Yoga

Svastikasana - Sådan gør du og dens fordele

Pin
Send
Share
Send


Svastikasana er nok de mest praktiserede og populære yoga-stillinger nogensinde. Denne særlige yoga pose giver praktiserende lægen mulighed for at sidde i ro, men holder kroppen oprejst. Det er godt for underkroppen, benene såvel som lysken. For at udføre den perfekte lovende yoga arbejdsstilling, skal man holde sine venstre fødder under højre lår og bøje det højre ben og holde fodens højre og tvinge den til at passe ind i mellemrummet mellem kalve og venstre lår.

Det vil være lidt svært for begynderne, men denne holdning vil effektivt strække benene og kalvene i deres maksimale omfang. Ifølge sanskritlitteratur er denne yoga-arbejdsstilling betragtet som den ideelle meditationsstilling i mange aldre og er stadig i mode. Mens du udfører denne yoga-stilling, vil hagen hvile på brystet, og arme vil hvile på knæene. Dette giver dig ro i sindet og slapper af i nervesystemet.

Denne holdning vil forbedre fleksibiliteten i hofte muskler og styrke dem også.

Sådan gør du Svastikasana:

  • Udførelse af denne kropsholdning vil ikke være svært overhovedet, hvis følgende trin følges.
  • Først skal du sidde på gulvet eller på yogamattan, med dine ben udvidet foran dig. Sæt dine hænder på siderne, hold håndfladerne nede og hold fingrene spidse fremad. For at få strikene ud, skub benet op og ned i nogen tid før du kommer ind i savastikasana arbejdsstillinger.
  • For det andet bøj det venstre knæ og læg pres på din venstre fod og hold hælen tæt på din lyske.
  • For det tredje trin skal du bøje det højre knæ mod dig selv. Brug nu dine hænder til at holde din rigtige mad (begge hænder, hvis det er nødvendigt).
  • Hold nu forsiden af ​​din højre ankel. Brug venstre hånd til at holde tåbens midterste del og glide din højre fod mellem venstre lår og kalv. Tvinge den, indtil den er synlig. Tryk også venstre fod mellem højre lår og kalv.
  • Nu, tag dine hænder tilbage på dine knæ, hold håndfladerne nede. Slap af dit sind og ånde ordentligt.
  • Stræk ryggen også opad, men hold torsoen stiv. Hold hovedet lige og fast blikket på forsiden. Hvis du udfører denne asana ved at sidde foran et maleri, eller hvis der er en anstændig visning foran dig, så vil hele denne holdning være mere gavnlig for dig.

Se mere: Krigeren udgør fordele

Håndposition:

Håndpositionen er meget vigtig i denne stilling. Jnana Mudra eller "visdomstætningen" er en af ​​de mange håndpositioner, der kan bruges, når du udfører denne holdning. For at gøre 'visdomstætningen' skal du bringe enden af ​​din pegefinger i slutningen af ​​tommelfingeren.

Sammenføjning af begge fingre som dette vil danne en cirkel og hjælpe dig med at slappe af meget mere, mens du udfører Svastikasana. Forlæng de resterende fingre og hold dem i tæt kontakt. Det er blevet bevist, at denne 'visdomstætning' håndbevægelse udgør et godt kredsløb og skjuler livsenergien eller 'prana'en i din krop.

Se mere: Firefly Yoga Pose

Fordele:

Fordelene ved Svastikasana er ubegrænsede. Alligevel er der nogle store fordele ved denne storslåede asana, som er blevet diskuteret nedenfor.

Det strækker rygsøjlen og benene og bringer smidighed til din krop og forbedrer elastikken i benmusklerne.

Den vigtigste og prestigefyldte fordel ved denne asana er, at den er den ideelle meditationspose, som praktiseres af mennesker over hele verden. Denne asana, når den kombineres med Pranayam, vil helbrede en række større sygdomme, hvor medicin ikke har nogen virkning indtil nu.

Se mere: Supta Virasana

Pin
Send
Share
Send