Skønhed og mode

Yoga og meditation til børn

Pin
Send
Share
Send


Yoga, der betyder union, fokuserer på at forbinde kroppen, sindet og sjælen. Konsekvent udøvelse af yogaadgang og integrerer de ovennævnte aspekter, således at man kan opnå følelsesmæssig stabilitet, indre fred og harmoni. Yoga er en af ​​de mest alsidige fitnessformer, der kan udføres af en person af enhver alder. I dag bliver yoga populær, fordi den øger kroppens fleksibilitet, gør en person opmærksom på sin krop og også majorly, da det forbinder krop, sind og sjæl.

Som nævnt tidligere kan yoga udføres af en person af enhver alder. Derfor er yoga til førskolebørn også gavnlige. De forskellige fordele ved yoga til børn omfatter udvikling af kropsbevidsthed, kamp emotionelle og fysiske udfordringer, opbygning af koncentration og selvtillid og positivt selvbillede. En veldefineret yoga-praksis hjælper dig med at klare stress gennem vejrtrækningsteknikker, arbejdsstillinger, meditation og de er meget værdifulde, når de vokser op.

Begyndere Tips om Yoga for Børn:

Øvelse af yoga daglig hjælper dig med at forblive sund, være mere produktiv og rolig. Så her er få yoga til begyndere, du skal huske på.

 1. Den bedste tid til at øve yoga er i de tidlige timer på dagen, hvor miljøet stadig er frisk og fredeligt.
 2. Det er bedst at øve yoga på tom mave. Ellers kan du opretholde et hul på 2-3 timer efter dit måltid, før du begynder at praktisere yoga.
 3. Sørg for at bære behagelige tøj, der hjælper dig med at prøve forskellige asanas og at strække.
 4. Også varme op, før du begynder at gøre din asanas, så det ikke spænder dine muskler.
 5. Sidst men ikke mindst er det vigtigt, at du opretholder konsistens.

Fordele ved yoga:

1. Forbedring af balance og koordinering:

Yoga udgør for børn hjælper dem med at få fysisk og mentalt poise. Asanas hjælper børnene med at opnå mental klarhed, stabilitet og øge deres fokus og opmærksomhed naturligt ved blot at prøve disse poser. Yoga-position for børn er grundlæggende fokuseret på at udvikle balancefærdigheder og skabe et fredeligt miljø gennem meditation. Ved at lære disse asanas lærer børnene at forbedre deres fysiske balance, hvilket ville give dem følelsen af ​​at opnå det. At lære at balancere er nøgleelementet i yoga. Koordinering er bundet til balance, og hvis børn lærer at balancere, kan de også forbedre koordineringen.

Se mere: Shilpa Shetty Yoga Tips

2. Styrker Body-Mind Connection:

Et godt sind i en sund krop er målet at udføre yoga. Kids yoga-sekvensen hjælper dem med at berolige den mentale ånd og udøve den fysiske krop. I den hurtige verden, som børn elsker i dag, udsættes børn for alle former for pres, det være sig forældre, sociale eller jævnaldrende. Simpel yoga for børn, ved at forbinde sindet og kroppen hjælper med at lindre og håndtere også sådanne pres med lethed.

3. Styrkelse af selvværd og selvtillid:

Når et barn lærer at beherske en stilling, øger det barnets selvtillid og selvværd. Fordele ved yoga for børn inkluderer at opnå vedholdenhed, at indgyde medfølelse og tålmodighed hos børn, så de kan arbejde hen imod deres mål og gennemføre dem.

Se mere: Fordele ved prænatal yoga

4. Forbedring af fysisk fleksibilitet:

Asanas hjælper børnene med at arbejde forskellige muskler i deres krop. Det styrker strækninger og toner forskellige organer i kroppen, hvilket igen øger deres generelle fleksibilitet.

5. Fokus og koncentrationsudvikling:

Øvelse af yoga virker ikke kun musklerne, men lugter også sindet. Som følge heraf vil børn være i stand til at fokusere og koncentrere mere om alt, hvad de tænker på.

