Yoga

Tadasana Yoga (Mountain Pose) - Sådan gør du og fordele

Pin
Send
Share
Send


Vi føler os ofte trætte, stressede, mangelfulde og nedad i disse dage, og der er mange forskellige årsager til at føle det. Livets rigmarole har taget en vejafgift på os, og selvom teknologien har spillet en stor rolle for at gøre livet lettere for os alle, som mennesker, har vi stadig langt i at respektere vores sind, krop og sjæle.

Vi tager det for givet, at teknologien rundt ville gøre alt for os. Lige fra morgenkaffe til sene slumrer er der en maskine eller en enhed, der gør næsten alt for os. Afhængighed er navnet på spillet, og uden maskiner, enheder og moderne applikationer har vi tendens til at føle sig strippet eller nøgen. Det er på grund af afhængigheden af, at vi har tendens til at ignorere den vigtigste del af vores eksistens, vores sundhed og velfærd.

Derfor siger eksperter, selvom du ikke har en time til at løbe, jogge, pumpe jern eller holde sig i form, skal du sørge for at gå mindst en kilometer for kroppens fleksibilitet og bevægelse. Dette ville gøre det muligt for os at fjerne tydelige livsstil, på grund af hvilke vi kunne have en lang række lidelser, der angriber os. Vi ønsker at du skal være glad, sund og velstående. Men for det ville du også nødt til at gøre en lille smule fra din ende.

Hvis du ikke er en patroniser for at ramme gymnastiksalen eller pumpe jern, vil vi ikke bede dig om at tvinge dig ind i det. Den gamle kunst og videnskab om yoga kan hjælpe dig på flere måder end en. I dag vil vi gerne snakke med dig om Tadasana yoga og hvordan det kan hjælpe dig, så vær venlig at læse videre og være velinformeret om det samme.

Tadasana Yoga eller Mountain Pose:

Tadasana er en af ​​de mest grundlæggende pose blandt alle yoga poses. Tadasana er også kendt som bjergstillingen eller Samasthiti. Begyndere kan udføre denne stilling med stor lethed. De fleste yoga trænere og fitnesscentre foretrækker normalt at lære denne yogasana først. Dette er også grundlaget for nogle af de andre asanas. Afhængig af yogaens afstamning kan denne asana variere lidt. Derfor er nedenstående den mest grundlæggende form for Tadasana yoga. Tadasana er udført i stående stilling.

Sådan laver du Tadasana Yoga-trin, fordele, ændringer, forholdsregler og tips:

Tadasana Yoga Steps Eller Mountain Pose Steps:

Nedenfor har vi givet trinvis instruktion til tadasana yoga eller bjergstilling eller samasthiti.

 • Begynd med at stå lige med dine fødder fladt på grunden og hæle lidt fra hinanden. Men sørg dog for at bunden af ​​dine store tæer rører hinanden.
 • Nu fordel din vægt ligeligt til hver af dine fødder. Dette kan opnås ved at sprede tæerne og løfte dem. Fortsæt med at gøre dette, indtil du føler, at vægten er lige fordelt på begge ben, og du føler dig helt afbalanceret.
 • Uden at hæve din mave skal du holde lårmusklene fast.
 • Løft forsigtigt dine ankles indside, så det virker som fødderne er cupped.
 • Drej den øverste del af dine lår og løft dine bækken muskler mod navlen, samtidig med at du strækker din hale.
 • Mentalt at bruge en imaginær energilinje, prøv at forbinde din lyske til dine indre lår og torso. Dette ville hjælpe med at opretholde din balance, når du strækker.
 • Udvid dine skulderblade og buk dem mod din ryg. Hold dine skulderbladene strakte og slip dem langsomt tilbage. Skub ikke ribbenene fremad, mens du gør det.
 • Hæv dit brystben og tag armene bag på torso.
 • Mens i denne stilling skal midten af ​​dit hoved være i overensstemmelse med midten af ​​bækkenet. Hagen skal være parallel med gulvet. Hold din hals og øjne blød.
 • Bliv i denne position i 30 sekunder, og ånde så let som muligt. Hvis du kan holde din balance længere, skal du udvide den til et minut eller mere.

Fordele ved Tadasana eller Mountain Pose:

Fysiske fordele:

 • Tadasana sigter mod at styrke lårene, knæene og anklerne.
 • Det hjælper med at gøre underlivet og balancen fast.
 • Det hjælper med at udvikle god kropsholdning.
 • Det hjælper også med at rydde et sind og berolige nervesystemet og derved forbedre koncentrationen og øge opmærksomheden.
 • Pose hjælper med at styrke den nederste del af kroppen og også de belastende bærende led.

