abrikoser, bønner, forskellige frø, rødt kød er en almindelig kilde til jern.

Calcium berigede fødevarer:

Det er en af ​​de grundlæggende mineraler, som en gravid krop har brug for at forbruge på tidspunktet for tredje trimester. Du skal kontrollere din kost i 8. måned af graviditeten, herunder forskellige fødevarer, der bærer calciumindholdet. Du skal tage mindst 1000 mg calcium, da det hjælper med at konstruere skeletstrukturen på kommende baby og gøre knoglemarven stærk. Nogle kilder er nødder, fisk, bananer, magert kød, grønne blade, æg, grøntsager, mejeriprodukter mv.

Se mere: 9 måneders graviditets kost

Kalium berigede fødevarer:

Mineralniveauet i kroppen skal afbalanceres for at kontrollere blodtrykket, muskelfunktionerne, kroppens væsker samt cellulære aktiviteter. Du skal være nødt til at inkludere denne mineralske komponent i din 8. måned af graviditetsdiagram med en minimal dosering på 1500 pr. Dag. Kalium kan findes meget let i cantaloupe, korn, bananer, mælk, vandmelon, bælgplanter mv.

Protein berigede fødevarer:

Protein er en uvurderlig ingrediens i graviditets trimester. Det giver muskelstyrke, jernbalance og korrekt udvikling af lille baby. Du skal inddrage et gennemsnit på 60 til 75 gram i din kost i 8. måned af graviditet, pr. Dag. I tilfælde af høj risiko og typisk situation kan din rutinemæssige dosis øges. Nogle værdifulde proteinkilder er fisk, sojamelk, bønner, æggehvider, mælk, magert kød, yoghurt, tofu osv.

Kulhydrater berigede fødevarer:

Komplekse kulhydrater er meget velegnede til tredje trimester gravid dame end simple kulhydrater. Det er langt bedre og perfekt næringsindhold til indersiden. Nogle almindelige og tilgængelige kilder til kulhydrater er bær, grøntsager, fuldkornsbrød, bælgfrugter, pastaer, søde kartofler, bønner vandmeloner osv.

Fiber beriget mad:

Fibre er essentielle element i den sidste fase af graviditeten for at forhindre forstoppelse på grund af overskydende vægt og overskydende hormonsekretion. Du er nødt til at afbalancere dit diætdiagram, herunder foderstoffer. Nogle af de mest almindelige fødevarer er sorte bønner, selleri, brun ris, majs, hvedebrød, blomkål, avocado, hvide bønner, broccoli, grønne blade osv. Du rådede også til at tage masser af vand eller væske for at afbalancere vandet i din tarm.

Fedt beriget mad:

Fedt er vigtigt i tredje trimester af graviditeten inden for en meget acceptabel mængde. Det bør aldrig forbruges ud over 30% af den totale kalorieindhold. Høje fedtstoffer er strengt forbudt i dette stadium. Det er kun et behov for at give kroppen nogle vigtige fedtsyrer som omega 3. Nogle troværdige kilder til fedtstoffer er jordnøddesmør, æg, fisk, nødder osv.

Vitamin C berigede fødevarer:

C-vitamin er afgørende for at øge opblussen af ​​jern i kroppen. Du kan næsten ikke tage 80 mg vitamin c pr. Dag. Det virker for at forbinde væv i ny krop af baby. Nogle bemærkelsesværdige kilder til dette vitamin er jordbær, tomater, grapefrugter, appelsiner, kål, broccolis osv.

Folsyre beriget mad:

Folinsyre bidrager til forskellige roller i en ny udviklingsgruppe. Det hjælper med at formulere røde blodlegemer, DNA, nervesystem og så videre. Det er den væsentlige forbindelse, som har evnen til at forhindre de neurale defekter hos en baby. Enhver gravid kvinde, især i dette sidste stadium, skal indbefatte folsyre i mængden 600 til 800 mg om dagen. Det er meget nemt at benytte kvaliteten af ​​folinsyre af flere naturlige fødevarer som papaya, kyllingelever, grønne blade, korn, linser, asparges, havre, appelsiner osv.

Fosfor beriget mad:

Det er en grundlæggende komponent, der giver en stærk knogle struktur til kroppen af ​​baby, der ligger inde i moderens livmoder. Kredsløbsstier og muskelsamlinger har også brug for dette element for en perfekt udvikling. Du kan tage det fra 800 til 1200 mg afhængigt af kropstræningen. Meget almindelig kilde til fosfor er collard greener, græskar, grønne grøntsager, svampe etc.

Se mere: Kost i 7. måned af graviditet

Hvad man ikke skal spise: -

Unpasteuriseret mælk:

Du anmodes om strengt at undgå de mejeriprodukter, der ikke er pasteuriseret. Enhver slags koe- eller fåremælk kan være farlig for dig, som ikke forarbejdes ved pasteurisering. Desuden er gedemælken det produkt, du bør undgå ved graviditeten i sidste etape, fordi det indeholder et højrisikoelement som toxoplasmose.

Kaffe:

Koffeinholdige genstande bør undgås ved at reducere tendensen af ​​forstoppelse under dette sidste stadium af graviditeten. Du skal rette op på din daglige vane. Bortset fra dette kan du også gøre en god vane med at tage stor mængde vand.

pate:

Det er overflødigt at sige, at det er den bedste ting at undgå i tilfælde af graviditet. Det bærer listeria og kan være årsagerne til listeriose, der kan skade moderkroppen ved at udføre alvorlig influenzaanfald. Det kan forårsage dødelig baby fødsel, abort, fødsel eller alvorlig sygdom i fødslen.

Alkohol og tobak:

Disse indtagsposter kan føre til helbredsmæssige komplikationer for din baby i leveretid. Det kan skade din livmoderstyrke ved at opdrætte en baby. Så forbruget af alkohol eller røgtobak kan være farligt for dig. Du bør undgå alle sådanne ting for enhver pris.

Blød ost:

Du bør tage sig af dette graviditetsstadium ved at undgå modnet ost som brie, blåår etc. Det bærer listeria mængde, som er en farlig komponent til levering tilfælde. Det kan skabe vanskeligheder under graviditeten. Hvis du er vild med ost, så gå til hård ost.

Se mere: 2. måned af graviditetsføde

Bortset fra at tage alle ingredienser i korrekt forhold, bør du også undgå nogle fødevarer. Du skal passe på din baby og dit eget helbred. Du kan gøre alle disse ting ved at følge diæt diagrammet sammen med lidt lys øvelse.

Pin
Send
Share
Send