Skønhed og mode

8 forskellige typer af fliser og deres fordele og ulemper

Pin
Send
Share
Send


Flise er en slags gulvmateriale, en der er fremstillet af slidstærkt materiale som metal, sten, keramik eller marmor. Fliser er også et valg til tagbelægninger, vægge og endda på bordplader. Det er en populær dæknings- eller beskyttelsesløsning og nogle gange endda brugt til dekorative formål. Vi må sikkert have hørt om gulv og vægfliser. Praktisk set er der ingen forskel mellem dem begge.

Gulvfliserne er dog ret stærke, designet til at beskytte mod slitage. Disse kan også laves af marmor, porcelæn og andre naturlige sten som travertin.

Typer af fliser og anvendelser:

Så hvilke af dem er stærke? Hvad skal du gå til kontorlokaler og hjem? Her er nogle af de typer af fliser, som du måske vil vide om, så du kunne træffe et informeret valg næste gang du træder ud for at købe.

1. Keramiske fliser:

Keramiske fliser er lavet af ler og hærdes ved varme, permanent. De har også en dekorativ glasur og er støbt i form og senere fyret i en ovn. Disse er enten glaserede eller uglaserede. Hjemme foretrækker dog de glaserede keramiske fliser. De er kendt for deres holdbarhed, men mindre end det af porcelæn.

 • Fordele: Keramiske fliser er billigere og mindre tætte og dermed er det nemt at skære dem. Glaserede keramiske fliser er et populært valg til boligen indendørs og gulv muligheder.
 • Ulemper: Den mange størrelse og farvevariation blandt keramiske fliser kan gøre det vanskeligt at bruge. De er hårde og svære at knække eller bryde.

2. Porcelæn Fliser:

Disse fliser er ikke så bløde som de keramiske. Flisen er udsat for høj temperatur, der giver fliserne sin styrke og holdbarhed. De er også meget tætte og gør det mere modstandsdygtig overfor fugt og revner. Sammenlignet med keramiske fliser er porcelæn hård og mindre porøs. Porcelæn kræver også mere erfaring til at skære dem til form i forhold til keramiske eller andre kategorier.

 • Fordele: På grund af dets sammensætning anses den også for holdbar og bedre egnet til enhver tung brug. Det høje fedtpar indhold gør det særligt holdbart end nogen anden flise. De er et populært valg til badeværelset og giver god modstand mod vand og pletter.
 • Ulemper: de er pricy og kan have brug for erfarne mennesker til at skære.

3. Cement Fliser:

Cement fliser gør ikke brug af ler. Det har heller ikke en opvarmningsproces. Hydraulisk presse bruges almindeligvis til at gøre dette. Ovn eller glasur er heller ikke brugt eller foretrukket. Nogle cementfliser er også håndlavede, der giver dem deres unikke egenskaber. De kommer i mange farver og er især kendt for deres design og nuancer.

 • Fordele: De bruges bedst til at dække gulvet og giver god holdbarhed. De kan også bruges i de våde områder som badeværelset, bruservæggen eller dit dampbad. Cementfliser er også forseglede, fordi de er porøse, og det gør dem mere modstandsdygtige mod farvning fra olie eller vand.
 • Ulemper: De er generelt ikke foretrukne i områder, der udsættes for hårde frysninger.

4. Stone Fliser:

Stenfliser er sikkert smukke. De er lavet af de mange natursten som marmor, granit eller kalksten. De skæres af plader, fra stenene ved hjælp af et diamantbeslaget højhastighedsudstyr. Du kan også bemærke, at de har naturligt forekommende revner. Fliser, der er lavet af granit, er et populært valg til at lave bordplader, da de er antibakterielle og ikke bliver let påvirket af vand. De, der er lavet af marmor, ser smukke og luksuriøse ud, og de lavet af sandsten er populære for deres holdbarhed og deres korn som udseende. De bruges til interne formål eller endda som dekorative stykker.

 • Fordele: Rengøring af stenfliser er ret nemt. Du kan rense dem ved hjælp af vådmop og det tørrer op på ingen tid.
 • Ulemper: Ikke alle stenfliser er holdbare og giver mindre holdbarhed end keramik eller porcelæn.

