Hårpleje

Hvordan man tager sig af hår under graviditeten

Pin
Send
Share
Send


Tror du, at dit hår er vokset tykkere og fyldigere, når du er blevet gravid? Imidlertid er virkeligheden ikke det. Du vokser ikke mere hår, men taber det langsommere end det normale. Under normale omstændigheder vokser femoghalvt til halvfems procent hår regelmæssigt, og de resterende fem til femten procent opretholder et hvilestadium. Efter hvilestadiet falder håret naturligt (på tidspunktet for shampooing eller børstning) og erstattes af nyere vækst. I gennemsnit kaste en kvinde næsten 100 tråde om dagen. Nogle af de ejendommelige hår ændrer sig under graviditeten er som følger:

Hårpleje under graviditet:

1. Udseende af Tykkere Tresses:

Når du er gravid, bliver østrogeniveauet højere og forlænger vækstfasen af ​​strengene. Således resulterer det i tykkere spændinger og mindre afstivning af låse.

Se mere: Symptomer på svangerskabsdiabetes under graviditeten

2. Shinier Hair:

I nogle kvinder bliver håret også skinnere. Sommetider ændrer håret også tekstur. Hvis du har krøllet hår, kan det blive lige. Hvis du har tørt hår, bliver det mindre skørt og mere næret. Du vil blive overrasket over at finde en naturlig glans. Hvis du har lige hår, vil der være udseende krøller. I nogle kvinder bliver håret også mørkere eller lettere.

3. Øget vækst i krop og ansigtshår:

Ligesom de attraktive låse på hovedet vokser håret på krop og ansigt også hurtigere. Dette sker på grund af øget indhold af hormon, androgen. Disse hår kan dog være barberet, vokset eller todelt. Du bør dog undgå at bruge kemikalier som depilatorier eller blegemidler, der bliver absorberet i blodet. Du behøver ikke at panikere med den øgede vækst i ansigts- eller kropshår. Efter fødslen vil væksten være tilbage til normal.

Se mere: Feber Symptomer på Graviditet

Vedligeholdelse af hår efter fødslen:

Men efter fødslen af ​​barnet forbliver håret ikke så luksuriøst som det under graviditeten. Vækstcyklussen vender tilbage til sit normale mønster inden for tre til seks måneder, og det kan tydeligt ses hos kvinder med længere tråde. Men ikke alle kvinder gennemgår disse dramatiske ændringer i håret på graviditeten.

Efter fødslen, når østrogen niveauet falder dramatisk, kan du observere øget hastighed af hårtab. Så for at forhindre en sådan hurtig hårtab skal du opretholde en ordentlig kost. At spise sund mad gør både dig og din nyfødte stærkere. Din kost skal omfatte mange grøntsager, mineraler, frugter og antioxidanter (artiskokker, blåbær, tranebær, spinat og peber).

Disse antioxidanter er afgørende for at beskytte hårsækkene, der kan være tilbøjelige til at skade på grund af autoimmune sygdomme. Du kan også tage nogle sunde kosttilskud. Du bør dog rådføre dig med en læge, inden du tager et sådant tilskud. Du skal også håndtere dit hår omhyggeligt. Undgå at vaske med varmt vand. Mens trådene er våde, må du ikke kaste det. Undgå stilarter som hestehale, der sætter pres på trådene. For meget pres på låsen resulterer i brud.

Se mere: Hvordan alder påvirker graviditeten

Ved at følge tipsene, kan du være sikker på at have skinnende, sunde og tykke låse selv efter fødslen af ​​den lille bundt af glæde.

Billedkilde: Shutter lager

Pin
Send
Share
Send