Skønhed og mode

Sivananda Yoga Asanas og fordele

Pin
Send
Share
Send


Under en ekspert træner kan denne form for yoga udføres af mennesker med variable alder og grader af evne. Sivananda yoga træning indebærer hyppig afslapning, og understreger på
yogisk vejrtrækning. Nedenfor er en kort beskrivelse af sivananda yoga session:

Jeg har ikke til hensigt at erstatte nogen form for ekspertudtalelse. Du bør altid praktisere under en veluddannet instruktør. I betragtning af at lad os tage et kig på, hvad der grundlæggende handler om sivananda yoga. Sivananda yoga er en enklere form for yoga, der blev oprettet i 1960'erne. I denne form for yoga er fokus på at bevare sundhed og wellness hos praktiserende læger.

Det fremhæver 5 hovedaspekter:

1. Korrekt vejrtrækning (pranayama): Pranayama refererer til dybe vejrtrækninger.
2. Exercise (asana): Asana er en form for motion i klassisk yoga. Yoga Asana skal være stabil og fast endnu komfortabel og afslappet. Det hjælper den praktiserende læge bliver opmærksom på deres krop, sind og miljø.
3. Relaxation (savasana)
4. kost (vegetarisk)
5. Positiv tænkning og meditation (Vedanta og dhyana).

En typisk session af Sivananda Yoga går som dette:

1. Savasana eller Corpse Poses:

Dette praktiseres før, imellem og efter andre asana. For at gøre dette skal man ligge lige ned og forsøge at holde sig for øje. Lig fladt på bagsiden. Spred dine arme og hvile dem

langs siderne af kroppen, palmer vendt opad. Derefter forlænges benene. Slap af hele din krop. Du kan foretage små justeringer i denne stilling for at føle dig mere tilpas. Luk nu dine øjne og fokus på et sted mellem dine øjenbryn, der også kaldes solcentret og forsøge at stadig tænke dig. Du kan blive i denne stilling i 5 til 15 minutter.

Savasana efterfølges derefter af simple yogiske vejrtrækningsmetoder som kapalabhati og anulom viloma.

Se mere: Vinyasa Yoga Holdninger

2. Hvad er Kapalbhati?

kapal betyder pande og bhati betyder skinnende Kapalabhati er en vejrtrækningsteknik, der anvendes specifikt til rensning af luftveje. Det hjælper med at rydde ud slim og overbelastning fra luftvejskanaler. Det hjælper med at forbedre muskeltonen, hjælper med afslapning og endda vægttab. Dette er dybest set kraftig abdominal vejrtrækning. Indåndingen er normal, og udånding er kraftig. Ved hver udånding skal abdominale muskler blive kontraheret.

Det indebærer at du sidder på tværs af benet på yogamattan, samtidig med at du opretholder en lige ryg og nakke og kin opstilling. Sæt derefter dine hænder på knæene. Din mave muskler skal være helt afslappet. Åndedrættet delvist sker normalt og vejrtrækning er kraftig. Ved hver udånding skal abdominale muskler blive kontraheret. Øvelse af denne vejrtrækningstilstand i 30 gange skal være nok til en nybegynder.

Denne øvelse skal ikke gøres, hvis du er i en periode, der lider af forhøjet blodtryk eller anden hjertesygdom.

Se mere: Dhyana I Yoga

3. Hvad er Anuloma Viloma?

Denne vejrtrækningsteknik er også kendt som alternativ næsebor vejrtrækning.

Denne øvelse indebærer at sidde komfortabelt med tværben. Derefter lukker øjnene og holder dine muskler afslappet. Nu skal højre næsebor presses med din højre hånds tommelfinger og et dybt åndedrag skal tages gennem venstre næsebor. Behold dette i 5 sekunder. Slip derefter højre næsebor og træk den indåndede luft ud af det. Gentag processen med alternative næsebor. Gentag denne cyklus i 10-15 runder.

Denne øvelse bør ikke praktiseres, hvis du er gravid eller har perioder.

Se mere: Hvad er Anusara Yoga

4. Surya Namaskara:

Surya namaskar, eller solen salutationer er bedst gjort mod solen under solopgang eller tidlige morgen timer. Det hjælper os med at suge i solstråler og få vores daglige slag af vitamin d. Denne asana, når den gøres regelmæssigt, fører til forbedret kropsholdning, strækker muskler og hjælper med at tabe uønsket flab. Det hjælper med at lindre angst.

Efter disse fire trin kommer der i et standardprogram for de 12 grundlæggende Asana:

1. Hovedstand (Sirsasana)
2. skulderstativ (Sarvangasana)
3. Plough (Halasana)
4. Fisk (Matsyasana)
5. Siddende fremadbøjning (Paschimottanasana)
6. Cobra (Bhujangasana)
7. Locust (Shalabhasana)
8. Bow (Dhanurasana)
9. Spinal twist (Ardha Matsyendrasana)
10. Crow (Bakasana) eller påfugl (Mayurasana)
11. Stående fremadbøjning (Padahastasana)
12. Triangle (Trikonasana)

En gennemsnitlig session af sivananda yoga varer i 90 minutter.

Billedkilde: Shutter lager

Se videoen: Sivananda Yoga Asana Sequence in 12 Basic Postures (Januar 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send