6. Regulerer funktionerne i forskellige systemer i kroppen:

Forskellige asanas fokuserer på forskellige aspekter af kroppen. Derfor hjælper det til at stimulere funktionen af ​​forskellige organer i kroppen, balancerer hormoner, forbedrer immunsystemet og øger stofskiftet. Yogaens hovedfokus er i dyb vejrtrækning; dermed forbedrer luftvejssystemet.

Se mere: Åndedrætsøvelser i yoga

7. Gør dem kreative:

Børn, der regelmæssigt udøver yoga, vil kunne have bedre fantasi og kan være meget kreative. Da yoga rydder sindet, ville en person kunne udvide deres fantasi og komme ud med gode kreative evner.

Efter at have nævnt nogle af fordelene ved yoga til børn, her er nogle asanas, som du kan gøre dine børn til inden for komforten af ​​deres hjem. De er meget enkle at gøre, og med korrekt vejledning kan de selv gøre det på ingen tid.

1.Virabhadrasana - 2 eller Warrior Pose:

Denne asana hjælper med at styrke benene og kernen. Det strækker brystet og skuldrene. Børn der klager over rygsmerter kan finde lindring ved at gøre dette asana.

Steps:

 1. Begynd med at stå med dine fødder bredt fra hinanden.
 2. Inhalér som du løfter dine arme i overensstemmelse med dine skuldre.
 3. Drej din højre fod ud, buk ved knæ. Sørg for, at knæet ikke går ud over 90 graders vinkel.
 4. Hold din torso høj og rygrad lige og se til højre.
 5. Inhalér og gå tilbage til den oprindelige position.
 6. Gentag det samme på den anden side.

2. Balasana eller Child Pose:

Fordelen ved at gøre denne asana er, at den strækker lårene, anklerne og hofterne. Sindet er roligt ved at gøre denne asana, og dermed lindrer stress og træthed.

Steps:

 1. Begynd med at knælle på gulvet, med dine store tæer rørende hinanden.
 2. Sæt på dine hæle og hold knæene hoftebredde fra hinanden.
 3. Nu udånding, tag dit hoved ned og hvil det på jorden foran dig.
 4. Dine hænder kan hvile, hvor du føler, at de ville være behagelige, dvs. ved din side eller på hver side af dit hoved osv.
 5. Bliv i denne stilling og tag dybe vejrtrækninger i 20-30 sekunder. Derefter vender tilbage til original.

3. Dhanurasana eller Bow Pose:

Dhanurasana styrker rygmusklerne og hjælper med at forbedre kropsholdning. Hele kroppen er strakt ved at gøre denne asana.

Steps:

 1. Lig på din mave med dine hænder på siderne af din krop, håndflader vendt opad.
 2. Nu ånder ud, bøjer knæene.
 3. Strik dine hænder ud på ryggen og prøv at tage fat på dine ankler.
 4. Nu inhalerer, hæv dine hæle mod loftet, så lårene løftes væk fra gulvet. Dette ville også gøre brystet løft væk fra gulvet.
 5. Kig lige og hold denne position i et par sekunder.
 6. Slip ud som du trækker vejret ud.

Hvis denne asana ikke er mulig, kan du lave en ardha dhanurasana eller en halv bueskydning. I denne stilling, i stedet for at løfte nå begge ben med begge hænder, må du kun bruge kun et ben og benhånd. Alterner benene og hænderne, mens du laver ardha dhanurasana.

4. Tadasana eller Mountain Pose:

Udførelse af tadasana reducerer flade fødder, forbedrer kropsholdning og styrker kerne muskler og ben.

Steps:

 1. Begynd med at stå med dine tæer rørende hinanden og hæle fra hinanden med et par inches.
 2. Swing dig selv frem og tilbage, forsigtigt og langsomt komme i stå. Dette vil balancere din vægt jævnt på begge fødder.
 3. Hold lårmuskelfirmaet, hæv knæene og træk i din mave ...
 4. Tving dine skuldre ind i ryggen og lad dine arme hænge ved siden af ​​torso.
 5. Træk vejret dybt og bliv i denne stilling i næsten et minut og slip.

