Kost

9 fødevarer, der skal undgås i skjoldbruskkirtlen - en hypothyroidism kostplan

Pin
Send
Share
Send


Vi har alle hørt om skjoldbruskkirtlen, men hvad er det præcist? Hvilken funktion spiller det i kropens løb? Skjoldbruskkirtlen tilhører det endokrine system. Dens funktion er at udskille visse hormoner, der hjælper med at regulere mange af vores kropssystemer. Nu kan skjoldbruskkirtlen svigte på to måder - det kan reducere dets sekretion (hypothyroidisme) eller øge dets sekretion (hypertyreose). I hvert tilfælde skal man holde øje med sin kost, fordi ens krop er i en usikker tilstand. Styring af dine ønsker, man skal undgå visse retter, der skal skubbe din krop ud af kanten og forværre situationen. Her er en liste over fødevarer, der skal holdes væk fra en, når man har hypothyroid.

Liste over fødevarer, der skal undgås i skjoldbruskkirtlen:

Lad os se, hvilken type fødevarer der skal undgås med hypothyroidisme.

1. rødt kød:

Først og fremmest fødevarer, der skal undgås i skjoldbruskkirtlen, er rødt kød. Så det kød skal undgås i tilfælde af hypothyroid. Dette skyldes, at rødt kød indeholder en masse cystein. Det gør også æg. Så rødt kød og æg skal begge undgås, da cystein vil gøre din situation værre

2.Soy Sauce:

Stor fan af asiatisk køkken? Det var ærgerligt. Det er vigtigt for dig at undgå produkter med fermenteret soja i dem. Disse produkter gør ikke kun din krops tilstand værre, det reducerer også udslippet af thyroidhormonet! Disse produkter indeholder også fytinsyre, som heller ikke er god for dig. Den indeholder også ufermenteret soja, der forårsager isoflavoner og genistein. Begge disse forbindelser kan forårsage yderligere lidelse i din skjoldbruskkirtel.

3. Hvede og Byg:

Hvede og byg indeholder masser og meget gluten og derfor skal du undgå alle produkter, der indeholder masser af hvede og byg! Disse produkter øger intensiteten af ​​alle de syge virkninger af hypothyreoidisme og er derfor yderst skadelige for din krop.

4. Kaffe:

Ja, jeg kan forestille mig, hvad nogle af dine reaktioner ved læsning af denne skal være. Kaffe hjælper dig med at holde op og afslutte dit arbejde, kaffe hjælper dig med at tolerere alle former for irriterende mennesker, der omgiver dig, når du er søvn berøvet! Hvordan skal du fungere uden kaffe? Nå skal du finde en måde, fordi kaffe påvirker jodniveauerne, hvilket igen gør dine symptomer værre. Kaffe, der er en stimulant, undertrykker også udslip af skjoldbruskkirtelhormoner.

5. Grøntsager Høj i Goitrogener:

De vigtigste fødevarer til at undgå i skjoldbruskkirtlen er grøntsager. Grøntsager som broccoli, jordnødder, lima bønner, pinjekerner, rober, hør, blomkål og så videre indeholder mange goitrogener. Hvad er goitrogener nu? - Det er en forbindelse, der gør det svært for vores krop at nedbryde visse slags mad. Til dette formål må ovennævnte grøntsager undgås.

Se mere: Fødevarer rige i protein

6. te:

Den anden fødevare at undgå med hypothyroidisme er te. Te er et stimulerende middel og undertrykker udslip af thyoidhormoner. Det bør dog undgås mere, fordi det indeholder høje niveauer af chlor og fluor. Disse som jod niveauer hæmmer den korrekte funktion af skjoldbruskkirtlen. Kranvand indeholder også høje niveauer af disse kemikalier.

7.Tapioca:

Tapioca er en grøntsag, der er rig på goitorgens. Ikke kun dette, det indeholder også hirse! Millets forstyrre indtag og absorption af jod i kroppen og dermed påvirker skjoldbruskkirtlerne alvorligt. Så skal skjoldbruskkirtlen være nødt til at undgå dette.

Se mere: Protein Rich Vegetarian Food

8. Spinat:

Alle husker Popeye - Popeye, sømandsmanden - pooh pooh! Popeye plejede at springe i spidser af spinat og blive den mægtigste. Jeg er sikker på, at han inspirerede mange børn til at begynde at nyde spinat og var således elsket af alle mødre. Men når du har hypothyroid, skal du undgå spinat. Det samme gælder jordbær og ferskner. Alle disse fødevarer indeholder thiourinstof.

9. Sennep:

De fælles vegetabilske fødevarer, der skal undgås i skjoldbruskkirtlen, er sennep på grund af rigdom på kirtrogen. Det indeholder også hirse og generelt hæmmer skoldbruskkirtlen.

Så vidt muligt forsøger skjoldbruskkirtelepatienterne at undgå de skadelige fødevarer, der er nævnt ovenfor, for ikke at få skjoldbruskkirtelproblemet alvorligt.

Se mere: Immunity Boosting Foods List

Billedkilder: 1

Pin
Send
Share
Send