Skønhed og mode

Lungekræft Symptomer og årsager

Pin
Send
Share
Send


Billedet af et åbent hjerte ætses over cigaretkartonen med dristige ord, der siger tobak forårsager lungekræft. En af de mest almindelige lungesygdomme skabt af sygdom er lungekræft, dvs. dannelsen af ​​kræftceller i lungerne, der er progressive og livstruende i naturen. Lige i midten af ​​vores bryst er to svampe som strukturer kaldet lunger, venstre lunge og højre lunge for at være præcise, hvor der hver dag kommer frisk ilt beriget blod, der kommer og efterlader.

Luftrøret eller vindrøret tager den indåndede luft fra næsespirerne gennem sig selv og ender i små grene inde i lungen. Her filtreres iltet forbruget og røres ned til resten af ​​kroppen. Den akkumulerede kuldioxid forlader derefter gennem disse luftrørsgrene og ud gennem vores næse, når vi trækker vejret ud. Et tyndt lag slører lungerne kaldet pleura, der hjælper lungerne med at slå mod brystet uden at forårsage friktion.

Trachea, der når ned til lungerne inde i det bliver opdelt og opdelt i dele og mindre rør kaldet bronkier. Dette er det primære sted, hvor kræftcellerne først ser efter ly. De kræftceller, der dannes indeni, er unormale celler, som har stor kraft til at formere sig tredobbelt hastigheden af ​​normale celler. Men i første omgang er der ikke dannet nogen tumor eller klumpknude. Det er først, når disse kræftceller blomstrer under næring af rent blod og ilt, begynder de at virke op, så de danner en tumor. Meget mange gange metastaserer disse tumorceller, det vil sige at modertumorkellen bryder en lille del af det og planter sig selv i en anden region, der får cancercellerne til at vokse.

Normalt er kræftceller i lungerne kategoriseret i to forskellige punkter.

Lillecelle lungekræft er opkaldt efter karakteren og strukturen af ​​kræftcellerne dannet i lungerne, som er almindelig for en ryger eller en person, der bruger en masse tobak. Disse kræftceller tager sædvanligvis ly i lungens centrum og spredes i sidste ende på alle sider. Dette er et sjældent tilfælde.

Langcelle lungekræft er den mest almindelige type lungekræft opkaldt efter deres cellestruktur, som i modsætning til den tidligere er større i størrelse. Disse celler fordeles derefter yderligere på grundlag af deres konstruktion og kemiske indhold.

Årsager og symptomer på lungekræft:

Årsager til lungekræft:

Ofte har en stor ryger en stor chance for at risikere lungekræft blandt de andre mennesker. Nogle af årsagerne til, at lungekræft er født, optages nedenfor.

1. Rygning:

Langt de fleste tilfælde af lungekræft, der er trukket ind, genkender deres patienter som tunge rygere. Lægerne siger, at 90% af patienterne er ofre for kæderygning. Muligheden for at risikere lungekræft er direkte proportional med mængden af ​​rygning. Det vil sige, jo mere ryger de flere chancer, de opfatter for at blive ramt af lungekræft. Rygning i en tidlig alder øger chancen med 30% mere. Men en ordentlig kur mod dette er at holde op med at ryge, så i den nærmeste fremtid reducerer du chancerne for at ryge. Rørrøgere er også på linje, men tobaksrygningssager er de mest almindelige.

En anden grund til, at du risikerer at være i fare, er på grund af passiv rygning, som er skadelig for at undgå. Mange mennesker ryger ikke, men beboer i et miljø, hvor næsten alle mennesker gør det, passiv rygning kan være en vej.

2. Luftforurening:

Denne verden er fyldt med et farligt tilfælde af forurening, hvor luften er smittet af støv og giftige forurenende stoffer. Man kan ikke lade være med at indånde den forurenede luft, hvorfor selv hvis du ikke ryger, er du i fare for at risikere lungekræft. dette er dog en rigtig almindelig sag og mest anvendelig for personer med svagt immunsystem.

