Skønhed og mode

De bedste 15 Vitamin C Rich fødevarer og fordele

Pin
Send
Share
Send


Blandt de vigtige næringsstoffer, som man har brug for til en sund krop og sind, spiller vitaminer absolut en stor rolle og hjælper med mange vigtige funktioner. Der er dog mange forskellige slags vitaminer, og en af ​​de væsentlige og almindelige er vitamin C. Med de forskellige funktioner, den kan udføre, behandling af kulde og hoste, forøgelse af immuniteten, opbygning af væv, blodkar såvel som knogler og øge syntese af calcium er nogle, som du bør vide om. Dette gør dig klar over betydningen af ​​at inkludere vitamin C i kosten. Faktisk helbreder det også skader og hjælper med at forbedre hjernens funktioner. Tjek denne artikel til nu den bedste vitamin C rige fødevarer i Indien.

Hvad er vitamin C?

C-vitamin er et vandopløseligt vitamin og er også kendt som ascorbinsyre. Dette vitamin udskilles gennem nyrerne og kan ikke produceres naturligt i kroppen. Derfor skal det være at tage gennem kost. Det er også en vigtig antioxidant der understøtter dannelse af celle og væv.

At vide om så mange fordele ved C-vitamin, skal du tænke på, hvordan kan du få det daglige krav om, at dette vitamin opfyldes. Den bedste og mest naturlige måde at få niveauet af C-vitamin i kroppen er fødekilder. For at vide om de fødevarer, der er rige på C-vitamin, skal du tjekke denne vejledning nedenfor. Det har de øverste 15 sådanne fødevarer, der kan overvejes uden andre tanker. Sørg for at vælge en kombination af 2-3 fødevarer hver dag i måltiderne i små portioner for fremragende resultater.

1. Gul Bell Peppers:

Omkring 180-185 mg vitamin C er til stede i ca. 100 gram gule paprika, hvilket gør det til en af ​​de bedste madvarer i menuen for at få det daglige krav til vitamin C. Sørg for at tage en del af denne grøntsag i kosten for dobbelt fordele ved antioxidant egenskaber også.

2. Grøn Leafy Grøntsager:

Mørkegrønne blade grøntsager især kale har omkring 120 mg C-vitamin i det hver 100 gram. Hertil kommer, at svinchard, grønt greens og spinat også har mere end 10 mg C-vitamin hver 100 gram. Dette gør fødevarekategorien til en af ​​de fortjener i listen.

3. Guavaer:

Hver 100 gram guava har ca. 230 mg vitamin C. Dette gør guavaer til en god behandling samt en sund mulighed for dem, der ønsker at opfylde dagens C-vitaminbehov. En guava om dagen er mere end nok i denne henseende.

4. bær:

Bær især jordbær er en velsmagende måde at få kravet om vitamin C i kroppen. En kop skivede jordbær er omkring 95-97 mg C-vitamin på en omtrentlig værdi. Bær som blåbær, hindbær og brombær kan også overvejes.

5. Kiwi Frugt:

Kiwifrugter har tendens til at være saftige og yummy, men vidste du, at det er en af ​​de bedste fødevarer, hvis du vil have vitamin C-kravet i kroppen. Omkring 100 gram kiwi har 92-93 mg af dette vitamin, hvilket gør det til et valg, som du kan overveje blindt.

6. Appelsiner:

Appelsiner er en af ​​de mest almindelige frugter på markedet. Sammen med krævede mængder af C-vitamin har det også antioxidanter samt fiberindhold. Man kan spise samt udvinde frisk juice af appelsin for at få fordelene ved vitaminindholdet.

7. Lim:

Limes kan kun være tilgængelige i løbet af sommersæsonen, men du bør vide, at det er en af ​​de øverste hak frugter, der har den rigtige mængde C-vitamin, du søger. Man kan nemt gøre brug af limes ved at ekstrahere saften og have et glas hver dag med lidt salt.

8. Black Currant:

Per servering af solbær vil give dig 180 mg C-vitamin, selv efter at den har en mørk lilla nuance, og det er svært at tro på den høje mængde af dette næringsstof i den. Det har også kalium, vitamin B5 og jern i det.

9. Brysselkål:

En servering af kogte spirer er muligvis ikke en velsmagende mulighed, men er god i C-niveauer og giver ca. 50 mg. den har masser af andre vitaminer samt fibre og mineraler, men selv efter er denne mad ikke elsket af børn.

10. Tomater:

Sammen med C-vitamin i friske tomater kan man også prøve soltørrede tomater, der har en koncentreret form af dette næringsstof. Det er en af ​​de fælles grøntsager, der er tilgængelig i alle hjem og derfor en tilgængelig for at opfylde C-vitaminmål. 100 gram tomater har ca. 100 mg vitamin C. Det drejer sig om mere end 170 procent af det daglige behov.

11. Kål:

Enhver grøntsag, der tilhører kålfamilien, har de rigtige mængder af C-vitamin til at opfylde dine daglige behov. Råkål er en af ​​de bedste muligheder, der skal tages her, hvis du vil have alle fordelene.

