Skønhed og mode

Berømte Sanctuaries and Parks i Jharkhand

Pin
Send
Share
Send


Mens Jharkhand er en forholdsvis ny stat, har den den bedste blanding af dyreliv, rekreation og økologisk balance, som afspejler i sine grønne pletter. Her er et kig på, hvad denne tilstand har at tilbyde.

Smukke helligdomme og parker i Jharkhand med billeder:

1. Hazaribagh National Park:

Beliggende 12 miles fra Hazaribagh distriktet Jharkhand, er denne park hjemsted for en række pattedyr som: tigre, sambhars, spotted hjorte, indiske bisoner, cheetal, kakar, nilgais osv.

Turisterne bliver taget til de fjerneste hjørner af 111 km helligdom og sat op på murværkstårne ​​i parken. De strategisk vejede veje tilbyder en fremragende udsigt til de vilde dyr. Helligdom er et fredeligt mødested for mennesker og dyr. Det er godt forbundet med regelmæssige busser fra naboområder.

2. Betla National Park:

Beliggende i Senhar-distriktet i Jharkhand, kan denne park prale af et bredt udvalg af vilde liv. Navnet er et akronym for:

• Bison,
• Elefant,
• Tiger,
• Leopard,
• Akse-akse.

Dette var en af ​​de første nationalparker i Indien for at få status som en tigerreservat. Det har en varieret vegetation, der består af

• Tropiske bløde vintergrønne skove
• Blandede (fugtige og tørre) løvskove
• Temperate alpine skove
• Græsser langs bredden af ​​Koel-floden

Det er en biologisk mangfoldig park rig på varieret flora og fauna. Elefanter ses i de tørre årstider efter monsunen. En masse medicinske planter dyrkes også i dette område. Den rige avifauna er præget af hornbills, rødhøns, sort ibis, pied hombill, harial, wagtails, crested serpant eagle og de berømte papeeha fugle i skovene. Den akvatiske sort flokke til den nærliggende Kamaldah Lake.

Den bedste tid for turister er mellem november og marts; men det bedste vildt liv spotting er gjort i somre.

Se mere: Manipur National Park

3. Ranchi Deer Park:

Hvad der startede med en fjollet flok femten hjorte, har nu ikke kun vokset i antal, men også tiltrækker en stor flok turister i Ranchi. Denne maleriske park er det naturlige habitat til Deer. Der udføres regelmæssige safaris, som er en stor tegning blandt børn.

4. Nakshatra Van:

Beliggende på Jharkhand Raj Bhawan (Governor's Residence) i Ranchi, dette kaldes også Zodiac Park. Nakshatra eller Stars er forbundet med alle stjernetegn i astrologi. Astrologi antyder, at hver af disse stjernetegn er forbundet med et træ. Parken er centreret på en cirkel, som er opdelt i buer nøjagtigt i henhold til de vinkler, hvorpå nakshatras subtend på jorden. Det er virkelig en meget unik attraktion.

Se mere: Nationalparker i Kerala

5. Bokaro City Park:

Den berømte stålby har en park med en kunstig sø. Det er blevet dannet for at ligne en japansk have. Dette kompleks har et separat rekreativt område, der er vært for forskellige dignitarier; en lille restaurant; et lille legetøjstog til børn. Dette er berømte parker i jharkhand.

Jawaharlal Nehru Biologiske Park:

Det er den største zoologiske have bygget i Jharkhand. Det har dyr og fugle fra hele verden. Dyrehagen har stor betydning for opdræt af hvide tigre, kongelige bengalske tigre såvel som asiatiske løver. De blev opdrættet over en kort tidsperiode, og de unge blev sendt til forskellige andre zoologiske haver i Indien og i udlandet. Der er en kunstig sø med sejlsport faciliteter og et barns hjørne. Dette gør det til en ideel dag til en familieudflugt.

Se mere: Nationalpark i Meghalaya

Jubilæumspark:

Jamshedpur's stolthed, denne park var en gave af Tata Steel til borgerne i Jamshedpur i det 50. år af operationer. Indviet af den første premierminister i Indien, er denne park prydet med en rosenhave, springvand og en sø.

Gemt i et hjørne er "Safari Park", en zoologisk have, hvor dyrene bevæger sig frit og un-caged. Bådture i Jubilee-søen eller en tur langs Nature Trail sikrer ren afslapning i skødet af naturen. Det er et frisk pust til industribyen.

Jubilæum Nicco Forlystelsespark:

Den underholdende forlystelsespark i Steel City er en glæde for både børn og voksne. De grønne bakker og det rolige vandlegeme skaber en smuk stemning. Og de sjove rides holder børnene optaget.

Billeder Kilde: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.

Pin
Send
Share
Send