Skønhed og mode

Cervical Cancer Symptomer og Årsager

Pin
Send
Share
Send


Når de abnormale celler i maven begynder at vokse unormalt og vokse ude af kontrol, så betegnes det som livmoderhalskræft. Livmoderhalskræft opstår i livmoderhalsen, som er den nedre del af livmoderen og åbner ind i vagina. I normal tilstand ser ectocervix'en lyserød ud og er dækket af tynde celler, der er kendt som pladeceller. Men den livmoderhalscancer eller 'endocervix' består af kolonneceller. Området i livmoderhalsen, hvor disse celler overlapper hinanden, er kendt som T-zone eller 'transformationszone'. Det er på denne placering, at den prækancer eller unormale cellevækst finder sted.

Hvis livmoderhalskræft diagnosticeres i sin tidlige fase, så kan den let behandles. "Cervikal cancer er en meget almindelig kræft blandt kvinderne over hele verden. Men den gode nyhed er, at siden den udvikler sig over en periode, kan livmoderhalskræft nemt hærdes med medicin. Dødsfald som følge af livmoderhalskræft hos kvinder er så lav som 2% hvert år. Men det er meget almindeligt blandt kvinderne i USA og også andre lande. Et gennemsnit på tre tusinde og et hundrede kvinder diagnosticeres med livmoderhalscancer hvert år i Det Forenede Kongerige. Ud af hver kvinde er 100 kvinder, der diagnosticeres med kræft hver dag, diagnosticeret med livmoderhalskræft.

Cervical cancer forekommer generelt blandt de kvinder, der er under 35 år. Det forekommer hovedsageligt under midlife og er meget sjældent hos kvinder under 20 år. Det er derfor vigtigt, at kvinder, når de er over 35 år og indtil 70 år, skal gennemgå livmoderhalskræft screening med det samme.

Årsager og symptomer på livmoderhalskræft:

? Symptomer på livmoderhalskræft:

Kvinder, der er diagnosticeret med tidlige prædivere og livmoderhalskræft, har generelt ingen symptomer. Symptomer vises næsten ikke, medmindre kræften har invaderet til et nærliggende væv og ramt det, og når det sker, så er symptomerne ofte bemærket:

1. Usædvanlig blødning:

Unormal blødning er de mest almindelige livmoderhalscancer symptomer. Unormal blødning fra vagina som blødning efter vaginale samleje, der blødninger efter køn, blødning og spotting i mellem perioder, blødning efter overgangsalderen, der har tungere eller længere menstruation end normalt. Blødning efter en bækkeneksamen eller en udtørring er også et almindeligt symptom på livmoderhalskræft.

2. Pelvic and Back Pain:

Oplever bækken- og rygsmerter er meget almindelige, især for kvinder. I løbet af menstruationscyklusen oplever de fleste kvinder smerter og kramper, hvilket er meget normalt og slet ikke alarmerende. Men hvis denne betingelse varer længerevarende, viser den sig at være meget hyppig og alvorlig, er det vigtigt at straks konsultere en læge. Cervicale smerter og kramper ved usædvanlige tider er tegn på udviklingen af ​​kræfttumoren.

3. Uventet vægttab:

Pludselige tab i appetitten, der resulterer i vægttab, kan være årsag til enhver anden medicinsk tilstand. Men når det kombineres med andre faktorer, må utilsigtet vægttab ikke ignoreres og bør kontrolleres straks hos lægen. I løbet af den kræftfremkaldende vækst kæmper kroppens immunsystem imod det. I denne proces producerer kroppen små proteiner, der kaldes 'cytokiner', der genererer energi ved at nedbryde fedt i en forholdsvis højere hastighed. Dette forårsager uventet vægttab, uanset hvilken diæt du følger.

4. Leg smerte:

I de tidlige stadier af livmoderhalskræft oplever nogle kvinder smerter eller hævelser i deres ben. Dette skyldes, at i løbet af væksten af ​​kræftvæv svulmer livmoderhalsen op og forårsager forhindring af strømmen af ​​blod til lemmerne. Dette forårsager hævelse i benene, der også giver en smertefuld fornemmelse.

5. Smertefulde Intercourse:

I medicinsk terminologi betegnes smertefuldt samleje som "sexdyspareunia" og er en af ​​de overvejende årsager til livmoderhalskræft. Smertefulde samleje er tegn på de fremskredne stadier af livmoderhalskræft, hvor kræften har spredt sig til andre væv og nået reproduktive organer.

