Skønhed og mode

Gamle egyptiske skønhedshemmeligheder og tips

Pin
Send
Share
Send


Obsessionen med skønhed har været fremherskende i samfundet siden ældste tid, men ingen kultur har omfavnet skønhed og pragt med så ivrig som de gamle egyptere gjorde. En civilisation, der stolt på sin innovative tænkning og kreativitet, var trendsætterne, når det drejede sig om forskønnelse og kropspleje.

Ægyptiske egyptiske kvinder stolte over at opnå smuk hud og hår og i høj grad øger ens fysiske udseende. Moderne civilisation skylder mange af deres skønhedstips og hemmeligheder til de gamle egyptere, der har brugt naturlige materialer og ressourcer til at skabe effektive skønhedsrecept og behandlinger. I dag graver vi dybt ind i fortiden for at bringe dig nogle af de mest naturlige og i dag graver vi dybt ind i fortiden for at bringe dig nogle af de mest naturlige og antikke egyptiske skønhedshemmeligheder og tips.

Hudpleje:

At være udsat for det varme og tørre klima i Middelhavet gjorde det gamle Egypten meget kropspleje og personlig hygiejne meget alvorligt. Skønhedsbehandlinger til huden, der oprindeligt blev brugt som beskyttelse mod den varme sol, blev omhygget for dets præpossessing og forskønnede effekter. En pasta lavet af vand og natron (bagepulver) blev brugt til sin højeste rensende virkning på kroppen og også kendt for at forhindre ubehagelige kropslugt. De mange fordele ved Dødehavet blev også anerkendt og brugt i vid udstrækning, især af Cleopatra, den legendariske egyptiske dronning og berømte symbol på skønhed, som ville tilføje 1 til 2 kopper saltet til hendes bad. Kendt for at få en beroligende effekt og bekæmpe stress og hudproblemer som eksem og psoriasis, virkede Dead Sea salt også som en naturlig hudforyngelse og nedsatte hudens aldring.

Badning i mælk og honning var meget populær blandt high-end kvinder, der også brugte denne kombination samt en blanding af honning og natron som ansigtsmaske. Aloe Vera var af afgørende betydning anvendt til glatning af huden og heling af mindre nedskæringer og forbrændinger. Væsentlige og aromatiske olier som rosmarin, olivenolie og mandelolie var vigtige ingredienser selv i skønhedsrutinerne hos kvinder i lavere klasse, mens duftstoffer som røgelse og myrra blev brugt til at skabe koselige parfume.

Se mere: Skønhedstips til kvinder om vinteren

Hår:

Kvinder i det gamle Ægypten elskede tykt hår og gik igennem store længder for at opretholde deres tykke hårmørke, rense og konditionere det med kokosmælk og varm ekstra jomfruolivenolie. Olier som rosmarin, ricinusolie og mandelolie blev brugt til at stimulere hårvækst. Henna var det meget foretrukne farvestof, mens kakao og shea smør blev brugt som hårgeler til at style og holde deres udførlige frisurer på plads. Kvinder med højere social status valgte parykker og hårforlængelser, der blev flettet eller flettet og tilføjede deres udsøgte skønhed. Kropshår blev dog betragtet som ikke-attraktivt og blev fjernet af den antikke egyptiske kunst af kropssugning, som involverede anvendelse af en sukkerpasta fremstillet af vand, sukker og citronsaft.

Se mere: Celebrity Red Carpet Makeup

Eye Makeup:

Der blev lagt stor vægt på øjnene af både mænd og kvinder, som betragtede øjenmakeup et væsentligt krav ikke kun for at forbedre ens skønhed, men også for dets mirakuløse egenskaber. Grøn og sort kohl lavet af malakit (en kobbermalm) og galena (en blymalm) tjente et dobbelt formål. Det var vant til at male øjenbrynene, mørke vipperne og skitsere øjnene samtidig med at de beskytter øjnene mod sol og støv. Puffiness omkring øjnene blev behandlet med anvendelse af avocado.

Se mere: Hollywood Stars Beauty Secrets

Fitness og kost af gamle egyptere:

Mange sportsgrene i dag var en kombination af fornøjelses- og fitnessaktiviteter i det gamle Egypten. Sport som svømning, vægtløftning, brydning, fiskeri, langhoppe, roing, jagt, bueskydning og et udvalg af boldspil blev spillet med gusto og var rettet mod at styrke deres kroppe og styrke deres atletiske dygtighed.

Så vidt deres spisevaner gik, bestod brød og korn i deres hæftediet. Grøntsager som bønner, kikærter, grønne ærter og linser blev også forbrugt sammen med kød fra fjerkræ og vildtlevende spil og spiselige fisk fra Nilen i lige store mængder. Af de få kendte frugter, der blev forbrugt af de gamle egyptere, var datoer de mest populære, som også blev brugt som et naturligt sødemiddel og til fremstilling af vin.

Billeder Kilde: 1, 2, 3, 4.

Pin
Send
Share
Send