De små engle ville takke dig, når de er vokset op, for en sund krop og sind, de har !!

5. Setu Bandhasana eller Bridge Pose:

Øvelse af broen udgør forbedring af blodcirkulationen, stimulerer lungerne og mavemusklerne. Det hjælper også med at lette mild depression og stress.

Steps:

 1. Lig på ryggen og bøj begge knæ ved at placere begge fødder fladt på jorden med dine knæ fra hinanden.
 2. Flyt dine arme ud til din krop med dine palmer vendt nedad og små fingre skal let røre dine hæle.
 3. Tryk nu dine fødder ned i jorden, indånd og træk dine hofter op. Klem dine knæ for at opretholde afstanden mellem knæene.
 4. Tryk dine arme og skulder ned på jorden og løft brystet op. Tag dyb indånding og hold i 10 sekunder.
 5. Udånder langsomt og lægger sig tilbage på gulvet og slapper af. Gentag dette 4-5 gange.

6. Vrksasana eller Tree Pose:

Træet udgøres generelt for at opnå balance, fysisk og mental stabilitet og poise. Det forbedrer dit fokus og beroliger dit sind. Det strækker din torso, lår og styrker også anklerne, kalve og ben.


Steps:

 1. Begynd med Tadasana eller bjergene. Skift din vægt på dit venstre ben, og brug din højre hånd langsomt ned til din højre ankel, træk det forsigtigt op, så din højre fods eneste hviler på dit indvendige venstre lår.
 2. Sørg for, at din højre fod hviler enten over det venstre knæ eller under knæet.
 3. Nu slip din højre hånd og bring begge hænder over hovedet.
 4. Tag en dyb indånding, vælg en plet og koncentrere på det sted i ca. 30 sekunder.
 5. Fall tilbage til Tadasana mens udånding langsomt.

Yoga Meditation for Kids:

Børn har generelt en tendens til at være mere aktive og tilføje noget sjovt for at holde dem engagerede, ville gøre det lettere for dem at lære. Her er få tips:

 1. Bed dem om at tænke på deres yndlingsfarve og forestille sig en ballon af den farve. Lad dem nu tage et dybt åndedrag, indtil de viser ballonen for at være fuld.
 2. Når ballonen er fuld, spørg dem, hold pusten i nogle sekunder, og slip derefter langsomt luften i ballonen ved udånding.

Sjov Yoga for Kids:

Det er vigtigt at holde børnene involveret i det, du underviser, da de er let distraherede og meget aktive. Så her er få forslag, der kan bruges til at indarbejde i asanas og også holde børnene underholdt.

 1. Sørg for at være kreativ, så de nyder selv, mens de udøver asanas.
 2. Vær opmærksom på deres lidenskaber og interesser, så du kan udlede asanas baseret på det.
 3. Overhold også deres energiniveauer og læringsteknikker, så du kan lære mere effektivt.

Forholdsregler og kontraindikationer:

At udsætte børn for yoga i en ung alder er gavnlig, da det fører til en sund livsstil. Men samtidig er det vigtigt at træffe nogle forholdsregler. Følgende punkter er få forslag til det samme:

 • Det er vigtigt at faktorere barnets overordnede sundhed, før de indskriver dem i yoga sessioner
 • Børn med visse lidelser som astma, bronkitis etc. må muligvis undgå få vejrtrækningsteknikker.
 • Man skal tage ordentlige foranstaltninger, mens man strækker og udfører nogle asanas, der kan beskadige dine muskler, for at undgå muskeltårer og ledskader.

Folk i alle aldre fra voksne til børn og børnehave har praktiseret yoga, hvilket er afgørende for en sund livsstil og at opretholde den forbindelse med sind, krop og sjæl. Det giver dig et nyt livsperspektiv og holder dig altid bevidst og frisk. Man får mental stabilitet, og det øger hjernens aktivitet, hvilket fører til et afbalanceret sundt liv. Så start idag og hold et løfte om at leve sundt. Vores yoga til førskolebørn er rettet mod en samlet udvikling af barnet.

Billeder Kilde: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Pin
Send
Share
Send