3. Arbejdsfare:

Det sted, du arbejder i, kan også bestemme chancerne for, at du får lungekræft. Ofte kan udsættelse for visse kemikalier eller elementer gøre dig til et let bytte for lungekræft. Den første i den dødbringende liste er asbest efterfulgt af silica og så videre. Dette er grunden til, at arbejdere i forbindelse med disse elementer ofte lider af lungeproblemer eller kræft.

4. arvelighed:

Der er altid et spørgsmål om at overføre gener, som du bærer. Hvis du har lungekræft i dine tidligere generationer, er chancerne for, at du også lige så godt kan have det gen som en forbandelse. Dette lungekræftgen får enten videre til næste eller kommende generation, eller det forbliver sovende og reagerer ikke. Derfor er det snart at være mor, der ryger meget, at være forsigtig med ikke at overføre noget gen til det kommende barn.

5. Tobakstygning:

Selv om alle lungekræftens årsager er forbundet med cigaretter, forbliver den største skyldige for altid nikotin og endnu vigtigere tobakken. Tobak indeholder i sig to produkter, nemlig polycykliske aromatiske carbonhydrider og nitrosaminer, der begge er ansvarlige for at give en fjendtlig situation for lungekræft at råde over. For at reducere mulighederne for at koge lungekræft, må man også reducere indtaget af tobak. Mange mennesker, ikke-rygere at være præcise, kan komme i en vane med at tygge tobak, et træk, der vil få dem til skade senere.

6. Svære arbejdsforhold:

Selvom der er nævnt arbejdsrisici tidligere, ligger truslen ikke alene i asbest. Der er mange andre betydelige, men undervurderede arbejdsfarer, hvorigennem sandsynligheden for at få lungekræft kan være høj. Ofte er der visse kemikalier, der bør holdes væk fra at inkludere dieseludstødning. Nogle af disse kemikalier bortset fra silica er nikkel, arsen, cadmium og endda kuldamp.

7. Bronchiale karcinoider:

Bronchiale carcinoider er begge årsagerne og en type lungekræft forårsaget af skadelige celler i lungerne, der giver disse abnormale celler, der er kræftfremkaldende. Disse celler multipliceres med dobbelt hastighed end de sædvanlige og vil ofte tage højde for proliferation af lungekræft mere, hvis de ikke behandles på det rigtige tidspunkt.

8. Radon Gas:

Årsager til lungekræft kan også være forbundet med radongas. Radon er et naturligt nedbrud af uran, og det afgår naturligvis at udlede stærkt skadelig stråling. Radongas findes ofte under jorden, som kan rejse op i jorden og komme ind i dit hus gennem en lav grund eller gennem de underjordiske rør. Hvad er mere farligt er påvisning af eksistensen af ​​gassen omkring dig, det er farve og lugt mindre naturligt. Radon gas lungekræft forårsager ifølge en undersøgelse viste det maksimale antal kræftproblemer hos de fleste af de amerikanske borgere, der blev ramt af lungekræft.

9. Immunitetskontrol:

Som nævnt før er forurening, luftforurening til at være præcis en streng grund til, at lungecancer kan forekomme. Nu er en krop med svag immunitet naturligvis på alle tidspunkter, der er tilbøjelige til at undergrave de sygdomme, der er forårsaget af disse luftbårne forurenende stoffer, og derved mindsker din krops forsvarsskærm mere og mere. Dette er når en svagere immunitet kan være indirekte ansvarlig for lungekræft.

10. Lungekontrol:

En masse lungekræft risici har været relateret til tidligere lungesygdomme. Dette bringer os tilbage til emnet immunitet, hvor hvis din lunge er for svag til at håndtere et slag for sig selv, er chancerne for, at du måske tiltrækker lungekræft. Hvis din lunge er tilbøjelig til at misforstå, måske gennem tumorer eller andre frokostproblemer som sådan lungefibrose eller KOL, som faktisk er sygdomme, der øger chancerne for lungekræft. Hvis du er en overlevende lungekræftpatient, tror du heller ikke, at dine risikodage er overstået, fordi en svag lunge er det perfekte ynglested for kræftcellerne.

