Yoga

Jathara Parivartanasana - Sådan Gør Og Fordele

Pin
Send
Share
Send


Yoga er gammel, men dovenskaben er nyligt skabt af en alder af fitness, hvor hvert enkelt individ nu omfatter forskellige teknikker til at gøre deres krop til en ønskelig. I denne uendelige kamp for tendenser og stilarter har de voldsomme sundhedsproblemer også taget deres toll på hver enkelt, og det er derfor, at yoga har været et husnavn for de sidste par år og mere. Normalt langsomt og indsamlet kan Yoga udføres inden for rammerne af dit værelse, der passer til din komfort, tid og evne. I denne artikel snakker vi om bare en af ​​grenene af yoga, der almindeligvis er kendt som jathara parivartanasana. Selvom navnet kan give dig et indtryk af, at det er hårdt udgøre, er det nødvendigvis ikke.

Den første Asana introduceret til nybegyndere af Yoga er Jathara Parivartanasana, der almindeligvis er kendt som Abdominal Twist Pose. Denne asana er specielt rettet mod at toning hofterne, over lårene og underlivet og dets sider. Ved regelmæssigt at praktisere denne asana vil rygsøjlen til sidst blive fleksibel. Ordet Jathara Parivartanasana er hentet fra sanskrit, hvor Jathara betyder "abdomen", mens Parivarta betyder "cirkuleret eller loopet", og Asana betyder "kropsholdning". En yoga pose siges at være mest effektiv, når den kan give maksimal fordel for din krop med minimumsrisiko, og Jathara Parivartanasana gør netop det.

Jathara Parivartanasana (Revolved Abdomen Pose):

Først og fremmest for at kunne gøre dette udgør effektivt, skal du have en solid kerne og bør være meget præcis med bevægelsen. Denne særlige holdning skal praktiseres enten i nærværelse af en certificeret yogalærer eller med en vis troværdig hjælp, da stillingen har brug for ben-løftestang, og det kan forårsage ubalance i nakke, rygsøjle, nedre ryg eller hofter, hvis den ikke udføres korrekt. Der er chancer for, at du måske ender med en stabil hamstring pull, en forstuvningstilstand. Så vi bør holde yderst forsigtighed, mens du praktiserer denne yogastilling. Der er hovedsageligt to almindeligt anvendte versioner af Jathara Parivrtiti, og i begge prøver vi at holde begge knæene bøjede og sammen, ellers holder vi et knæ bøjet og et andet ben lige. I denne version af posen fungerer Jathara Parivartanasana fremragende til at rotere rygsøjlen og strækker musklerne i underkroppen. Du kan målrette mod øvre ryg, skuldre og nakke ved at ændre bevægelsen af ​​dine arme. Ligeledes, hvis du ændrer benposition og bevægelse, kan du arbejde med abductors, rotators, hip flexors og hamstrings.

Se mere: Hanuman Yoga Pose

Hvordan gør man det:

 • Ligg ned på en yogamåtte. Sørg for, at ryggen rører jorden, mens du lægger dig nedad og danner alfabetet T med din krop.
 • Hold ryggen ret lige, som skal være dine ben, mens hænderne skal strækkes udad på begge sider. Dette markerer yogaens begyndelsesstilling.
 • Nu bøje et af dine knæ og prøv at løfte din hofte op, mens du drejer dig selv til venstre. Hvis du skifter mod venstre side, skal det højre ben bøjes og omvendt.
 • Nu, mens du holder din overkrop lige, vrider du, da du bøjer dit ben til den venstre venstre kant tættere på brystet.
 • For at holde tingene mere behagelige for begynderne, foretrækker vi at du begynder med begge ben, men med øvelse går du videre til en ad gangen.
 • Dette vil dybest set bede dig om at vride din underkrop til siderne, mens du holder fronten oprejst.
 • En af de mange variationer af Jathara Parivartanasana omfatter også at slå nakken til siden, men overkroppen, brystet til maven, skal forblive oprejst.
 • En anden variation i denne yoga-stilling kan være glat for begynderne, hvor de ikke behøver at bøje deres lemmer længere. Alt du skal gøre er at strække dem ud til siden, så dine ben er lige, men vridningen er tydelig.
 • Som du gør, så glem ikke at indarbejde dyb vejrtrækning med hvert trin. Efter det første ben, vend tilbage til startpositionen og tag et sekund for at fange vejret, fortsæt med den næste.

Se mere:Hoved til knæposition

Fordele ved Jathara Parivartanasana:

 • Først og fremmest hjælper du med at opnå fra denne yoga er lindring fra enhver smerte i nedre ryg. Typisk taler snoet for sig selv, når du vrider din underkrop og frigør din muskel af stivhed. Alle de stædige underkropssmerter kan nu kysse dig farvel.
 • Når man taler om lændesmerter, er en anden sådan hjælp, der er afledt af yoga-holdningen, lindring fra mavesmerter eller rygsmerter. De udvidede kontortimer har taget deres vejr på ryggen og halsen, og nu med denne holdning kan du frigøre dig selv fra stivheden, der gør dig mere fleksibel.
 • Mens du vrider og vrider, går ingredienserne i din krop igennem churn og twist også, så sørg for, at dine organer er perfekt i funktioner. Det er derfor, at fordøjelsesbesvær eller andre problemer i maven kan opbevares i skak. Denne yoga hjælper dig med at styrke din mave.
 • Denne yoga pose er almindeligt kendt for dens kropsafgiftningsevner, hvor det siges, at denne krop frigiver kroppens toksiner, mens de arbejder for at øge dit stofskifte.
 • Hvis vi henviser til punktet før, uden toksinerne og urenhederne i os, går vi allerede mod en meget fredelig vej. Yoga er en god stressfrigivelse og vil altid arbejde for at bringe harmoni til dit sind og krop.

Se mere: Chakrasana Steps

Forholdsregler og kontraindikationer:

Den sikre og effektive praksis af Jathara Parivartanasana kan sikres ved at undgå disse almindelige fejl.

 • Lad ikke dine knæ skifte under din bækkenområde. Dette kan lægge unødvendigt pres på den lave ryg og forlader lændehvirvlerne sårbare for belastning.
 • Lad ikke din venstre arm og skulderblad løfte af jorden, så din skulder, nakke og ryg ikke kommer under pres.

De signifikante kontraindikationer omfatter dem med rygsmerter, kvinder, der er menstruerende og damer, der er gravid, da denne yoga-stilling kræver abdominal styrke og stramning af abdominale muskler. De mennesker, der lider af nylige eller kroniske skader på knæ, hofter eller ryg, kan øve Jathara Parivartanasana ved at holde knæene på gulvet. Brug af bolster anbefales til disse personer, så de kan hvile den nederste del af benene; da dette er mere restaurerende.

I denne generation med folk besat af lange trættende sessioner foran tv og computer, kommer denne øvelse til os som en lettelse og en velsignelse. Denne Yoga arbejdsstilling er stærkt anbefalet og virkelig gavnlig. Håber du praktiserer denne yogastilling og siger skål til et godt, sundt og stressfrit liv.

Pin
Send
Share
Send