Skønhed og mode

Tuberkulose (TB) Symptomer og årsager

Pin
Send
Share
Send


Blandt de almindelige infektioner, som mennesker over hele verden står overfor, en, som du helt sikkert skulle have hørt om, er tuberkulose, også kendt som TB. Ifølge forskere oplever omkring 2 mia. Mennesker denne infektion hvert år, og omkring 3 mio. Ud af disse tilfælde viser sig at være dødelig for patienten. Det bedste du kan gøre er dog at starte behandlingen af ​​TB så hurtigt som muligt. Til det samme formål, sammen med kendskab til behandlingerne, skal du være opmærksom på de forskellige årsager, der er forbundet med det, såvel som tegn og symptomer.

Listen nedenfor er blevet udarbejdet for at gøre det lettere for brugerne at forstå de dokumenterede årsager og tegn og symptomer på tuberkulose (tb). Tjek dem ud for at få en dyb viden om krisen. Det er forpligtet til at hjælpe dig på mange måder og også holde nogle forebyggende foranstaltninger handy.

Årsager til tuberkulose (TB):

1. Inficeret fra person til person:

Den eneste kendte årsag til TB er kommet ud fra, at en person, der allerede lider af infektionen, nemt kan overføre den til den anden med kontakt. Bakterierne mycobacterium tuberculosis er hvad der forårsager problemet, men kun gennem overførsel. Luftbårne partikler kan være en af ​​de andre dedikerede måder, hvorpå bakterien går fra en person til en anden. Men bare at indånde bakterierne betyder ikke, at der vil være en reaktion af tuberkulose i kroppen.

Det er kun et svagt immunsystem, der kan forårsage problemet i kroppen. I andre tilfælde kan TB (tuberculosis) infektionen komme ind i kroppen og forblive sovende i det i lang tid, før de aktiveres i tuberkuloseinfektion.

Det er værd at bemærke her, at folk, der er i de første to uger med tuberkuloseinfektion, er de, der er smitsomme og forårsager problemet i andre.

Tuberkulose skyldes hovedsagelig infektion af mycobacterium, en slags bakterie. Det er derfor også kendt som mycobacterium tuberculosis. Det påvirker normalt lungerne. Tuberkulose spredes, når en person kommer i kontakt med de dråber, der udvises under hoste og nysen fra en inficeret person. TB er ikke så smitsom som forkølelse eller influenza. Nedenfor er 10 hovedårsager til tuberkulose:

2. Latent eller aktivt TB:

Hos raske mennesker kæmper kroppens immunsystem igen bakterien, der forårsager tuberkulose. Men i få tilfælde forbliver bakterierne dvale i kroppen og viser ingen symptomer. Det har vist sig, at næsten 10% af befolkningen med latente TB-bakterier har større risiko for at udvikle sygdommen i løbet af få år.

3. Tuberkulose i familien:

Selv om tuberkulose ikke er smitsom, er din chance for at få sygdommen relativt høj, hvis et af dine familiemedlemmer er inficeret med sygdommen, og du bor i samme hus.

4. Etnicitet:

Baggrunden for en person kan også være en af ​​risikofaktorer for tuberkulose. Det er fundet, at hvis du bor i et land eller et sted, hvor forekomsten af ​​tuberkulose er meget høj, øges dine chancer for at udvikle sygdommen med mangfoldighed.

5. Arbejdssted:

Det har vist sig, at din chance for at udvikle tuberkulose er høj, hvis du arbejder på et sted, der er udsat for mycobacterium infektion som hospitaler, plejehjem, hjemløse lejre eller korrigerende faciliteter.

6. Alder:

Alder påvirker også udviklingen af ​​tuberkulose. Forskning udført i den forbindelse har vist, at sandsynligheden for at udvikle tuberkulose er forholdsvis høj hos småbørn og gamle mennesker i forhold til normale voksne. Dette skyldes, at deres immunsystem er svagere, hvilket gør chancerne for bakterieinfektion meget høje.

7. Kost:

Kosten spiller også en afgørende rolle i udviklingen af ​​tuberkulose. En dårlig kost, der er lav i essentielle vitaminer og næringsstoffer, gør kun kroppen svag; det øger også risikoen for tuberkulose.

8. svækket immunsystem:

Svækket immunsystem er også en af ​​de top 10 TB årsager. Det resulterer ofte, efter at en person har gennemgået få lægebehandlinger som kortikosteroider, tumor nekrosefaktor (TNF) hæmmere eller kemoterapi.

9. HIV eller AIDS:

Nylige undersøgelser har afsløret, at chancerne for tuberkulose hos mennesker med HIV eller AIDS-infektion er 20% højere end de personer, der aldrig har HIV eller AIDS.

10. Rygning:

Rygning er en væsentlig årsag til tuberkulose. Tobaksrøg hæmmer lungernes sunde funktion, hvilket gør kroppen mere modtagelig for TB-infektion. Det har vist sig, at mere end 20% af TB-tilfælde er relateret til rygning.

11. Alkohol:

Overdriven indtagelse af alkohol kan svække immunsystemet og derved øge chancen for at få tuberkuloseinfektion.