5. Træfliser:

Den anden flise, der ofte betragtes som den klassiske flise, er træflisen. De er smukke og tilføjer et klassisk touch til dit hus. De er lavet af plader, originalt træ eller endda kunstigt træ. De er også lavet af keramik eller porcelæn og lavet til at ligne træ, for holdbarhed. Hovedårsagen til at gøre dette er, at hårdttræet er kendt for at lide af sårbarheder som vejrskift, der potentielt kan føre til udvidelse af træet. Afhængigt af det materiale, hvorfra det er fremstillet, kan fliser bruges indendørs, i badeværelserne eller udendørs. For eksempel er keramisk træ et foretrukket valg til indendørs og sommetider endda i badeværelser.

 • Fordele: De tilbyder dobbelt modstand, af træ og det materiale, det er fremstillet af.
 • Ulemper: De er dyre, når de skal installeres eller fremstilles. De kan også blive udsat for mange restriktioner for hvor du kan bruge dem omkring dit hus.

6. Glasfliser:

Glasfliser tjener primært som dekorative formål på vægge. De er populære for deres gode udseende og holdbarhed. De er også fugtfaste og faste. De kan bruges i dine badeværelsesvægge, svømningstællinger og dine køkkenvægge. Værelserne ser også lysere ud og reflekterer lys. De er nemme at tørre og bliver ikke farvede let.

 • Fordele: de er kendt for deres alsidighed og kan bruges til praktisk talt alle rum. De er også nemme at forme, og den finish du vælger vil tilbyde mange flere stilarter.
 • Ulemper: De er sandsynligvis dyrere end keramik eller porcelæn. Nogle af dem, når de udsættes for slibende rengøringsudstyr, kan føre til ridser på overfladen.

7. Terrazzo Fliser:

De er lavet af kompositmaterialer, der består af glas, granit eller marmor. De blandes i en cementmølle og hældes i en støbeform eller hældes på plads og presses hydraulisk ind i former. De bruges til gulv- og vægbehandling. Imidlertid er de en af ​​de mest holdbare former for fliser i dag.

 • Fordele: De har et godt liv og er unikke og smukke.
 • Ulemper: De er glatte og dermed forårsager fald gør det til en mindre god mulighed som et gulvvalg.

8. Metal Fliser:

Disse er fliserne, der er lavet af metal. Nogle af dem gør også brug af legeringer og andre kompositmaterialer. De bruges i køkkener og badeværelser og er kendt for deres skinnende tekstur. De bruges også som tagdækning. De er ekstremt holdbare til regn eller hagl, og du kan tilpasse dem ud fra dit behov.

 • Fordele: De er resistente over for plet og fugt og giver fremragende holdbarhed. De er også brandhæmmende.
 • Ulemper: De er dyre og også støjende, når det regner voldsomt. De er også tilbøjelige til at denting, når hails falder på dem med magt.

Tips til at vælge dine fliser

Nå ved vi, hvordan du formentlig stadig er forvirret, når du skal vælge en flise. Her er nogle tips, du kan læse, før du vælger.

 • Hvis du er på udkig efter en gulvbelægning, er glaserede fliser helt sikkert de bedste. De er meget holdbare og kan modstå trafik. Hvis du er på udkig efter en mursten, er keramiske eller porcelænfliser de bedste, fordi de ikke er porøse og ikke absorberer pletter.
 • Husk at købe lidt 5-10% flere fliser, end du rent faktisk har brug for. Dette vil afhjælpe nedskæringer og brud.
 • At vælge den rigtige farve har også en rolle at spille. Nogle af dem giver et rummeligt udseende til rummet og får det til at se lysere ud, mens andre gør dit værelse kedeligt.
 • Den anden vigtige ting du skal huske på er at kontrollere deres evne til at absorbere vand. Fliser med mindre vandabsorption vil have længere levetid.

Det handler om de mange slags fliser du kan vælge imellem. Husk at overveje dit budget også, når du vælger. Du kan også nå ud til en reel hjælp med butiksejerne, så du vælger de rigtige, der passer til dit hjem og behov. Nogle af dem er kendt for deres skønhed, mens andre er kendt for deres holdbarhed. Så valget er virkelig din, og du skal beslutte, hvad der er vigtigt for dig.

Se videoen: Couples Retreat (Juni 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send