Skønhed og mode

Sådan tilberedes Dal Makhni Opskrift

Pin
Send
Share
Send


Blandt det nordindiske køkken, der er berømt blandt mennesker over hele kloden, kommer en af ​​de mest almindelige retter i form af Dal Makhni. Der er ingen tvivl om det faktum, at dal makhni er en af ​​de spiciest curriers og elsket af næsten alle i Indien. Også en anden kendsgerning, der kommer sammen med dal makhni, er, at dal er ganske tung forberedelse og fuld af kalorier, så kun en lille skål af denne er nok i måltiderne. Den basale dal bruges i dal makhni er urad dal, som er entydigt kombineret med de berømte bønner kaldet nyrebønner eller rajma.

Nå igen, denne skål er så almindelig, at den er tilgængelig i næsten alle restauranter, der strækker sig over Indien. Men der er ingen sammenligning med hjemmelavet mad, og det samme kan gøres for dal makhni. Fødevarevejledningen nedenfor giver dig en meget god opskrift af dal makhni, der nemt og bekvemt kan fremstilles hjemme. Tjek det ud og prøv dine hænder på opskriften i dag!

Se mere: Sådan laver du Dal Fry

Hvordan man laver Dal Makhni:

Ingredienser krævet:

 • Hele Sort Gram (sabot kali urad dal):? kop
 • Røde nyrebønner (rajma): 2 spsk
 • Salt: Til smag
 • Rød Chili Pulver: 1 tsk
 • Smør: 3 spsk
 • Ginger: 2 tommer, hakket
 • Hvidløg: 6 fedter, hakket
 • Spidskommen Frø: 1 tsk
 • Løg: 1 stor, hakket
 • Grøn chillies: 1-2, slids i længderetningen
 • Garam Masala Pulver: 1 tsk
 • Tomater: 2, hakket

Se mere: Arhar Dal Recipe & Masoor Dal Opskrift

Metode til forberedelse:

Vælg rajma og urad dal og fjern alle sten og snavs fra den. Nu vaske dal godt og suge det i vand for en hel nat. Sørg for at tilføje ca. 3 kopper vand til dal og rajma, da det stiger i størrelse og absorberer vandet.

Om morgenen skal du dræne vandet fra dal, tilføj dal til trykkomfuret med tre kopper vand, en lille ingefær, salt og rødt chilipulver og kog det til ca. tre fløjter eller indtil den tid, dal og rajma er bløde og grødet. Hvis rajmaen ikke er kogt i tre fløjter, skal du holde trykbeholderen på lav flamme og lade den koge helt.

I en pande tages lidt olie og smør og lad den varme op i ca. 5-10 sekunder. Til dette tilsættes nogle spidskommen frø og lad den blive brun. Når du er færdig, tilsættes hvidløg, ingefær og løg til saut? det godt og bring det til en gyldenbrun farve. Når kogte, vil dal også efterlade en stærk og flot aroma. Til dette tilføj slid grøn chili og tomater og saut? det godt på høj varme.

Til dette tilføjes venstre over rød chili pulver, og hold madlavning indtil det tidspunkt, hvor blandingen forlader olien, og tomaterne bliver til en pulpform. Nu er det tid til at tilsætte kogte dal og rajma til blandingen sammen med lidt vand. Kog dal indtil konsistensen bliver tyk. Til dette tilsættes nogle garam masala og salt hvis det er nødvendigt. Simmer dal på lav varme indtil og medmindre dalen blandes godt og er bløde.

Dette bør serveres varmt med dampet basmati ris eller ethvert eksotisk brød eller roti.

Tip fra kokken:

Ifølge professionelle kokke smager dal makhni endnu bedre den følgende dag. Dette sker kun, når dal er opvarmet korrekt. Du kan endda have dal på en kold temperatur, men så sørg for at parathas er varme.

Dette er en af ​​de nordindiske delikatesser, der endda går godt med papad og er fantastisk i smag for dem, der er simpelthen madelskere!

Pin
Send
Share
Send