6. Unormal udladning:

Kvinder oplever ofte udledning fra deres vagina, at de i normale tilfælde er lugtfrie og farveløse. Men hvis du begynder at opleve en udledning, der er tyk eller farvet og udsender en dårlig lugt, kan det vise sig at være et tidligt symptom på livmoderhalskræft.

7. Unormal menstruationscyklus:

Menstruationsperioder, der er længere og tyngre i forhold til de normale cyklusser, signalerer udviklingen af ​​livmoderhalskræft. Det forårsager også irritation i livmoderhalsområdet, da kræften begynder at sprede sig i de tilstødende områder. Svær blødning er kategoriseret som en, når du skal skifte tamponer eller hygiejnebind om gangen hver anden time.

8. Smertefulde vandladninger:

Smertefuld vandladning kan ikke alene være forbundet med livmoderhalskræft. Men når de opleves sammen med andre symptomer på livmoderhalskræft, bør det straks konsulteres med en læge. Hvis du oplever smerte, mens du urinerer eller føler smerte i urinblæren, skal du se en læge. I normale tilfælde kan denne tilstand let behandles. Andre ubehag i urinen som kløe, stikkende eller brændende forekommer med spredning af kræft til det omgivende væv. For at forhindre yderligere skade, skal øjeblikkelig lægehjælp tages.

9. Hyppig vandladning:

Tab af blærekontrol er meget almindelig hos gravide kvinder, eller når vi tager et højt indtag af væsker. Men hvis du står over for dette problem ud over det ovennævnte tilfælde, har du brug for yderligere medicinsk evaluering. Tab af blærekontrol er et vigtigt tegn på udvikling af livmoderhalskræft. Det er erfaret, når væksten af ​​kræftvævet ikke længere er lokaliseret og har spredt sig til blæren og en del af urinvejen. Derfor bør det straks konsulteres med en læge.

10. Konstant træthed:

Det er helt normalt at føle sig træt i slutningen af ​​dagens arbejde. Men i normale tilfælde får du lidt bedre hvile og energi. Men når du begynder at opleve mangel på energi hele tiden i løbet af dagen, og som ikke bliver bedre selv efter hvile, bør den ikke tages let. Hos kvinder med livmoderhalskræft er de fleste af de røde blodlegemer i kroppen erstattet af hvide blodlegemer. Dette er gjort for at kæmpe med sygdommen. Men patienten bliver anæmisk og har tendens til at føle sig træt og udmattet meget ofte. Denne tilstand er også forårsaget på grund af reduceret tilførsel af ilt til kroppen.

Se mere: Symptomer på kræft i maven

? Årsager til livmoderhalskræft:

Tilstedeværelsen af ​​humant papillomavirus (HPV) er meget dominerende ved cervical cancer, der tegner sig for næsten 99%. Der er mere end 100 typer af HPV, hvoraf hovedtyperne ikke udgør nogen risiko for livmoderhalskræft. Kun højrisiko HPV, der er HPV-16 og HPV -18, forårsager livmoderhalskræft hos kvinder.

I USA, i alle tilfælde af seksuelt overført infektion, er HPV oftest fundet. Desuden har over 80% af kvinderne efter en alder af 50 oplevet en form for HPV-infektion. De fleste af disse infektioner er ikke kræftfremkaldende og bliver helbredt i løbet af 2 år. Men kvinder med ubarmhjertig HPV-infektion har større risiko for at udvikle livmoderhalskræft. Der findes forskellige former for behandlinger og medikamenter i disse dage, der fuldstændigt helbreder forekomsten af ​​livmoderhalskræft. Det siges dog, at forebyggelse er bedre end helbredelse. At identificere årsagen til livmoderhalskræft vil hjælpe dig med at holde sygdommene væk fra dig.

Tag et kig på, hvad der er disse almindelige årsager til livmoderhalskræft er som følger:

1. HPV infektion:

En af hovedårsagerne til livmoderhalskræft er humant papillomavirus (HPV). Det forårsager også adenocarcinom og pladecellercancer. Selv om der er over 100 typer af Papillomavirus derude, sendes mindst 40 af dem via seksuel kontakt. Få af dem hedder kønsvira eller vorte-vira, da de forårsager kønsvorter.

Men her er en interessant kendsgerning - den slags vorte-vira, der forårsager vorter, forårsager ikke nødvendigvis celleforandringer, som senere udvikler sig til kræft. Ud af så mange HPV-vira anses mindst 15 af dem for høj risiko for at forårsage livmoderhalskræft. Human Papilloma Virus er almindeligt, at en kvinde, der er meget aktiv seksuelt, kommer i kontakt med mindst disse virus i hele sit liv. Hvis mænd bruger kondom under sex, reducerer det relativt chancerne for at blive offer for livmoderhalskræft, ellers er chancerne meget store.

