Skønhed og mode

Hernia symptomer og årsager

Pin
Send
Share
Send


Brok er relateret til din underliv eller lysken. Det, der starter med en svækket indre foring, ender langsomt med at danne en ballon som sække på underlivets underkant. Dette er en ganske almindelig sygdom, som mange mennesker lider af. Ingen mænd og kvinder behandles delvist i dette tilfælde. Dette er en unisex sygdom, der påvirker både mand og deres modstykker. Men dette er helt behandles under passende pleje.

Vi beskriver maven som den nederste del af vores krop, et muskulært område, der huser alle fordøjelsessystemer og reproduktive systemer. Normalt er disse organer sikre og bundet i de stærke fibrøse vægge i maven beskyttet. En situation opstår, når maven vægter eller perforerer. Denne situation er kendt som brok. Den indvendige beklædning, der udnytter den svækkede mavevæg, skubber sig selv igennem for at danne en pose som sække under den perforerede væg.

Hernia for et bestemt tidspunkt er sans smerte. Det er først, når et abdominal væv glider gennem væghullet og ender i ballonfargen, begynder smerten. Skubbet igennem sådanne abdominale væv og organer til tider er kendt som hernieret, og i længere tid forværres situationen og forværres.

Der er normalt forskellige dele, som en brok kan råde over, det første og det mest almindelige sted er lyskene. De fleste af brokkene er lysken centreret, hvor for kvinder er det sædvanlige sted under lusen. Dette er almindeligvis kendt som lårbenherni. For mænd er det normalt inguinal brok, hvor udbulningen kan nå til pungen. Dette er den nederste udbulning sektion. Der er ofte brok, der forårsager, at ballonen sættes til at skubbe opad og ud af maven og ind i brysthulen gennem en fin åbning i membranen. Denne tilstand er kendt som hiatus eller hiatal brok. Til tider kan hernia forekomme i et tidligere snit i og omkring en tidligere operationær ar, og på andre tidspunkter er det navlen, der bliver påvirket af brok. Denne tilstand betegnes derefter navlestang.

For de fleste gange går hernia symptomer mindre, og når det strejker, hvis det forlænges, kan det gøre andre forhold til en alvorlig aftale. Normalt en simpel operation, åben eller laparoskopisk sæler handlen, men årsagerne til en svækket maven væg er værd at vide at undgå yderligere konfrontation af brok.

Hernia Symptomer og årsager:

Årsager til brok:

her nævner vi 10 hovedårsager til brok.

1. Heavy Lifting:

Normalt svækkelse af muskelvæg kan forårsage på grund af løft af tunge vægte i gymnastiksalen. Ofte stræber folk efter at få en skulptureret drøm til virkelighed, og i forlængelse af det ser man en tung løftesession på. Små folk ved, at tung løft normalt forårsager et stort pres på underlivsområdet, som får musklerne i underlivet til at bære og rive.

2. Alder:

Ofte på grund af alder begynder organerne at bære væk. Med alderdom kommer organernes manglende evne til at være lige så hård som de en gang om gangen. På grund af dette svækker ofte abdominalvæggen og er tilbøjelig til perforering eller rive.

3. kirurgisk ar:

Ofte er der kirurgiske ar i underlivsområdet, der stadig er tilbøjelige til at skade, da de ikke tidligere har helet ordentligt. Det er her, hvor brokhed opstår lige langs arlinierne.

4. Tidligere Herniahistorie:

Det har vist sig, at risikofaktorer for udvikling af brok er højere, hvis du har haft en tidligere historie med hiatus eller navlestang.

5. Hoste:

Ofte forårsager kronisk hoste, der normalt er tørt i naturen, strube kløe, der gør whizzing hoste mere presset og svært. Mens man hoster kraftigt for at lindre sig fra kløeirritationen i halsen, holder et konstant tryk op i tarmene, hvilket får underlivets vægge til langsomt at bukke under tryk, som til sidst bryder sammen for at forårsage brok.

