Skønhed og mode

Uddiyana Bandha (The Abdominal Lock) - Sådan gør du og fordele

Pin
Send
Share
Send


Der er tre fitness-ordninger, som man normalt følger. Den ene består af slankekure, en saft hurtig eller glutenrensning, hoppe over måltider til en større krop, der i sidste ende falder i bytte for mindre legemsproblemer, som ubevidst kan forstyrre dig. Den anden er gymindmeldingen med månedligt og årligt abonnementsgebyr, en hård sved breakout hver morgen efterfulgt af et sundt måltid og en stram skæreplan.

Den sidste er yoga, en langsomt kropsbevægelsesøvelse med mindre strækninger og vendinger udført af komforten i deres eget hjem. I dagens artikel vil vi gå ud på den tredje vej, yoga og uddybe om en sådan holdning kaldet Uddiyana bandha. Skridtene og fordelene hertil vil også blive diskuteret.

Hvad er Uddiyana Bandha?

U ??? yanaBandha i sanskrit betyder at flytte op fra mula bandha og sådan har vi den anden bandha, Uddiyana. I sanskrit betyder uddiyana at flyve op eller at rejse sig op. Denne "flyvende lås" er følgelig om dine indvendige sider, der flyver opad og betyder elusivt din energi, hvilket betyder din membran, mave og maveorganer.

Uddiyana Bandha er det bedste middel mod mave- og mavesygdomme, fra forstoppelse til fordøjelsesbesvær. Det stimulerer fordøjelsessaftene, øger stofskiftet og toner de overarbejdede abdominale organer. Det balancerer også binyrebarket, lindrer stress, sløvhed og spænding. Det er den bedste måde at få flad vaskemask uden crunches.

Hvordan gør man det?

Navnet Uddiyana bandha betyder øvre bind, hvor 'Uddiyana' står for opad og den senere betyder en slips eller en binding. Det engelske navn på denne pose kaldes bukelåsen, som i bogstavelig forstand er yogaens endelige holdning. Det kan forekomme vanskeligt i de indledende faser, men med praksis kan du også beherske denne stilling.

Der er dog nogle begrænsninger, som man må overholde, før man udfører denne stilling. Yogiske eksperter beder dig omgående at udføre dette med en absolut tom mave. Der er forskellige variationer og co-poser, der kan bruges under udførelsen af ​​dette, men i begyndelsen er det bedst, at du udfører denne yoga i stående stilling.

Se mere: Utthita Parsvakonasana

 • Start med at stå oprejst på din yogamåtte, rygrad lige og nakke justeret til ryggen som din arme hviler på din side. Hvis du sidder ned, skal du vedligeholde Padmasana med dine ben krydsede. Før bukelåsen skal du vælge chin lås eller Jalandhara Bandha.
 • Nu indåndes langsomt dybt, og når du trækker vejret, buk dine skuldre indad, dine arme hviler på låret, mens du vipper lidt fremad.
 • Rid dine håndflader på lår eller knæ, hvis du sidder.
 • Udåndningen skal være dyb, og samtidig bør du sammentrække dine abdominale muskler og skubbe dem opad ved at spænde de nedre muskler. Hold og lås positionen i et minut, før du trækker dine trin tilbage til den firkantede.

Et ord af forsigtighed bør gå ud til de praktiserende, der starter nye. Kort efter yoga kan du føle en blød muskel smerte i dit maveområde, hvilket ikke er andet end musklerne slapper af selv efter sammentrækningen. Med praksis vil dine muskler også lette på det. Ofte, hvis du er svag kropslig, kan du føle dig lette, mens du låser op på din hage. På dette tidspunkt kan en rygstøtte, måske en mur bag dig, hjælpe dig med at bryde dit fald.

Se mere: Uttana Kurmasana Fordele

Hvordan hjælper det os?

 • Den primære fordel ved denne yoga er stærkere muskler. Når du trykker på din mave og skubber organerne opad, føler musklerne herunder organerne en god massage, som ville fortsætte med at give dig en sund bedre fungerende underliv.
 • Dette bringer os til de uregelmæssigheder i menstruationscyklusen, som kan klare sig godt med denne yoga-holdning.
 • Denne yoga forbedrer blodcirkulationen gennem hele kroppen. Dette starter fra trykområdet, hvor hjernen nu i en haklås får signalet og sender blodgennemstrømning ned i kroppen, og udtørrer også dit hjerte, lunger og maveorganer. Derfor er det også gud for dine lunger og hjerte.
 • Det forbedrer fordøjelsen, assimilering og eliminering; og renser fordøjelseskanalen af ​​toksiner
 • Dette stimulerer og løfter energien i den nedre mave (apanavayu) og forener med energierne lokaliseret i navlen (sammenavayu) og hjertet (pranavayu)
 • Det hjælper nød og fjerner spændinger
 • Det forbedrer funktionen af ​​bugspytkirtlen og leveren
 • Uddiyana Bandha massager alle organerne i maven.
 • Denne yogiske stilling kan føre til befrielse. Uddiyana Bandha skubber den praniske strømning mod Sushumnanadi. Sushumna er forbundet med centralnervesystemet og derved øger bevidstheden om, at hjælpemidler i højere praksis af Dharana, Dhyana og Samadhi.

Se mere: Bred vinkel siddende fremadgående bøjning

Udfør kun på tom mave! Udøv ikke denne Bandha, hvis du har højt blodtryk, hjertesygdomme, mavesår og tarmsår. Udøve ikke denne yoga under graviditet. Denne yoga skal praktiseres efter asanas og pranayama og før meditation. Det kan også praktiseres sammen med pranayama og mudras. Sørg for at du praktiserer under vejledning fra en lærer!

At arbejde med din kerne og vejrtrækning fremme roen, en følelse af at være følelsesmæssigt jordet; Uddiyana Bandha aktiverer afslapningsresponsen.

Billeder Kilde: Shutterstock

Pin
Send
Share
Send