Skønhed og mode

Guide til at forstå forskellige personlighedstyper

Pin
Send
Share
Send


Hvad er personlighed?

Det er overflødigt at sige, at siden tidens begyndelse har alle besluttet at kategorisere sig i overensstemmelse med den måde, de føler og reagerer på ting. Dette har ført til et af de mest populære stadig fremherskende personlighedskort. Ifølge dette kort formuleret af Carl Jung er der i alt 16 personligheder, hvoraf der er en, som hver person kan placeres i. Lad os først forstå den forskellige klassifikation og derefter komme ind i forståelsen af ​​hver af de 16 personligheder en efter en .

Så der er 4 mulige par, der danner hver personlighedstype, og sammen fremstiller de 4 akronymer hver, hvilket giver os de 16 personligheder.

Carl Jung Personlighedstyper:

1. Introversion (I) eller Extroversion (E):

Sådan opfatter du ting omkring dig. Hvis du er en indadvendt, er du normalt okay med at være ikke interaktiv med alle til stede hele vejen rundt. På den anden side er ekstroversion ret modsat, og du kan bare ikke stoppe at tale med mennesker, uanset hvem de er.

2. Sensing (S) eller Intuition (I):

Mens mennesker, som fornemmer alt, slipper ud en mere pragmatisk tilgang og er ned til jorden. De vælger normalt at fokusere på, hvad der sker eller er sket. Den intuitive på den anden side er åben for fantasi, og beslutter at gå udelukkende på deres instinkter af fremtidige muligheder.

3. Tænker (T) eller følelse (F):

Den første kategori omfatter her mennesker, der elsker at bruge kun rationel tænkning for at finde ud af hver situation de er sat i, og de giver aldrig følelser skyen deres dømmekraft. Dem, der bruger følelser, har en tendens til at se det gode hos mennesker og dermed slå sig ned med samarbejde.

4. Dømning (J) eller Perceiving (P):

Personer, der bruger fordømmende overbevisninger, foretrækker at forudsige adfærd baseret på deres fortid, og danner dermed en meget generisk tankegang. På den anden side beholder de opfattende alle muligheder for en person åben og er ikke hurtige at dømme.

Myers Briggs Personlighedstyper eller MBTI Personlighedstyper:

Myers Briggs Type Indicator kategoriserer personer i 16 typer af forskellige personligheder baseret på Carl Jungs psykologiske teori. De er:

1. ESTJ:

Disse mennesker er den slags, der nyder lederskab på alle de gode måder. De er glade for at lede stien, selv når det er så svært som det bliver. De synes at tro, at de ved alt om befolkningen omkring dem og har tendens til at arbejde for en bedre verden, hvor fakta er verificerbare. De accepterer ikke overskyet visioner og er ofte villige til at grave dybt ind i de mest indviklede situationer for at vide mere og nærme sig det hele smarte. Selvom folk med ESTJ personlighed er kendt for ikke at arbejde alene. Disse mennesker er ofte meget stædige, men de tror på deres arbejde etiketter og kan ikke stå uærlighed.

2. ISTJ:

Denne personlighedstype er en af ​​de mest fundne, og omkring 13% eller verdens befolkning udgør denne type. De definerer i det væsentlige integritet, logik og praktiskitet. Folket med denne personlighed har et engagement i traditioner og regler. Nøjagtigheden af, hvordan de forudsiger ting, fungerer godt til deres fordel. Forudsætninger er ikke rigtig deres ting, og de er meget ligetillige om ethvert handlingsforløb, de tager. Disse mennesker taber tålmodighed meget ofte og er derfor ofre for uansvarlige beslutninger nogle gange. De foretrækker at arbejde alene og kan ikke lide at stole på andre, da ISTJ ser det som et svagt punkt eller tænker på det som en fælde.

3. ENTJ:

Den tredje på de forskellige typer personligheder, vi dækker, er ENTJ'er. Denne personlighedstype mennesker kan ikke lade være med at opbygge deres tillid omkring alle. De trækker folk ind i deres mål, så de kan tro, at det er et fælles ønske for alle. Disse træk gør dem til naturlige ledere. De er meget faste og har det skarpeste sind derude. Deres strategiske tænkning gør dem til briljante iværksættere og holder derefter på at presse grænser for forhandlingerne, indtil de får deres vej. ENTJ'er kan slet ikke stå over svaghed og belønnes af stærke relationer og sejr på de fleste områder personlige eller arbejdsplads derved.

4. INTJ:

Typer af personligheder har INTJ på 4. pladsen. De er kloge og kan let mærkes som en bogmask på grund af deres udødelige kærlighed til hjørner af ethvert rum for at undgå samtaler. De er gode til at binde sig, hvis de møder nogen på samme niveau af intuition og viden. INTJ har et meget begrænset antal confidantes på grund af deres intuitive og dømmende personlighed. De er meget opmærksomme og værdsætter intelligens. De tvinger kun forandringer omkring dem ved at gøre brug af viljestyrke. De har normalt også en følelse af talent, men intet punkt i det, medmindre de opdages ved et uheld, da de aldrig er ude og om deres kvaliteter.

