Skønhed og mode

9 Bivirkninger af forstoppelse på helbredet

Pin
Send
Share
Send


Som vi alle ved, forstoppelse er sjælden afføring i en person. Når du ikke er i stand til at eliminere affald fra din krop, og det bliver svært at passere afføringen, siges det at være forstoppet. Når en person er forstoppet i længere tid, forårsager det skade for kroppen. Der er forskellige bivirkninger af forstoppelse. Det er nødvendigt at holde din krop ren. Så det hjælper en person til at leve et sundt liv. Når din mave ikke renses ordentligt, forårsager det også forskellige andre sygdomme.

Forstoppelse Bivirkninger på Sundhed:

Lad os se nedenfor, hvad er bivirkningerne fra forstoppelse hos mænd og kvinder.

1. hæmorider:

Det er muligt, at når en person er forstoppet og anstrenger sig for at få tarmbevægelse, kan en person lide af hæmorider. Hæmorider er smertefulde for kroppen og resulterer i hævelse i rektalområdet. Det kan også være fra hyppig diarré.

2. fedme:

Sukkerrige produkter kan forårsage forstoppelse og forstoppelse kan forårsage fedme. Når en person bruger for meget energi, fedt og sukker, men ikke kan brænde det, bliver det opbevaret i kroppen som fedt. Dette resulterer i sidste ende i fedme.

3. svækker kroppens immunsystem:

Når en person ikke er i stand til at fjerne afføring fra kroppen, bliver hans immunsystem svagt, og de kan let indhente kold og anden sygdom. Lavt immunsystem kan lægge belastning på andre kropsdele som lever, nyre og lunger, og energiniveauet er faldet.

4. Fecal Impaction:

Normalt, når en person er forstoppet fra lang tid, resulterer det i fækal impaktion. Det er, når en masse afføring bliver blokeret fra tyktarm. Det kan også medføre opkastning og smerte. Det er nødvendigt at få hurtig behandling af fækal impaktion.

Se mere: Hvilke fødevarer skyldes forstoppelse

5. Humørsvingninger:

Især hos kvinder, forstoppelse kan påvirke humør. Kvinder lider af humørsvingninger som angst og depression, hvis de står overfor forstoppelse. Forstoppelse kan være stressende for både fysisk og følelsesmæssigt. Det forstyrrer det normale liv.

6. Hovedpine:

Ufrivillig tarmbevægelse og hård afføring kan forårsage masser af stress for en person. I stress producerer din krop forskellige typer hormoner. Denne stress og hormonelle forandring kan forårsage hovedpine. Så indirekte forårsager forstoppelse hovedpine.

7. Træthed:

Generelt kan forstoppelse forårsage spænding og hårde afføring. Man kan føle sig træt, oppustet og med nedsat appetit. Du har ikke lyst til at gøre noget. Det får dig til at føle dig doven og svag. Du har ikke lyst til at arbejde længere og bare bliver udmattet.

8. Hududslæt:

Når afføring ikke bliver let gået væk, bliver affaldet lagret i dit system og dermed forårsager forstoppelse. Forstoppelse kan forårsage dårlig ånde og hududbrud også. Affaldet bliver giftigt i kroppen og stiger op til munden i form af gas. Således giver dårlig ånde.

9. Rygsmerter:

Ved forstoppelse bliver afføringen opbevaret i endetarm. Denne opbevaring kan give pres på bækkenområdet. Og det resulterer i rygsmerter. Når du får glat tarmbevægelse, lindrer du rygsmerter. På denne måde kan forstoppelse forårsage rygsmerter.

For at leve et sundt liv skal du være ren indefra og ud. For overordnet helbred skal vi træne regelmæssigt, drikke overskydende vand, spise rig fiberfood og stress mindre. Du skal undgå alle de fødevarer, der forårsager forstoppelse. Ellers al denne bivirkning vil ske. Det er ikke godt at have sådanne bivirkninger af forstoppelse. Forstoppelse kan skade andre organer i kroppen, som kan forstyrre dig fysisk.

Se mere: Årsager til kronisk forstoppelse

Forstoppelse er et stadium af menneskekroppen, når personen står over for vanskeligheder med at eliminere affald fra sin krop. En person bør spise sund og fiberrig mad for at undgå forstoppelse og bivirkninger. Personen skal stoppe med at spise for meget velsmagende lækker mad for at holde hans fordøjelsessystem på rette spor.

Billeder Kilde: Shutter lager 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8.

Pin
Send
Share
Send