Skønhed og mode

Mavekræft Symptomer og årsager

Pin
Send
Share
Send


Vi tager maden i munden og tygger den ordentligt for at bryde den ned i stykker og til sidst gulping den ned. Når vi tager gulpen, passerer maden ned i madrøret eller spiserøret og falder ind i en muskuløs sac som organhus andre organer indeni. Lige under diafragma i vores brysthulrum begynder magtens styre. Maven selv skaber en saft, der hjælper med at fremskynde fordøjelsesprocessen, der betegnes som mavesaft. Disse saftblandinger blandes med bunken af ​​rommelføde og derefter behandler sig selv. Næringsstoffer og de væsentlige krav i kroppen sammen med fordøjelsesprocessen er næsten halvdelen færdig, indtil den bliver overført til tarmen for mere behandling.

For mange mennesker er den nøjagtige mave den del, der starter fra ende af membranen til underlivet, hvor vi, når vi føler smerte, kobler os på den del, der smerter og opsummerer området under magtregionen, siger, at vi har mavesmerter. Men i lægelig henseende er maven en muskuløs bønneformet sac placeret på den øverste halvdel af kroppen under brystkaviteten med to rørlignende strukturer, der kommer ind fra toppen og forlader den nedenfra.

Maven er således opdelt i fem dele. Cardia danner den første del, hvor spiserørdet knytter sig til maven. Dette mødested betegnes som cardia. Næste del er Fundus efterfulgt af Corpus, som danner hovedkroppen til maven. Antrum er den nederste del til Corpus, hvor de producerede mavesafter blandes med maden og endelig lader sig ud til tarmene gennem afgangskanalen. Denne del hedder pylorus.

Mavekræft er også kendt som gastrisk cancer, hvor sandsynligvis i tilfælde af de fleste kræftbetingelser forekommer produktion af abnormale celler. Disse celler er uregelmæssige i form og arbejde, da de endnu ikke er fuldt dannede og modnet. Disse former for umodne celler bliver kræftige og derved unormale. Her begynder de at producere og reproducere sig i et kæmpestort antal svampe højere end de normale cellers hastighed. At være kræft i naturen får de det privilegium at ikke dø eller desintegrerer netop sådan. Derfor fortsætter det med at samle og tager plads til de normale celler, der forlader dem med ingen. Til tider går en del af denne celle væk fra sin skare og bliver ført væk gennem blodkarene til et andet sted, hvor de akkumuleres og danner en tidløs tilstand, som også er kræft i naturen. På denne måde spredes det langsomt og udvider sig selv.

Magekræft varierer i størrelse og type i henhold til de celler, de påvirker, størrelsen de udvides til og de effekter, de viser. Disse celler kan endda arbejde igennem maven og maven til den anden side og påvirke andre organer. Derfor er det blevet klassificeret i overensstemmelse hermed, den vigtigste og den mest almindelige er adenocarcinom. Disse er den mest almindelige type, som påvirker kirtlens væv. Når lymfesystemet påvirkes, betegnes kræften som lymfom og så videre.

Årsager og symptomer på mavekræft:

I en nylig undersøgt undersøgelse blev det afsløret, at mavekræft stadigvæk er blevet betydeligt reduceret i de forløbne år, men stadig for dem, der står en mistænkt, her er nogle årsager og symptomer på mavekræft.

Årsager til mavekræft:

1. Helicobacter Pylori infektion:

Helikopter Pylori er en meget almindelig bakterie, der inficerer mucosa eller indre foring i maven. Infektion forårsaget af denne bakterie kan føre til hævelse i maven og endda mavesår. Nylige undersøgelser udført på H. pylori har vist, at mennesker, der er inficeret med denne bakterie, har højere risiko for at udvikle mavekræft sammenlignet med andre.

2. arv:

De gener, der overføres til dig af din tidligere generation, spiller en vigtig rolle for at bestemme, om du vil eller ej. I de fleste tilfælde er det blevet bemærket, at de mennesker, der allerede har en stærk tidligere familiehistorie af mavekræft, ofte er blevet byttet til en selv. Men der er et ordsprog, at dage, gener overspring en generation, så hold øje med dine.