5. ESTP:

ESTP-folk efterlader en indvirkning på alle omkring dem og omgivelserne selvfølgelig. De er nemme at få øje på og passer ind overalt. Store på humor, disse mennesker elsker den opmærksomhed, de får. De holder samtalen i gang med intelligens og uforudsete forhold. At bo sammen med dem betyder altid at være på kanten, og du vil nyde alt drama og spænding. De tænker på sig selv mere end at korrigere andre. ESTP'er er opfattende, så de opfanger træk og tanker nemt. De er hurtige med observationer, men forsigtige nok. De er distraheret nogle gange, men er gode og konstruktive i sidste ende.

6. ISTP:

Disse mennesker elsker at udforske verden omkring dem på trods af ikke at sige meget. At have dem på dit arbejde projekt er nok en god ting. De er meget naturlige om ting, men kan blive lige så stædige. De er meget stump til kritik og kan blive ufølsomme. De elsker deres privatliv og har tendens til at forblive reserveret. Mens de elsker nye ting, keder de sig let og hader at begå, uanset hvad. På den anden side er de også meget energiske og kan lide at gå med strømmen, få praktisk hele vejen og lige så kreative med alt kastet på dem. ISTP'er elsker at kalde sig alsidige og er gode virksomheder i krisetider.

7. ENTP:

Mens ENTP personlighedstypen i sidste ende er djævelens lager, elsker de at drive alt fra hinanden. De er mere af den sjove slags og rip ting fra hinanden kun for sjov, for ikke at gøre noget ud af det. ENTP er kendt for deres hurtige hvide og er meget vidende med alt omkring. Hurtige tænkere, de er kendt for at være fleksible og kan skifte mellem ideer. Mens de gør op med originale ideer, gør deres tilgang dem doven til at løse problemer, der opstår. Deres blid og ord gør dem spændende til andre, og dermed vinder folks tillid nemt. De er også ufølsomme og finder det meget svært at fokusere på ting, og derfor hater de det, når tingene bliver praktiske.

8. INTP:

Disse har kun i alt 3% af verdens samlede befolkning, så det er en usædvanlig personlighedstype, som ikke er meget trist for dem, da de næsten ikke synes at være fælles. De er meget innovative og er filosoferne. Ansvarlig for et stort antal videnskabelige opdagelser behandler INTP'erne idéer i forsvarlig ræsonnement på ingen tid. De er abstrakte tænkere, som fungerer ret godt til deres fordel. Desuden er de også meget begejstrede og åbne indstillede. De byder på ideer og ofte får folk til at tænke som deres ideer betyder noget, og giver dem venner til livet. Men alt er ikke godt for dem, og de er meget fraværende sindede og fortsætter med at gætte de beslutninger, de laver.

9. ESFJ:

Personer med ESFJ-personligheden mangler popularitet trods introverter. De udgør næsten 12% af befolkningen. De elsker sociale sammenkomster, men forbliver ude af rodet. De er spontane og lægger stor vægt på at arrangere planer. Deres største klodset skyldes deres bekymring for social status. De bekymrer sig om, hvad folk vil tænke på dem. De er også meget ufleksible, hvilket gør dem mindre af en nyskabende klan. Kritik gør dem vende ryggen, ja, de er så sårbare, men de er også stærke over for deres pligt og ejer alle de praktiske færdigheder. De er loyale og følsomme overfor deres kære, hvilket gør dem meget troværdige.

10. ISFJ:

Denne type personlighed er unik, da de er meget analytiske, trods introverter. De forsøger at opretholde meget stærke robuste forhold til mennesker omkring dem, på trods af at de er fordømmende. De er ikke ligefrem åbne for at ændre sig, men deres styrker er ofte deres bedste del. De er en af ​​de bedste grupper på listen. De er ikke fortrolige med opmærksomhed, men er støttende og pålidelige. De er fantasifulde, men tag det lidt for personligt.

Se mere: Forskellige typer af energi

11. ENFJ:

Mens de fleste mennesker er tiltrukket af ENFJ på grund af deres personlighed og kommunikative kraft, er det deres overbevisende evner, der hjælper dem med at komme sammen med publikum. De er meget tolerante og pålidelige mest af alt. De er lige konstruktive og forsøger at nå dybt ind i sindet hos mennesker omkring dem ved hjælp af kun konstruktivt spørgsmål. ENFJ er meget karismatiske og en kvalitet, der gør dem så populære. De er temmelig varme og mener, at verden er god, hvilket gør dem født ledere, selv om de har tendens til at overdrive den del nogle gange ved at blive for uselvisk eller alt for idealistisk over alt.