6. Ved fødsel:

Navel brok forårsager hævelse på den indre side af huden forårsager en øl gut eller en fremtrædende mave situation. Dette kan være en sovende tilstand til stede i dig, mens du var lille. Det er normalt navlestangsrummet, der, hvis det ikke lykkes, lukker ordentligt hernia sac. Dette kan i dine senere år virke op.

Se mere: Candida Årsager

7. Graviditet eller fedme:

Ofte forårsager graviditet eller fedme urimelig styrke i underlivsområdet, hvilket forårsager pres for meget for muskelvæggene i underlivet at holde ind. I en sådan situation bryder væggene op.

8. Dialyse:

Brok er hovedsageligt forårsaget, når trykket mærkes i maveskavheden, hvilket får det til at stikke ud. Det har vist sig, at hos patienter, der gennemgår peritonealdialyse, hvilket sker i tilstanden af ​​nyresvigt; øget tryk udøves på underlivet. Derfor har sådanne personer større risiko for at udvikle brok.

9. Skade:

Brok kan forårsages, når musklerne bliver anstrengt og svækket. Hvis en muskel påvirkes og ikke heles fuldstændigt under en skade, bliver chancen for brokkens vækst betydeligt høj.

10. forstoppelse:

Ifølge de seneste resultater er en person, der lider af kronisk forstoppelse, i højere risiko for at udvikle brok. Forstoppelse forårsager belastning i abdominale muskler under afføring, hvilket gør dem svage og mere modtagelige for brokkens vækst.

Symptomer på brok:

Efter at have identificeret årsagerne til brok er det også vigtigt at forstå og kende symptomerne for det samme. Kendskab til disse Hernia symptomer vil føre til tidlig detektion og nem kur.

Tag et kig på disse top 10 tegn og symptomer på brok, som du aldrig må ignorere:

1. Synlig klump:

Har du nogensinde bemærket en synlig klump under din hud? Hvis ja, så kan det vise sig at være et af de tidlige Hernia symptomer. Disse klumper dannes, når vævene bliver svækket, der kunne ske ved fødslen, eller vævene slides ned med alderen. Disse fremspring ligner en sække i organerne og invaderer undertiden også navlen, lysken eller væggene i maven. Disse udbulninger eller hævelser er let mærkbare med blotte øjne og bliver smertefulde over tid. Tilstedeværelse af klumper i nogen del af kroppen kan vise sig at være alarmerende, så det er bedst at søge lægehjælp straks.

2. Reduceret blodforsyning:

Når Hernia har tendens til at blive stor i størrelse, betegnes det som 'stranguleret område' en medicinsk tilstand, hvor blodtilførslen afskæres til muskelvæggene. Der vil blive reduceret blodforsyning til det primære område og også andre dele af kroppen. Udvikling af stranguleret Hernia kan endda være livstruende og kræver øjeblikkelig medicinsk operation. Ifølge eksperterne er dødeligheden under brokkekirurgi forholdsvis højere i tilfælde, hvor brok er kontrolleret med andre former for behandling. Det er derfor bedst at opdage udviklingen af ​​brok tidligt for at undgå at det bliver stranguleret.

3. Nerves ubehag:

Under brok kan du også opleve ubehag i forskellige dele af kroppen, der er forbundet med samme nervekæde. Denne tilstand opstår, når brok er årsag til irritation i nerverne, med smerter, der rejser langs nervekæden. Også brok, der er udviklet ud af sportens skade, forårsager nervekompression. Dette skyldes, at bøjningen presser mod nerveen, og smerten går fra roden til segmentet af den berørte nerve.

4. Følelse af fuldhed:

En patient, der lider af hernia, oplever ofte en ting eller oppustet følelse i tarmen. Dette symptom er særligt almindeligt under navlestreng eller hukommelsesknude, der påvirker tarm og mave. Kvalme er et andet almindeligt symptom under brok. Smerten forårsager sværhedsvanskeligheder og kan få dig til at føle sig syg.