3. svækket immunsystem:

Mennesker med svagere immunsystem har dobbelt chancer for at udvikle mavekræft i de senere stadier af deres liv. Immunsystemet i kroppen kan undertrykkes på grund af infektion med aids / HIV eller tage anti-immune depressive lægemidler efter at have gennemgået nogen organtransplantation. Reduceret immunitet i kroppen udgør en højere risiko for Helicobacter Pylori infektion, som er en af ​​de vigtigste mavekræft årsager.

4. Forlænget inflammation i maven:

Nylige undersøgelser har konkluderet, at langtidsbetændelse i maven, der kan være forårsaget på grund af de medicinske tilstande som perniciøs anæmi, er også en af ​​hovedårsagerne til mavekræft. Også personer, der har gennemgået kirurgisk fjernelse af en del af maven, vil sandsynligvis blive udsat for mavebetændelse og derfor have større modtagelighed for at udvikle mavekræft, selv flere år efter operationen.

5. Mave Polyps:

Mavepolypper er unormal vækst af væv, der udvikler sig i din mave. Disse polypper linje gastrisk membran og vise sig at være en af ​​de potentielle mave kræft årsager. Mennesker, der er smittet med disse polypper, findes i højere risiko for at udvikle mavekræft.

6. Mavekirurgi:

Nylige undersøgelser inden for kræft har konkluderet, at personer, der har gennemgået maveoperation eller endog operation af nogen kropsdel, der påvirker maven, har større risiko for at udvikle mavekræft. Disse operationer kan være alt lige fra at være delvis gastrektomi eller kirurgi for mavesår til operation for at fjerne en del af vagus nerve (nerven dedikeret til at bære information fra hjernen til andre organer som lunger, hjerte eller fordøjelsessystemer).

7. Livsstil:

Først når vores krop har brugt alle sine ressourcer til at beskytte sig mod de skadelige stoffer, giver det det til de celler, der så bliver kræft. Visse elementer uforenelige med vores krop hvis forbruges igen og igen, kan være årsagen til mave eller nogen form for kræft af den grund. Her taler vi om overdreven alkoholforbrug, stofmisbrug, tobaksrygning og så videre. Hvis disse forlænges og fortsætter ud, giver kroppens immunsystem op, og vi falder i bytte for det.

8. Alder og køn:

Chancerne for at udvikle magekræft stiger med alderen. Voksne er derfor i højere risiko sammenlignet med børn og unge. Det har vist sig, at flere tilfælde af mavekræft er diagnosticeret i en alder af 55 og derover. Det har også vist sig, at mænd er to gange mere modtagelige for at udvikle mavekræft sammenlignet med kvinder.

9. Fødevarefaktor:

Du kan være en sund æter med sunde madvaner, men lidt ved du, at en slags mad kost kan også være årsagen til din mavekræft. Det første link til det er nitrat konserveret mad efterfulgt af en hel del konserves og fastfood, der er højt i saltfaktor. Maven kræver ordentlig ernæring lige ud af frugtkurven, ikke dåserne. Kost lav i frugt og grøntsager i korrekt mængde kan forårsage mavekræft.

10. Eksponering for asbest:

Asbest henviser til en gruppe mineraler, der besidder tynde mikroskopiske fibre. Når produkter fremstillet af asbest forstyrres, frigiver de disse små mikroskopiske fibre i luften. Disse fibre akkumulerer derefter i lungerne og mave-tarmkanalerne i flere år. Akkumuleringen af ​​disse fibre i kroppen kan medføre alvorlige sundhedsfarer. Det har vist sig, at personer udsat for asbest i lang tid har store chancer for at udvikle mavekræft.

Mavekræft i sine tidlige stadier viser ikke nogen synlige eller specifikke symptomer og er derfor vanskeligt at blive diagnosticeret. Nogle af symptomerne på mavekræft kan skyldes andre medicinske tilstande end kræft. Når symptomerne på mavekræft ikke er meget tydelige, kan det føre til fremskridt i stadier, før kræft er fuldt diagnosticeret. Der er heller ikke nogen specifikke symptomer, som tyder på udvikling af mavekræft, og derfor er det nødvendigt med yderligere test og evaluering for at fastslå tilstanden. Symptomerne på mavekræft kan variere afhængigt af stadium og type af mavekræft.

