Skønhed og mode

Kanelfordele og anvendelser til hår og hud

Pin
Send
Share
Send


Kanel er kendt for sin smag og aroma. Dette krydderi bruges dagligt næsten ethvert hjem. Det er den brune bark af kanel træet, der bruges som krydderi og medicin over hele verden. Kanel er ganske nyttigt for dit helbred. Du kan spise det som krydderi, lugte aromaen eller kan anvende det som pasta; på nogen måde vil det hjælpe dig. Så prøv at medtage kanel i din daglige rutine for at få de fleste fordele. Her er nogle fordele ved kanel, der vil hjælpe dig med at kende dette krydderi på en bedre måde.

Kanel indeholder talrige antimikrobielle egenskaber, der kan gavne både skønhed og sundhed. Få mere at vide om dette ydmyge krydderi, som gør dig mere skønhed og sundere uden behov for dyre behandlinger. I denne artikel vælger du de bedste 35 + fordele ved kanel. Lad os begynde nu!

Skønhed og sundhedsmæssige fordele ved kanel:

Kanel, der har været anvendt i aldre i køkken til madlavning og smag, er mere end blot en ingrediens. Læs ovenstående artikel for at kende sine bedste anvendelser og fordele ved kanel til hud, hår, skønhed og sundhed.

Når vi spiser kanelfordele:

1. Kanelfordele til vægttab:

om du vil tabe noget eller ikke, er du sikker på, at du ikke vil lægge vægt på. At spise mad med en lille klump kanelpulver kan hjælpe dig med at tabe sig. Kanel reducerer ønsket om at spise noget, så du vil spise mindre og vil således holde fat i dit kalorieindtag. Dette fører til sidst til vægttab. Dette krydderi styrer blodsukkerniveauet og forbedrer blodcirkulationen og tynderblod, hvilket resulterer i mindre sukkerbehov. Kanel nedbrydning af kulhydrater, forbedre fordøjelsen og assimilering af mad i kroppen. Du kan tilføje små mængder kanelpulver til dit måltid eller kan drysses på din salat eller andre fødevarer. Eller du kan endda nippe kanelte med honning hver morgen før morgenmaden.

2. Kanel Fordele For Mouth Freshener:

Kanel er en naturlig løsning for de fleste af os, der lider af dårlig ånde. Den friske og duftende aroma bruges til at bekæmpe dårlig ånde. Når du skal opdatere munden, kan du tygge et lille stykke kanelbark. Eller du kan gurgle med lidt varmt vand, der er kogt med kanel.

3. hjælper med at beskytte dig mod kræft:

Det har vist sig, at kanelekstraktet fungerer som et stærkt middel mod lymfomer og leukæmi. Det virker ved at blokere ruten for visse elementer, der er vigtige for genoprettelsen af ​​cellen, og det reducerer langsomt den yderligere multiplikation af kræftceller. Kanelekstrakt stopper væksten af ​​berørte celler ved at holde sukkerniveauerne under kontrol.

4. Kanelfordele til at hjælpe med fordøjelsen:

Kanel er pakket med fiber, mangan og calcium. Fiber og calcium bliver kombineret med galdesalte og hjælper dem med at bevæge sig uden for kroppen. Den fiber, der findes i kanel, hjælper med at lette forstoppelse og diarré. Dens essentielle olie forbedrer fordøjelsen og hjælper med at kontrollere mavesaftens virkning på mad. Og deres anti-inflammatoriske egenskaber hjælper med at reducere betændelsen som følge af fordøjelsesbesvær, dårligt tarmsyndrom og sår.

Kanel indeholder også flygtig olie, der hjælper med at forbrænde fedtet under fordøjelsen. Tilføjelse af en smule mængde kanelpulver til en tung fad gør det smagfuldt og hjælper med at få det til at fordøjes let. Og hvis du tror, ​​at krydderiet ikke supplerer skålen, sip på en kanel te en halv time før du spiser. Dette vil berolige fordøjelsessystemet og gøre det klar til enhver form for rig og tung mad. For at reducere maveforstyrrelser, forbrug kanel te nedsænket med mynte blade i omkring to til tre gange om dagen.

5. lindrer ledsmerter:

Kanel er en forbindelse fundet i kanel, med meget stærke antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaber. Det giver en naturlig opvarmningsmekanisme, som giver lindring for at skade leddene. Kanel reducerer cytokiner forbundet med arthritisk smerte og hjælper med at helbrede de brudte knogler. Dens opvarmningseffekt forbedrer cirkulationen og hjælper folk med at få lindring fra arthritiske symptomer. Krydse kanel i en glat pasta med lidt vand og anvende det på de smertefulde led. Anbring en blød muslinduk på toppen af ​​pastaen for at holde den våd i længere tid. Dette hjem middel er meget nyttigt at reducere smerter forbundet med leddegigt.