Se mere: Vitamin K Rich Foods

12. Meloner:

Uanset om vi snakker om meloner eller vandmeloner, er en del af denne familie igen en fødevarekategori, der er høj i vitamin C. Honningdoughter samt cantaloupe har de bedste niveauer af C-vitamin i dem.

13. Ærter:

Friske ærter lige fra gården er en af ​​de bedste muligheder for C-vitamin og antioxidanter. Disse hjælper med at forebygge såvel som naturlig behandling af grå stær. Ærter bør indgå i kosten i små portioner for at få mest muligt ud af det.

Se mere: Kilder til E-vitamin

14. Ananas:

Denne aktuelle frugt har enzymer, der har antiinflammatoriske egenskaber som en dobbelt fordel for høje niveauer af vitamin C. Hver kopp friske ananas kan give dig omkring 24-25 mg af næringsstoffet. Dette hjælper med at øge immuniteten såvel som i stimulerende helbredelse. Det holder også øjne og hjerte sund.

15. Næbner:

Sammen med C-vitamin er der også nogle essentielle aminosyrer i rodfæsterne, hvilket gør det til en af ​​de perfekte retter i menuen. Du kan have rå rober i salaten eller ellers indbefatte dem i disken for at få fordelene ved vitaminer, der hjælper med at ødelægge frie radikaler og dermed øge immuniteten og holde sygdomme væk.

Se mere: Kilder til D-vitamin

Typer af kilder til C-vitamin:

C-vitamin findes rigeligt i naturlige fødevarer som frugt og grøntsager. Men visse mennesker har absorption problemer med naturlige vitamin c og ty til syntetiske former, når mangelfulde.

Naturligt vitamin C: Stammer fra planter, frugt og grøntsager

Syntetisk vitamin C: Lavet helt i laboratoriet og kan indeholde 10% naturlige ingredienser. Nogle af dem har molekylær lighed med de naturlige vitaminer, mens nogle måske ikke.

Top 5 C-vitaminprodukter i Indien:

1. Doktorens bedste vitamin C 1000 mg - 120 antal:

Dette mærke tilbyder en af ​​de bedste kilder til vitamin C kapsler. De fremstilles i Skotland og giver den bedste kvalitet af ascorbinsyre, der er nødvendig fra væv og enzymvækst i kroppen. Disse er egnede til vegetarer og har kvalitet-c. Disse kapsler hjælper også med at neutralisere oxidativ stress.

2. Nu madvarer C-1000:

Dette mærke tilbyder C-vitamin-tabletter i C-1000 potent dosering. Disse tabletter leverer kroppen med det væsentlige C-vitamin til reparation af celler og beskytter ligeledes kroppen mod oxidation. Tabletterne blandes med Rose Hips, som er en naturlig kilde til C-vitamin og er også en synergist.

3. Nature's Bounty Vitamin C, 500mg, Time Release:

Naturens bounty tilbyder C-vitamin C-kapsler i C-500-styrke. De er vedvarende eller frigivelseskapsler, som frigiver vitaminet i kroppen med tiden. Disse kapsler er let at sluge og vurderes godt af mange brugere. De anbefales til personer med lavt immunforsvar og har vist sig effektive til at bekæmpe mange sygdomme som influenza og infektioner.

4. Naturlige faktorer, vitamin C, tidsfrigivelse:

Naturfaktorer C-vitamin tabletter kommer i en styrke på 1000 mg. De anbefales til at bekæmpe infektioner og øge immunsystemet. De er fremstillet i Canada og er kendt for den bedste antioxidantbeskyttelse. Disse tabletter er bedømt god blandt brugere og er tilgængelige på det indiske marked.

5. Vista Nutritions Grape Seed Extract 100 mg - 60 kapsler:

Disse kapsler indeholder den mest koncentrerede form af druemostekstrakt, der beskytter celler mod skade. Disse kosttilskud har en styrke på 500 mg C-vitamin og indeholder polyphenoler. De er meget velegnet til vegetarer og anbefales til at øge immunforsvaret. Disse tabeller tilbyder beskyttelse mod antioxidanter og beskytter kroppen mod mange infektioner.

Bivirkninger af vitamin C fødevarer:

C-vitamin er afgørende for menneskekroppen og skal indgå i din kost. Dog kan visse C-fødevarer af C-vitamin forårsage bivirkninger:

  • Fødevarer som lime, appelsin og andre citrusfrugter kan forårsage surhed, maveforstyrrelse og tilbagesvaling.
  • Hvis du har nyreproblemer, skal du undgå at tage C-vitamin fødevarer som frugt, grønne grøntsager.
  • For meget C-vitamin kan forårsage hovedpine, svimmelhed, halsbrand, kramper
  • Du kan også føle rødhed og varme i huden

Vitamin C-rige fødevarer er generelt sikre at blive forbrugt, og medmindre du er allergisk over for fødevarer, forårsager de ikke store bivirkninger. Det anbefales også at man skal starte dagen med et glas limevand for at få din daglige dosis af vitamin C. Også undersøgelser viser, at mennesker, der indtager C-vitamin, hver dag, er meget mindre tilbøjelige til at falde i bytte for infektioner som influenza , feber osv. Disse fødevarer fremmer også sunde hud, der forbliver unge i lang tid.

Pin
Send
Share
Send