5. Smerte:

Personer, der lider af brok er bundet til at lide smerte, selvom intensiteten kan variere fra at være lidt ubehagelig til meget alvorlig. Følelsen af ​​smerte i tilfælde af brok er kun stigende med tiden. Smerte i brok kan endog kategoriseres som:

  • Når kun udbulingen er synlig, og personen ikke oplever smerter eller ubehag.
  • Nogle gange mærkes en tung fornemmelse i maven. Smerten kan stige på grund af bevægelser, der forårsager bøjning i taljen.
  • Smerter i dette tilfælde forværres selv med bevægelser som bøjning, løft, hente tunge genstande eller endda sidde i lang tid.

Når smerten bliver alvorligt smertefuld, signalerer den, at broket er blevet kvalt, og det er vigtigt at straks vise en læge.

Se mere: Symptomer på meningitis hos børn

6. Vanskeligheder ved at gå:

Hernia forårsager vanskeligheder i selv mindste bevægelser. Så selvom du går rundt på dit kontor, sidder du ned for at spise dit måltid eller endda køre din bil, kan du føle dig lidt ubehagelig. I højere stadier af brok er det måske meget smertefuldt at flytte dine ben eller arme.

7. Maveopkastning:

Mavesmerter symptomer som fordøjelsesbesvær, kvalme, halsbrand eller tarm problemer er meget almindelige under brok. Det er især udbredt, når brokhinde påvirker bukområder eller lyske. I den kirurgiske hernia, der påvirker lysken, er maveforstyrrelsen hyppig, når brokbuen bukker ud fra maven og når indkinalkanalen. En blid massage fra en læge kan hjælpe ved at tilbyde midlertidig lindring.

8. Ubehag:

Selv hvis der ikke mærkes nogen smerte, vil den fremspringende tarm føle sig tung og hård og forårsage ubehag eller irritation i tarmen. Dette kan være smertefrit eller med smerte. Selvom smerten ikke er vedholdende og gentager sig med mellemrum, forbliver det nagende ubehag hele dagen lang.

9. opkastning:

Kvalme og opkast er meget almindelige symptomer, der angiver starten på brok. I sådanne tilfælde bliver tarmene fanget med væksten og kan også medføre dødelig tarmobstruktion. Dette er en farlig medicinsk tilstand og betegnes som "fængslet" brok. Patienten kan have problemer med at passere gas og forstyrrelser i afføring. Indbrudt brok kræver øjeblikkelig medicinsk operation.

10. Træthed:

Kroppens muskler omkring det knækkede område bliver gradvis svage, og personne har tendens til at føle sig træt nemt. Disse muskler har tendens til at blive svagere på grund af den konstante slitage og også på grund af alvorlig smerte, der skyldes brækkevækst.

Det er vigtigt at genkende disse tidlige tegn og symptomer på Hernia. Hernia kan ikke helbredes alene, hvis den ikke behandles. Du er nu klar over, at muskel svaghed fører til brok. Men det er ikke altid muligt at undgå sådanne forhold. Man kan dog reducere intensiteten af ​​belastning eller pres på musklerne. Dette vil bidrage til at undgå brokk i første omgang og endda hjælpe med at forhindre, at tilstanden bliver værre.

Nogle af forebyggelsestipsene for brok er:

  • Undgå at ryge
  • Vedtage måder at opretholde en sund kropsvægt på
  • Undgå at løfte tunge genstande, især når den udøver på bagsiden
  • Efter sund kost for at sikre jævn tarm bevægelser og vandladning.
  • Rådfør dig straks til en læge, hvis du finder nogen alarmerende forandringer i kroppen.

Men at notere den medicinske tilstand og vise en læge kan bidrage til at reducere effekten væsentligt. Hernia kan let helbredes med medicin og vedtage nogle positive livsstilsændringer. Ved at følge disse retningslinjer kan du forhindre, at brok er livstruende.

Se mere: Hvad forårsager ondt i halsen

Pin
Send
Share
Send