Terapeutiske fordele:

 • Tadasana kan hjælpe med at helbrede ischias.
 • Det hjælper med at reducere problemerne med flade fødder.

Se mere: Fisk udgør yoga fordele

Modifikationer for Tadasana Yoga eller Mountain Pose:

 • Hvis du vil tjekke justeringen af ​​din pose, kan du stå imod en mur, så hæle-, sakrum- og skulderbladene rører ved væggen. Sørg for, at bagsiden af ​​dit hår ikke rører væggen.
 • Du kan også udvide dine fødder med et par inches, med din midterste og anden tå pege fremad, hvis du har svært ved at balancere.
 • For at gøre posen endnu mere udfordrende skal du strække dine arme opad. Hold dine arme vinkelret på gulvet. De skal være parallelle med hinanden og palmer skal vende indad. For at uddybe posen yderligere, blandes fingrene og udvider dem foran torso.

Forholdsregler for Tadasana Yoga eller Mountain Pose:

1. Hvis du har problemer som hovedpine, søvnløshed og lavt blodtryk, må du ikke udføre denne asana.
2. Dette er heller ikke egnet til personer, der har medicinske forhold, der påvirker balancen.

Forberedende og opfølgende stillinger:

De forberedende udgør for Tadasana er adho mukha svanasana og uttanasana.
De fleste asanas kan følges op af Tadasana. Du kunne gøre næsten hver stående stilling som en opfølgning af tadasana.

Nogle flere advarsler for dig:

Som det er diskuteret, bør folk med medicinske forhold slet ikke udøve tadasana yoga arbejdsstillinger. Også hvis du har et problem med at være svimmel eller lys ledet, bør du rent faktisk holde dig væk fra dette. Du må også ikke strække dig selv over grænserne, når du laver yoga. Det er meget vigtigt, at din krop og lemmer er afslappet, mens du praktiserer yogapositioner. Hele sessionen går forgæves ellers. Det er også vigtigt, at du ser og konsulterer en læge, før du ser alvorligt op på avanceret yoga, fordi han er den bedste person, der vil kunne fortælle dig om alle dine problemer og hvad du bør undgå. Yoga er vigtig for kroppen, men at øve det på den forkerte måde eller i forkerte forhold kan have mange negative virkninger for dig.

Tips til startere:

For at forbedre din balance, mens du gør det, kan du stå med dine fødder fra hinanden med et par inches, hvor som helst mellem 3 og 5 inches.

Se mere: Siddende Forward Bend Yoga

Variationer i Tadasana Yoga eller Mountain Pose:

Der kan være mange ændringer og variationer i hvordan man laver tadasana, og som vi allerede har præsenteret detaljerne om ændringerne, lad os nu se nærmere på visse variationer.

1. Først og fremmest er det vigtigt at vide, at tadasana pose handler om balancering, og det kan tage lidt tid at få den perfekte balance. Tilpasningen af ​​din krop er også meget vigtig i dette tilfælde, og derfor skal du prøve vægbalancerende del for at gøre tingene lettere for dig.

2. For at få de mest tadasana fordele bør du øve det på den rigtige måde. Nu betyder det ikke, at du skal være ekspert fra den første dag selv. Hvad du kan gøre er i første omgang, at du kan stå på hoftelængde fra hinanden og så begynde med at bringe dine ben tættere på, så du begynder at opnå balance i din krop.

3. For de gravide damer er der mange fordele ved tadasana, som du kan få, men sørg for at du allerede har set en læge og derefter praktiserer den. Fordi vægten af ​​din krop er mere nu, og at der er ubalance i det på grund af maven, er det meget normalt, at du måske står over for balanceringsproblemer. For dig kan du sprede dine ben, indtil det er behageligt for dig, men sørg for at du gør nit tur for at få det perfekte sted i løbet af denne tid.

4. Hvis du vil gøre hele sessionen endnu mere udfordrende, kan du lige lukke øjnene, mens du praktiserer denne kropsholdning, og du vil snart kunne forstå, hvordan du gør tadasana perfekt.

Tag tipsene til Tadasana Yoga:

 • Det bedste tip til at indstille en perfekt justering er at arbejde lige fra den nederste del af kroppen og derefter bevæge sig op. Dette betyder at du skal starte lige fra dine tæer og derefter bevæge dig op langs anklerne og derefter kalve, lår, talje og derefter den øverste del af kroppen.
 • For at finde god hold og balance i din vægt og krop kan du tilpasse dig selv ved at læne fremad og derefter tilbage bøje og derefter flytte til højre og venstre. Dette hjælper dig med at finde balancen på tværs af dine fødder også.
 • Prøv at rette din justering hver gang du begynder at holde posen, når du er kommet tilbage til startpositionen.

Se mere: Hvordan man laver bue

Pin
Send
Share
Send