Yoga

Ardha Chandrasana - Sådan gør du og dens fordele

Pin
Send
Share
Send


Ordet Ardha Chandrasana er afledt sanskrit ord hvor Ardha betyder halv og Chandra betyder skinnende måne. Så den almindelige betegnelse, der anvendes til Ardha Chandrasana, er også Half Moon Pose. En sådan form for hjælper ikke kun med at opretholde balancen i kroppen, men hjælper også med at kæmpe med mange kropsproblemer.

Denne stilling øger ikke kun dit energiniveau, men hjælper også med at genoplive fra dårlig kropsstillinger. Denne holdning skal praktiseres dagligt, da det hjælper med at styrke biceps. For at lære denne slags asana skal du følge nedenstående trin:

Sådan gør du Ardha Chandrasana

  • Placer dig selv på måtten i stående stilling.
  • Placer dig nu i trekanten. Sørg for at du står oprejst med fødderne omkring en meter fra hinanden. Nu placerer du din venstre hånd på venstre balde og højre hånd berører næsten dine højre fødder.
  • Mens du gør denne asana være ekstra forsigtig, skal din hånd og skulder placeres i lige linje. Hvis ikke, så sørg for at justere din krop på den måde ved blot at flytte dig selv foran.
  • Indånd nu lidt luft i din krop og tag langsomt din højre hånd fra højre fod og læg den lidt væk fra højre fod, men sørg for, at det ikke er så langt som du måske bare mister kontrollen eller din ligevægt.
  • Mens du udfører denne asana, skal du bare holde dine ben lige. Sørg for, at du ikke bøjer dine knæ selv lidt.
  • Prøv langsomt at løfte dit venstre ben op i luften i en vinkel på 90 grader. Det skal være i lige linje med dit hoved.
  • Herefter skal du løfte din venstre hånd op i luften, bare sørg for, at den er i en lige linje svarende til din højre hånd.
  • Kig lige op mod venstre hånd. Hold dig i denne endelige position i 2-3 minutter, og hold pusten ud.

Folk, der lider af nakke eller skulder, bør ikke øve denne asana uden at angive deres læger. Hvis dit nakke- eller skulderproblem er løst, kan du starte denne asana, men kun under vejledning fra en yogalærer. Halvmåne pose bør praktiseres dagligt. Indånding ind og ud er meget vigtigt, mens du udfører denne asana.

Se mere: Navasana Yoga

Fordele ved Ardha Chandrasana

Øvelse af yoga er meget gavnligt for dit helbred. Det hjælper ikke kun med at gøre din krop fleksibel, men tager også hånd om dine mindre problemer og smerter i kroppen. Ardha Chandrasana gør ikke din rygsøjle fleksibel, men tager også hånd om ryggen og nedre rygsmerter. Denne asana praktiseres af mange fede og sunde kvinder, fordi det hjælper med at skære ned af dine fedtstoffer fra talje, hofter og skinker.

Så folk, der virkelig vil tabe noget, bør begynde at praktisere denne asana. Mange mennesker kan være opmærksomme på, at denne asana hjælper med at holde din krop tilpas. Hvis du står over for enhver form for fordøjelse eller gastro-relateret problem, så start med at lave Ardha Chandrasana fra i dag. Det hjælper virkelig med at øge din fordøjelse og hjælper også med at forbedre din balance. Praktisering Halvmåneposer gør det ikke kun muligt at føle sig afslappet, men får dig også til at føle sig godt indefra.

Man bør gentage denne asana 3-4 gange om dagen. For det meste yoga er meget god tidligt om morgenen, men hvis du får tid om aftenen, sørg for at øve denne asana. At yoga giver dig enorme fordele. Hvis du praktiserer denne asana meget aktivt og regelmæssigt, kan det bare holde dig væk fra smerter og medicin. Så stop med at læse og begynde at praktisere denne asana fra i dag.

Se mere: Half Spinal Twist & Anjaneyasana Pose

Pin
Send
Share
Send