6. Hold diabetes under kontrol:

Ifølge en undersøgelse er kanel en meget effektiv løsning til diabetespatienter. Indtag af kanel op til 6 gram pr. Dag kan reducere LDL-kolesterol, triglycerid, serumglukose og total cholesterol. Tilsætningen af ​​kanel i diætets diæt kan reducere risici i forbindelse med diabetes. Kanelekstrakt kan sænke det faste blodsukkerniveau hos patienter. Spice har evnen til at forbedre ens lipidniveauer og glukoseniveauer. Det trimer også ned den samlede serumglucose og det samlede kolesterol ved at stimulere de enzymsystemer, der styrer kulhydratmetabolisme.

Kanelte er en nem måde at slå sukker på. For at lave denne te, skal du kun koge få kanylestænger i vand i ca. 15-20 minutter, indtil vandet bliver brunfarvet. Filtrer den varme væske og drik. For at tilføje noget mere smag kan du også tilføje et par blade af pebermynte eller basilikum under kogning og for at tilføje sødme bland en sked honning. Fortsæt med at drikke denne te hver morgen og aften.

7. Kanelfordele for kolesterolreduktionsmiddel:

I en undersøgelse foretaget af en gruppe af diabetespatienter over 40 dage har det vist sig, at forbruge en fjerdedel af en tsk kanel hver dag kan reducere kolesterolniveauerne, triglyceridkoncentrationerne og LDL-kolesterolniveauerne uden at påvirke HDL-kolesterolet. Bortset fra at forbedre glukoseniveauet reducerer det LDL-kolesterol også kendt som det skadelige kolesterol. Ved at reducere LDL-kolesterol sænker det muligheden for hjerte-kar-sygdom.

8. hjælper med at helbrede en kulde og hoste:

kanel er et godt hjem middel mod kold og hoste. De er velkendte for deres kropsopvarmning og antibiotiske egenskaber. Det hjælper med at give relief fra den overbelastning, som de fleste af os har oplevet, når vi bliver ramt af kold og hoste. Det er også gavnligt for ondt i halsen. Her er nogle hjem retsmidler til at helbrede hoste og koldt. Kog to kopper vand og tilsæt et lille knust stykke ingefær med få blade af tulsi og knust sort peber. Dæk karret og lad det koge ved lav varme i ca. ti minutter, og tilsæt derefter honning og spænd væsken og drik den varm. Denne løsning vil lindre ondt i halsen og vil også rydde op i den fastklemte nasale passage. Kanel bruges overalt i Østasien og Europa som en opvarmende urt, som hjælper dem med at holde deres krop varm under koldt vejr.

9. Kanelfordele til at bekæmpe tandforfald:

Har du nogensinde spekuleret på, hvorfor det meste af den urte-tandpasta har kanel som deres vigtigste ingrediens. Årsagen er meget enkel; kanel er godt for tænder og tyggegummi. Kanel er endda en fælles ingrediens i masser af tyggegummi og mundfriskere. Det har antibakterielle egenskaber, som beskytter tand til nedfald og tandkød fra skade og hjælper også med at forebygge tandkødsbetændelse. Til tandpine og gingivitis, tygge op et lille stykke kanel, og du får en hurtig relief.

10. Alzheimers sygdom:

Forskere har opdaget, at kanel kan bidrage til at forebygge Alzheimers sygdom. Uddraget fundet fra barken af ​​kanel kaldet CEppt. CEppt forhindrer tau aggregering. Tau er en form for protein, der er ansvarlig for at overføre impulserne i hjernen. CEppt har egenskaber, der passer efter hjernen fra Alzheimers og kan også bidrage til at bremse udviklingen af ​​sygdommen. Når kanelekstraktet gives dagligt til en Alzheimers patienter, forbedrer det deres udholdenhed og lang levetid. Prøv at få en tsk friskpulveret kanel blandet med en lille mængde honning på tom mave; Dette vil hjælpe med at beskytte dig mod denne sygdom.

Se mere: Sundhedsmæssige fordele ved byg

11. Kanelfordele til mavesår:

Kanel er kendt for at reducere mavesmerter. De antibakterielle og anti-svampegenskaber behandler sår og reducerer også gas.

12. Menstruationshjælp:

Kanel er blevet brugt af kvinder i århundreder for at reducere smerten. Uanset om det skyldes tunge menstruationsblødninger, livmoderfibroider, adenomyose, endometriose eller på grund af fødsel eller abort, giver det lindring fra enhver smerte.

13. Kanelfordele til cirkulationsbooster:

Kanelens naturligt opvarmningskvalitet øger omsætning og blodgennemstrømning over hele kroppen. Dette hjælper med at lette smerten i de urolige områder og leverer også ilt til blodcellerne.