2. Andre seksuelt overførte infektioner:

En undersøgelse har vist, at både humant papillomavirus og herpes øger chancerne for at blive offer for livmoderhalskræft. Også chlamydia øger også risikoen for at blive offer for livmoderhalskræft.

3. Rygning:

En undersøgelse har vist, at hvis du ryger, er chancerne for at øge pladecellerne højere. Forskere har også fundet ud af, at visse kræftkemikalier som benzyren findes i den cervicale slim hos de kvinder, der ryger. Disse forskere mener, at tilstedeværelsen af ​​disse kemikalier fører til livmoderhalskræft. Hvis du er en af ​​de kvinder, der er seksuelt meget aktiv og også ryger meget, er chancerne for, at du bliver offer for livmoderhalskræft, dobbelt så stor som muligt. Langerhans-cellerne, der hjælper med at bekæmpe sygdommen, er ude af stand til at bekæmpe virussen og også de livmoderhalsceller, der kommer fra de genetiske forandringer. Disse genetiske ændringer fører til kræft på et senere tidspunkt

4. svækket immunsystem:

Hvis dit immunsystem ikke er meget stærkt, er chancerne for at du lider af kræft, herunder livmoderhalskræft, meget høj. Folk, der tager stoffer for at undertrykke deres immunsystem efter en organtransplantation eller de mennesker, der lider af aids og hiv, har også en højere risiko for at udvikle livmoderhalskræft. Det er sådan, fordi et sundt immunsystem generelt hjælper dig med at blive beskyttet mod unormale celler, vira eller bakterier. Da din immunitet dræber cellerne, vil de unormale celler ikke blive kræftfremkaldende.

5. Pillen:

Forskere mener, at kvinder, der tager p-piller regelmæssigt og har været ved med at tage det i omkring 5 år nu, har større chancer for at udvikle livmoderhalskræft. Men ophør af brug af piller mindsker risikoen for livmoderhalskræft. Det er fordi de kvinder, der tager p-piller, er:

Seksuelt aktiv, har sandsynligvis flere partnere,

Tager ikke de nødvendige skridt til at bruge prævention, det vil sige har ubeskyttet sex.

Dette kan rent faktisk øge risikoen for at den kvinde har livmoderhalskræft.

Se mere: Tidlige symptomer på kolonkræft

6. Omskæring:

Kvinder, der har sex med mænd, som er omskåret, er mindre tilbøjelige til at lide af livmoderhalskræft. Det er fordi de kvinder, der er omskåret, har mindre chancer for at bære Human Papilloma Virus.

7. Dit sexliv:

En kvindes sexliv kan hjælpe med at bestemme årsagen til livmoderhalskræft. Selvom kvinden ikke havde flere partnere og sov med kun én kvinde, kunne hun stadig få HPV-virus. Det er sådan, fordi han måske bærer det, fordi han havde mere end en kvinde i sit liv.

8. Graviditet:

Kvinder, der allerede havde barn, er mere udsatte for at blive offer for livmoderhalskræft. Hvis du har haft din første baby på / før 17 år, er chancerne for at du bliver udsat for livmoderhalskræft højere end en kvinde, som har født sin første barn efter 25 år.

9. Brug af intrauterin enhed:

Ifølge resultaterne af nyere undersøgelser blev det konstateret, at brugen af ​​Intrauterin Device (IUD) i høj grad reducerede chancerne for udvikling af livmoderhalskræft hos kvinder. Det blev konstateret, at brug af IUD forårsagede en beskyttende virkning, som endda forblev et år efter dets anvendelse. Desuden kan brugen af ​​lUD selv reducere chancerne for at udvikle livmoder- eller endometriecancer.

10. Flere graviditeter:

Kvinder, der har haft flere graviditeter (3 eller flere) har større risiko for at udvikle livmoderhalskræft sammenlignet med kvinder, der ikke leverede børn. Den nøjagtige årsag til det samme er stadig ikke kendt. Alligevel antages det, at højere antal graviditeter forårsager hormonelle forandringer i kroppen, der har tendens til at gøre livmoderhalsen mere modtagelig for HPV-infektion.

Hvis diagnosticeres tidligt, kan livmoderhalskræft behandles. Derfor, hvis du bemærker nogen af ​​symptomerne i dig, så kontakt en læge i dag.

Se mere: Testikelkræft

Pin
Send
Share
Send