12. INFJ:

Denne personlighed er endnu en gang sjælden, men klarer stadig at give et indtryk på andre. De er født med en stærk følelse af idealisme, som hjælper dem ikke at være fordømmende helt, men også tro på fakta. De er meget bløde taler, men har stadig stærke meninger. Mens de er afgørende, bruger de ikke meget til at give vingerne deres fantasi. På trods heraf er de kreative og har en dyb indsigt i personlighederne. INFJ'ernes overbevisende færdigheder er svære at matche, og deres afgørende faktor er deres lidenskab. På den anden side elsker de at være private og søge efter en årsag, før de bliver involveret.

13. ENFP:

Gratis spiritus, de udgør 7% af mængden, og den bedste måde at genkende dem på er at søge den mest livlige på enhver fest. De er følelsesmæssige og sørger for ikke at træde ind i andres sko. Selvfølgelig med det kommer alle nysgerrighed og observation færdigheder, men de er vedholdende og ved hvornår at slappe af. De har ofte en tendens til at tænke over og finde vanskeligheder med at fokusere.

Se mere: Opstillingstyper liste

14. INFP:

Disse mennesker forsøger at finde det gode i alle omkring dem, uanset hvad rekorden er. De bliver ofte misforstået, men kan lide at udforske deres muligheder. De er meget fleksible og tror på idealismen mest. De kan blive kreative og lidenskabelige med den rigtige form for motivation. Selvom det er hårdt arbejde, overtager deres altruistiske udtryk nogle gange deres dom. De er meget upraktiske og ofte ender med at tage alt for alvorligt. De er selvbevidste og private, men kan få tingene til at fungere i sidste ende.

15. ESFP:

De er normalt spændte på livet generelt. De elsker spotlighten og kan ikke lade være med at ændre auraen omkring dem til positivitet. De sympatiserer med andres følelser, og mens de måske ikke altid er de bedste af folk til at hænge ud med, vil de få verden omkring dig til at virke bedre. ESFP'er er meget modige og originale, men lige så praktiske og tilgængelige. Følsomme og ufokuserede, bruger de ofte disse to kvaliteter til at falde.

Se mere: Stress og dens typer

16. ISFP:

ISFP'er er tilfredse med deres personlighed på en helhed og forsøger at skabe harmoni med alle omkring dem. De er charmerende og lidenskabelige, men også kunstneriske og dermed lige så fantasifulde om alt op og omkring. At være meget nysgerrig, de er slags uforudsigelige, hvilket aldrig er en god ting. De er også alt for komplette nogle gange også.

Så disse var de 16 klassifikationer af personlighed. Vi håber at ved at gå igennem det samme har du forstået den du passer ind i.

Personlighedstyper A B C D:

Baseret på de dominerende træk og karakterer, en person viser, kategoriseres personlighedstypen i 4 hovedkategorier - A B C D. Men de er ikke strenge vandtætte rum og en person kan have en yderligere egenskab fra alle kategorierne. Det er de fleste træk, der bestemmer ens kategori.

Personlighedstype A:

De er yderst konkurrencedygtige og kan godt lide at klatre op successtigen hurtigt. De er utålmodige og søger hurtige resultater. Disse mennesker har også tendens til at føle sig usikre, når de står over for en fiasko. Uanset hvad omstændighederne er, ser de altid frem til at vinde og har ikke noget imod at skubbe sig selv.

Personlighedstype B:

Disse mennesker er afslappede, rolige og konkurrencedygtige. Forskellen mellem disse mennesker og dem med type A er følelsen af ​​haster for en sejr. Type B mennesker er mere sammensatte og tilbagelænet. De har tendens til at skubbe den ud til sidste sekund. Udryddelse er buzzword for Type B mennesker.

Personlighedstype C:

Type C mennesker har øje for detaljer. De elsker at udforske dybt ind i et emne og sommetider gå tabt i processen. De skubber deres mål og meninger for andre. Den ikke-selvsikkerhedsmæssige karakter af type C-folk kan nogle gange få dem til problemer.

Personlighed type D:

De er et pessimistisk sæt mennesker, der kan lide at se på verden gennem en negativ linse. De er støttet af en konstant frygt for fiasko, og denne usikkerhed får dem til at holde sig væk fra andre.

Personlighedstyperne beskrevet ovenfor er kun en indikation af, hvad en person er. Det behøver ikke afspejle, hvad en person kan være i fremtiden. Ved at vurdere personlighedstyperne og identificere styrker og svagheder bliver det nemt at kortlægge de vigtigste forbedringsområder. Husk, at der er masser af plads til, at alle kan forbedre sig, og det er kun dig, der bestemmer, hvilken personlighed du vil blive kategoriseret i.

Pin
Send
Share
Send