Se mere: Symptomer på leukæmi

Symptomer på lungekræft:

Cancers er ret selvforklarende, og det er derfor ofte, at nogle almindelige tegn indikerer deres ankomst.

1. Brystsmerter:

Et af de dominerende symptomer på lungekræft er en akut brystsmerte. Dette kan enten være i en mild form eller måske nok til at ryste dig op fra søvn midt om natten. Dette kan være vedholdende og konstant eller gentagende. Hold styr på det sted, hvor du føler smerten mest. Hold et spor, hvis du føler smerten udvidende.

2. Overdreven hoste:

Et andet symptom på lungekræft er overdreven hoste, der ikke vil ophøre. Denne langvarige hoste er ikke normal og bør omgående håndteres. Det kan være i form af tør hoste eller slimhinde relateret hoste. Ofte hvis langvarig i længere tid kan man opleve blod og slim sammen med deres hoste.

Se mere: Årsager til malaria

3. Vægttab:

Ofte når vores krop går igennem noget seriøst, bruger kræftcellerne op i alle kroppens energier og derved reducerer vores vægt betydeligt til et sødt intet. Et massivt vægttab kan lyde forbløffende, men når dine brystkridt og kraveben begynder at stikke ud og du føler dig nemt træt og udmattet, ville det ikke være et smukt scenarie da.

4. Åndedræt:

Hvis kræftcellerne har påvirket luftrøret eller vindrøret er chancerne for, at man kan opleve åndenød, kan denne mangel på åndedrættet gentage sig, hvilket tyder på, at en tumor eller cancercelle midlertidigt blokerer vejen. Fysisk aktivitet som jogging eller simpel klatring op ad trappen kan få denne reaktion til at røre.

5. Bonesmerter:

Mens brystsmerter er ret almindelige under lungekræft, er endnu et symptom for at holde øje med det pludselige udseende af knoglesmerter, som mange på grund af aldersstænger anser et leddegigtsproblem. Imidlertid er det blevet dokumenteret, at mange gange har knoglesmerter også været relateret til lungekræft, især leddene.

Se mere: Symptomer på spedalskhed

6. Tilbagevendende lungeproblemer:

Lungekræft symptomer kan også forekomme i form af gentagne lunger. Her henviser vi til mindre, men gentagne problemer i lungerne, der viser sig nu og da. Ikke alene svækker de dit system, men det er også tegn på et løbende kræftproblem.

7. Hoste Blod:

Wheezing og hoste er ganske almindelig faktisk når det kommer til lungekræft, men ofte når tingene kan tage en meget alvorlig tur, da dit hoste ledsages af dråber og blodpletter.

8. Krop og fælles svulmer:

Ofte lungekræft symptomer viser hævelse af kropsdele, især nakke og ansigt område. Det er her dit ansigt, ligesom en almindelig allergi, begynder at svulme op, bare lidt hver eneste sige. Hertil kommer, at den uundgåelige ledsmerte opstår lige til det punkt, hvor din ledd eller knogler begynder at svulme op.

9. Træthed og svaghed:

Når du føler dagene bliver større og større og din tålmodighed for at udholde dagen bliver mindre med hver dag, bør du vide, at noget er op. Uncalled for svaghed i de mest sunde dage er noget, som vi altid sender det ud som en ikke så alvorlig affære. Men lidt ved du, at din krop måske giver dig tegn til at se ellers. Hvis vedvarende træthed fortsætter, selv efter en sund nats søvn og ordentlige måltider, konsulter lægen.

10. Appetitløshed:

Symptomer på lungekræft omfatter også tab af appetit. Ofte kan du til tider indse, hvordan dine spisevaner har ændret sig, reduceret med tiden. Forløb af appetit kan dog forværres af en hel del fælles hverdag grunde så godt, så sørg for at du kender din grund perfekt.

Pin
Send
Share
Send