Yoga

Skridt til at udføre Dhanurasana (Bow Pose) Yoga og dens fordele

Pin
Send
Share
Send


På denne dag og alder, når selv fireogtyve timer om dagen virker mindre, tager vores helbred et slag. Vi bliver ofte syge, har plager og sommetider mister os også for at leve. Klandre det på rigmarolen af ​​levende rotter kappede liv eller de tekniske måder at være, vi er de eneste, der skyldes sådanne ondskab. Yoga er en gammel teknik, der ødelægger ikke kun kroppen, men også sindet. Det er en fremragende metode til at strække din krop og holde den i form. Blandt de mange asanas er Dhanurasana en af ​​de bedste muligheder for folk, der har spinalproblemer. Tjek nedenstående information for at vide om bow poser asana.

Hvad er Dhanurasana?

Navnet Dhanurasana stammer fra sanskrit. Det betyder "Dhanur" eller Bow, "Asana" eller Pose. Kort sagt, Dhanurasana betyder bue udgør. Det er en af ​​de lette poser af Hatha yoga og kaldes med rette som en bue, da den gør kroppen form som en bue. Dhanurasana styrker ikke blot rygsøjlen, men strækker også lårene, bukområdet, biceps, hofter og lyskeområder. Det er en back-bøjende yoga pose, der kan tilbyde mange fordele for kroppen. Læs videre for at kende Dhanurasana skridt og fordele.

Fordele ved Dhanurasana:

Buen udgør asana har mange fordele for kroppen. Sammen med spinalforstærkning har den også følgende fordele:

 • Det er ret effektivt i vægttab
 • Det stimulerer appetitten og forbedrer fordøjelsen
 • Det helbreder forstoppelse
 • Personer med åndedrætsbesvær kan få bedre vejrtrækningsforhold
 • Det stimulerer reproduktive organer
 • Asana kan også stimulere bugspytkirtel til at hjælpe med bedre insulinproduktion
 • Det forbedrer balance og kropsholdning
 • Pose er en stor stress reliever

Skridt til at gøre Dhanurasana Yoga (Bow Pose), Tips og fordele:

Simple Bow Steps:

1. Begynd ved at ligge på din mave med hænder på begge sider af din torso, med palmer vendt opad.

2. Nu mens du udånder, bøj ​​dine knæ og bring dine hæle så tæt på dine skinker som muligt.

3. Fra denne position forsøge at tage fat på dine ankler ved at nå dine hænder ud. Forsøg ikke at forstå toppen af ​​fødderne.

4. Sørg for, at knæene ikke vokser mere end bredden af ​​dine hofter. Vedligeholde dem på hoftebredden gennem hele posen.

5. Inhalere stærkt, tag dine hæle væk fra skinkerne og sørg for at lårene løftes af gulvet.

6. Dette ville nødvendiggøre dig at løfte din overkrop og løbe væk fra gulvet.

7. Hold dine rygmuskler bløde og hold halebenet nedgravet til gulvet.

8. Nu, med dine hæle og lår ophævet højere, tvinge skulderbladene meget fast mod din ryg. Dette vil derfor resultere i at åbne hjertet.

9. Øverst på dine skuldre ville du blive trukket væk fra dine ører. Mens du er i denne position, bliv fremad.

10. Selvom vejrtrækning kan være svært i denne stilling, med maven trykket på gulvet, trække så meget som muligt ind i ryggen af ​​torso.

11. Bliv i denne position i 20 til 30 sekunder. Så langsomt gå tilbage til den oprindelige position, liggende stille for et par vejrtrækninger. Gentag posen igen en eller to gange for at gavne bedre.

Dhanurasana Yoga Tips til startere:

Hvis du er nybegynder til Yoga, kan disse enkle tips hjælpe dig med at udføre det godt. Tjek tipsene på bue udgør for begyndere:

 • Sørg altid for at have et godt greb på dine fødder
 • Stram dine muskler, når du gør stretchen, da det kan forbedre din fleksibilitet
 • Start sætte langsomt med kun 2 tæller og gradvist øge tallet
 • Tving dine skuldre tilbage og forsøg at holde dem så længe som muligt
 • Balancere din kropsvægt på underlivet for en effektiv stilling
 • Hævning af musklerne i underlivet og lårene kan hjælpe dig med at opretholde holdningen.
 • Du må bruge en rem til at pakke forreste del af dine ankler, hvis det er svært at holde anklerne direkte.
 • Hold samtidig de frie ender af stroppen, med armene helt udvidet.
 • Du kan også få svært ved at løfte dine lår fra gulvet.
 • Du kan bruge et rullet tæppe til at støtte dine lår for at give dig et opadgående boost.