Se mere: Symptomer på Tunekræft

Symptomer på mavekræft:

De almindelige symptomer, der følger en mavekræft kan beskrives som:

1. Hjertebrænding:

Ofte på grund af, at maven virker defekt efter invasionen af ​​kræftceller, kan man opleve hjerteforbrænding, som er en stærk stikkende smerte i det nedre brystkavitetsområde lige under membranen måske.

2. Følelse af fuldhed:

Det er et af de tidlige symptomer på mavekræft. Mavekræftpatienter har generelt tendens til at føle sig fulde selv efter at have taget ubetydelige eller små måltider. Over tid bidrager denne følelsesfølelse til tab af appetit, og personen taber sig drastisk.

3. Fordøjelsesbesvær:

Ofte brænder årsagen til hjertet måske på grund af fordøjelsesbesværet. På en sædvanlig dag falder maden ind i maven gennem spiserøret og der blandes det med mavesaften i maven og behandles og passerer den videre til tarmen for videre behandling. På denne måde finder fordøjelsesprocessen sted. Med mavefunktionen er maden ikke korrekt blandet eller brugt i den måde, den burde have ført til de dårlige problemer med fordøjelsesbesvær.

4. forstoppelse:

Forstoppelse eller diarré kan også skyldes mavekræft. På grund af tab af appetit bliver tarmbevægelsen begrænset og patienten føler sig forstoppet hele tiden.

5. Appetitløshed:

Med fordøjelsesbesvær på dine hæle føler du ofte den yndlingsmad, du en gang plejede at elske nu, virker intetsigende og ikke så forlængende mere. Dette tab af appetit kan skyldes stigningen i mavekræft.

Se mere: Testicular Cancer Symptomer og tegn

6. Vedvarende opkastning eller kvalme:

Opkastning og kvalme er meget almindelige forhold, der kan skyldes mange grunde. De er meget uspecifikke symptomer for at opdage mavekræft. Men vedvarende opkastning eller kvalme indikerer et alvorligt helbredsproblem og skal kontrolleres hos lægen. Spor af blod i opkastet skal tages alvorligt, og det burde undersøges med medicinsk behandling.

7. Abdominal væske:

Tilstedeværelsen af ​​væske i underlivet er et af de avancerede mavekræft symptomer. Dette kan starte med følelsen af ​​klump i maven. Det er blevet set, at folk i deres avancerede stadier af mavekræft står over for væskeretention i deres abdomen. Denne betingelse betegnes medicinsk som ascites.

8. Abdominal smerte:

Det har vist sig, at smerter eller ubehag i maven eller maven kan skyldes mavekræft. Smerten er for det meste mærket i den del lige over navlen. Den person med mavekræft oplever gentagne mavesmerter, som også er meget alvorlige. I sådanne tilfælde bør en læge straks konsulteres.

9. Blood Clots:

Forekomsten af ​​blodpropper er ret almindelig hos personer med mavekræft. Når du føler vejret og pludselige brystsmerter, eller hvis du har smerter i dine ben, kan der forekomme blodpropper i dine lunger eller ben. Under denne betingelse skal du straks besøge din læge og tage de foreskrevne anti-koagulationsmedicin.

10. Blod i afføringen:

I nogle tilfælde af mavekræft kan blødning forekomme, men i form af opkast. Blodet her passerer gennem fordøjelseskanalerne. Du kan være vidne til nogle dråber blod i din skammel eller det kan forekomme sort på grund af rød blodceller.

Mavekræft, når den diagnosticeres tidligt, kan let behandles. Så det er vigtigt at kigge efter disse symptomer og tegn og bestille en aftale med din læge. Efter at have registreret og studeret disse tidlige symptomer, vil din læge anbefale dig en specialist til at forhindre fremskridt i mavekræft.

Se mere: Årsager til brystkræft

Pin
Send
Share
Send