Se mere: Hvad er symptomerne på abort

Symptomer på TB (tuberkulose):

Symptomerne på tuberkulose spænder fra at være meget diskrete til at vise aktive symptomer for det samme. I de fleste tilfælde kan TB infektion ikke detekteres, indtil det afsløres med hudtesten. En nylig undersøgelse foretaget af sygdommen har antydet, at dødeligheden af ​​tuberkulose er så høj som 50%. Tidlig påvisning og behandling kan dog mindske risikoen for det samme. Derfor gives de 10 symptomer på tuberkulose nedenfor, som du ikke må ignorere.

1. Kronisk hoste:

Kronisk hoste med blodtyndet sputum har vist sig at være de mest almindelige og første TB symptomer. Hoste er generelt defineret som pludselige og tilbagevendende reflekser, der skyldes irritationer eller fremmede partikler, såsom mycobacterium. Infektioner som disse er meget smitsomme. I nogle tilfælde af tuberkulose ledsages kronisk host også af brystsmerter.

2. Feber:

Selv om feber eller pludselig stigning i kropstemperaturen kan tilskrives flere andre medicinske tilstande, er det også kendt at være et af tuberkuloseproblemer. I de fleste tilfælde er feber også fulgt af rystelser.

3. Fortsat følelse af ubehag:

Under tuberkuloseinfektion føler patienten det meste af tiden. Der er en følelse af uro, der lænder hele tiden, der fortsætter selv efter at have taget tilstrækkelig hvile.

4. hurtigt vægttab:

Der er et hurtigt og uforklarligt vægttab i tilfælde af TB infektion i kroppen. Faktisk er det et af de første få symptomer, der giver dig en fornemmelse af, at noget er forkert med de almindelige kroppsfunktioner. Imidlertid vil vægttabet afhænge af infektionens ekstremitet og den fase af TB personen er i.

5. Tab / nedsat appetit:

Der er enten et fuldstændigt tab af appetit eller ellers et signifikant fald i sultpangerne, når det kommer til TB tegn og symptomer. Dette er endnu engang et af de sure skudsymtomer, som er direkte forbundet med forekomsten af ​​problemet. Appetit tab kan også svække immunforsvaret og føre til sundhedsforringelse. Imidlertid er tab eller nedsat appetit et symptom på mange sundhedsmæssige forhold, så sørg for at tjekke det i kombination med andre, der er nævnt her for at opdage TB.

6. Abdominal smerte og diarré:

Når tuberkulose påvirker abdominalområdet, kan det forårsage smerte, diarré eller endda blødning fra endetarm eller anus.

Se mere: Knæpine årsager

7. Kort åndedræt:

Der er vejrtrækningsproblemer og åndenød, når det kommer til tuberkulose. Der er ingen tvivl om, at folk selv har ekstrem vejrtrækning og åndedrætsbesvær i en sådan sag. Men igen vil niveauet af dette problem afhænge af tuberkulosefasen.

8. kuldegysninger og nat sweats:

Chillinger og rystelser hele dagen og overdreven nattesved er nogle af de andre tegn på, at du meget godt kan oprette forbindelse til problemet med tuberkulose. Det er en af ​​de ubehagelige problemer, der er værd at nævne her, så du er forberedt.

9. Feber:

Høj kropstemperatur er et almindeligt symptom, der let opstår som tegn på tuberkulose. Feber er utvivlsomt noget, der forbliver indtil det tidspunkt, hvor TB'en behandles fuldstændigt, selvom temperaturen går op og ned hele tiden.

10. Træthed og træthed:

Et konstant niveau af træthed og træthed er følt i kroppen i TB-infektionen.

Dette er nogle af de fælles TB symptomer, men det kan også variere fra person til person, afhængigt af kropstypen. De fleste symptomer på tuberkulose kan også være tegn på andre lidelser som lungebetændelse eller bronkitis. Det er dog vigtigt at konsultere en læge, hvis du finder nogen af ​​disse symptomer bekendt. Også hvis du har hyppig interaktion med en person, der lider af aktiv tuberkulose, konfronterer din læge og beder om regelmæssig screening.

Uden behandling kan tuberkulose endda blive dødelig. Hvis den bliver ubehandlet, kan sygdommen spredes til lungerne og spredes gennem hele kroppen ved hjælp af blodets medium. I de senere stadier af tuberkulose kan det føre til andre komplikationer som:

Se mere: Muskelstamme Symptomer

• hjertesygdomme:

Selvom tuberkulose sjældent kan inficere vævene omkring lungerne. Dette fører til væskeopsamling og betændelse, som hæmmer hjerternes normale funktion. Denne betingelse betegnes medicinsk som 'tamponade' og kan endda være dødelig.

• Nyre- eller leverproblemer:

Funktionen af ​​nyre eller lever er at fjerne urenheder og affald fra kroppen. Men hvis disse organer er påvirket af tuberkuloseinfektion, undlader de at bevare deres normale funktion.

• Spinal smerte:

Stivhed og rygsmerter er også de to almindelige komplikationer, der opstår ved tuberkuloseinfektion.

• Hævelse i hjernen:

Når tuberkuloseinfektion påvirker hjernen, forårsager det hævelse i de membraner, der styrer din hjerne. Denne medicinske tilstand er kendt som "meningitis" og forårsager svær hovedpine, som varer mere end få uger. I løbet af denne tid kan ændringer i den mentale tilstand også ske.

• Fælles skade:

Tuberkulose arthritis er en sygdom, der påvirker knæ og hofter negativt.

Pin
Send
Share
Send