Forberedende og opfølgende stillinger til bue udgør:

Nogle af de poser, der ville forberede dig til at udføre dhanurasana er bhujangasana, virasana, sputa vriksasana. De poser, som du kan følge op på dette udgør: matsyasana, urdhva dhanurasana, urdhva mukha svanasana.

 • Partner til undsætning i Dhanurasana:

Det er ikke nødvendigt, at du udfører dhanurasana alene. Du kan også gå sammen med en ven eller en yoga-entusiast for dobbelt det sjove. Når du får hjælp fra en partner, vil du være i stand til at forberede sig godt til, når du faktisk forsøger at udføre dhanurasana. Du skal først ligge på lårene og give benene et løft langsomt for at undgå skader eller forstuvninger. Hvis du har problemer med at forberede dig selv, så spørg din partner om at give dig en hjælpende hånd. Nogle gange, når du har nogen til at fortælle dig, kan du få det ekstra skub, der kræves for at følge op med positionen. Hvis du lærer at mestre posen, er dhanurasana fordele rigelige.

Du kan bede din partner om at knæle bag dig, på gulvet. Din partner vil være i stand til at støtte dig ved at bruge hans eller hendes knæ for at klare dine yderste knæ. Dette skal følges af at indånde og derefter løfte din overkrop af gulvet ved at flytte dine hæle væk fra bagsiden. Sørg dog for at lårene er på gulvet som støtte. Din partner bliver nødt til at hjælpe dig med næste del af øvelsen - tager fat i bagsiden af ​​dine ankler. Partneren skal sikre sig, at han eller hun støtter anklerne, så du kan være så fleksibel som muligt.

Når du har støtte fra din partner, vil du være i stand til at balancere din torso korrekt. Sørg dog for at din partner ikke trækker dig længere ind i posen. Udsæt ikke dig selv for at bevise et punkt på dig selv. Først når du er klar, skal du løfte dig selv op. Din partner er der til støtte. Du bliver dog forpligtet til at gøre alt det hårde arbejde. Hvis du først synes at buggen er vanskelig, så spørg din partner om at give dig lidt ekstra støtte. Når du kommer til udtryk med poseens krav, skal du arbejde langsomt ind i det. Der er altid mulighed for at mastere posen, når du har støtte fra en partner. Hvis din partner har brug for at forsøge at udgøre, tilbyder du hjælp.

Se mere: Alle Yoga Asanas

 • Modifikationer for bue udgør:

1. Knæene skal være meget komfortable, mens de gør det. Hvis du oplever ubehag eller smerter, skal du sørge for, at fødderne er stærkt bøjede, og knæene afviger ikke uden for hoftebredden.

2. Nogle gange kan du mærke en kniv i underkanten. I så fald skal du gå tilbage til originalen og starte igen ved at fremhæve ryggenes forlængelse. Hvis der stadig er smerte, er det bedre at udføre en variation, der hedder ensidet bøjning. Klemmen skyldes måske stramme quadriceps eller hip flexors.

3. Somme tider vil du måske ikke altid lykkes ved at mestre buepositionen på trods af din bedste indsats. Imidlertid er alt håb ikke tabt, da der er en variation i posen, kendt som Parsva (parsva = flank) Dhanurasana. Du skal udføre dhanurasana i henhold til de anvisninger, der allerede er givet. Ændringen kommer dog, når du forventes at dyppe din højre skulder rettet mod gulvet med udånding. Din venstre fod skal slæbes til højre med en stærk indsats. Dette vil blive efterfulgt af at du ruller på højre side af din krop.

Vær advaret, det er ikke en cakewalk. Faktisk har en række studerende en vanskelig tid at rulle på siden ved første forsøg. Fordelene ved dhanurasana, og dets variationer, kommer ikke let. Giv aldrig op. Du kan altid øve på at rulle på din side uden at skifte fingre i dine ankler. Alt du skal gøre er at bøje dine knæ og bruge støtten fra dine hænder til at få den rullende bevægelse til højre. Hold på højre side i 20 til 30 sekunder, før udånding. Rull på din mave til venstre. Hold på venstre side i samme tid før du ruller tilbage på maven og udånding. Du vil drage fordel af denne variation -Parsva Dhanurasana. Det vil give dine abdominale organer en beroligende massage. Er du ikke glad for at du har prøvet noget nyt?

Se mere: Fordele ved Lotus Pose

Enkle trin til at udføre ensidet bue, også kendt som Parsva Dhanurasana:

 • Begynd ligeledes ved at ligge på din mave, men med din venstre albue foran dig. Hvil din underarm på måtten med håndfladen vendt nedad. Den højre arm skal være på din side, håndfladen vender opad
 • Rull dine skuldre, og flyt også dine skulderklinger til din ryg. Tryk på måtten med den øverste del af din venstre fod, så alle tæerne rører jorden.
 • Nu bøj kun dit højre knæ og tag ankelen med din højre hånd og vedligehold for at holde knæet i overensstemmelse med hoften
 • Inhalér samtidig med at ryggen forlænges og forsigtigt tvinge foden tilbage i din hånd. Dette ville gøre din torso løft let.
 • Træk vejret og bliv i denne stilling i 20 sekunder. Gå tilbage til original og gentag det samme med den anden side.

Fordele ved Dhanurasana Yoga:

Udtrykket "dhanura" betyder bue i sanskrit. Derfor er dhanurasana også kendt som Bow posere. Den person, der udfører denne pose, ligner meget på en bueskytterbue - torso og benene er kropens krop og armene som strengen. Det er også nogle gange kendt som Urdva Chakrasana, hvilket betyder opadgående hjulposition.

Fysiske fordele ved Dhanurasana:

1. Pose hjælper med at udvide til kister og skuldre

2. Det strækker næsten alle dele af forkroppen, som ankler, lår, lænder, hals, maven, brystet, forreste skind, for at nævne nogle få.

3. Det hjælper med at mobilisere rygsøjlen.

4. Det styrker forskellige dele af kroppen som:

 • Gluteus muskler i hofteren.
 • Hamstrings på bagsiden af ​​låret.
 • Nedre ryg muskulatur.

5. Det stimulerer og toner også mavemusklerne og organerne i nakken.

Se mere: Bhujangasana Fordele

Terapeutiske fordele ved bue udgør:

Denne asana passer bedst til personer med følgende forhold:

 • Astma
 • Åndedrætsbetingelser
 • Angst, træthed og stress
 • Backaches af milde former
 • Menstruationsproblemer

Forholdsregler for Dhanurasana:

Man skal forstå følgende Dhanurasana forholdsregler inden man forsøger det:

 • Denne stilling er ikke tilrådelig for personer, der tidligere har haft skulderforskydninger eller skulderangreb
 • De med ubehag i halsen skal afholde sig fra at udføre denne stilling.
 • Hvis du tidligere har haft alvorlig lændesmerte, må denne stilling ikke udføres.
 • Personer, der lider af søvnløshed og migræne må ikke udføre denne stilling.
 • Det er bedre at undgå denne udstødning, hvis du lider af Sacroiliac led irritation.
 • Stram aldrig over dig selv. Respekter din krop og forstå det er begrænsninger

En yoga klasse for avancerede elever bør omfatte Dhanurasana pose. Men hvis du aldrig har forsøgt at stille stillingen, skal du kontakte en lærer, før du tager udfordringen op. Med den rigtige teknik kan denne stilling styres på ingen tid. Det er også vigtigt at forstå de udfordringer, som nogen udgør, helt inden man forsøger det. Dhanurasana er ikke meget let at prøve for begyndere. Man er nødt til at forstå buggen udgør asana fuldt ud og prøve det med lavt antal. Med regelmæssig praksis kan du øge antallet for at opnå de maksimale fordele.

Pin
Send
Share
Send