14. Konserveringsmiddel til fødevarer:

Da kanel afviser skadedyr og dræber bakterier, virker det som et konserveringsmiddel til fødevarer. Dette er grunden til, at kanel er meget udbredt i hot asiatiske lande som Sri Lanka og Indien. Det er en lokal løsning til at spare mad uden køleskab. Tilføjelse af en knivspids kanel i skålen kan forhindre, at skålen bliver rotet. Drys lidt kanelspulver til opskrifter, du vil bevare lidt længere i dit køleskab. På grund af denne gavnlige effekt af kanel anvendes olien som konserveringsmiddel af mange fødevareproduktionsselskaber.

Når vi anvender kanelfordele:

15. Kompleksionsforstærker:

Kanel er meget effektive i forbedring af hudfarve. Det er anti-svampe, antibakterielle og antioxidante kvaliteter hjælper med at kurere acne og fjerne hudpletter. Tilsæt en tsk pulveriseret kanel i 3 spiseskefulde honning og påfør det på huden. Lad denne blanding sidde i en halv time til en time og vask den derefter med varmt vand. Påfør denne blanding en gang hver anden dag, og efter få uger får du en pletfri jævn hud.

16. Hjælper Beat Acne:

Den essentielle olie af kanel har stærk antimikrobiel egenskab. Du kan bruge kanel som ingrediens til at gøre en pakke til at hjælpe dig med at slippe af med acne. Her er en nem måde at bruge kanel til at behandle acne. Krymp et lille stykke kanel, og tilsæt en lille smule honning og bland dem for at lave en pasta. Anvend dette på pimple. Du kan efterlade det i nogle timer eller til overnatning for ekstra fordel. Rengør pastaen med varmt vand. Denne kanel og honningpasta er en effektiv løsning til acne.

17. Kanelfordele til svampeinfektioner:

Kanel har en antimikrobiel egenskab, der gør det nyttigt at behandle ringorm, Candida, fodinfektioner og så videre. De er i stand til at bekæmpe svampe- og bakterieinfektioner. Du kan bruge kanelte til interne infektioner, eller du kan bruge sine æteriske olier eksternt. Men vær omhyggelig, når du bruger eksternt som kanel, kan forårsage irritation på følsomme områder. For at behandle fodinfektioner kan man fortynde et par dråber kanelolie i kokosolie og anvende det.

18. Kanelfordele for hår:

Kanel er ikke kun godt for huden, men de arbejder også godt på hår. Du kan bruge kanel i en hårmaske for at få stærke, skinnende og bløde hår. Bland kanelpulver med æg i en lille skål og tilsæt derefter honning og ekstra jomfruoliven og bland dem sammen. Påfør denne hårpakke og lad den stå i 15 minutter, og vask grundigt med shampoo. Tilføjelse af en lille mængde kanelpulver og honning i dit daglige balsam kan skabe en stor forskel for dit hår.

Når vi whiff (lugt) kanel fordele:

19. Brain Power Booster:

Vores hukommelse og lugtesans er tæt knyttet. Måske er dette hvorfor, når vi lugter kanelpind, bliver vores humør bedre og hjernen bliver styrket. En simpel whiff kanel kan forbedre opmærksomhed, hukommelse og humør. Det blev observeret, at kun ved lugtende kanel bliver vores kognitive funktion og hukommelse boostet. Hold en kanelpind med dig og tag en whiff når du falder lavt. Dette vil hjælpe dig med at holde fokus på arbejdet. Eller du kan endda tilføje et par kanelspidser eller knivspidser af kanelpulver til din morgente eller kaffe eller korn for at holde dig selv fokuseret og vågen hele dagen. Nogle kan også bruge kanel æterisk olie til at have samme stimulerende virkning på hukommelsen.

20. Kanelfordele til lugtgenutralisator:

Pure kanelspidser og bladolie lugter godt. Vi kan bruge dem som en effektiv lugtgenerator til at dræbe bakterier, der producerer dårlige lugte. Tilsæt kun 2-5 dråber kanelbladeolie i vand og brug det som en spray, og inden for få minutter vil de dårlige lugte blive neutraliseret. Dette er meget bedre end kemiske sprayer, da de er naturlige og kan gøres nemt hjemme.

Se mere: Sundhedsmæssige fordele ved kløver

21. Kanelfordele til humørforstærker:

Kanel er anerkendt som et afrodisiakum og har evnen til at forbedre humøret. Det har vist sig, at mennesker bliver trukket til duftens duft, og det kan sætte dem i et forfriskende og romantisk humør! Det kan derfor være, at kanel aromatiseret stearinlys findes i de fleste butikker.

22. Blødgør og lind tør hud:

Kanel anvendes i forskellige eksfolierende produkter i både ekstrakt og pulverform. Deres antioxidantkomponenter er kendt for at være meget effektive til at fjerne død hud og give en beroligende virkning på huden. En hjemmelavet skrubbe kan bruges til sådan anvendelse. Blend kun kanelpulver med mandelolie, honning eller olivenolie. Det gør også en meget god fodskrubbe.

23. Kanelfordele til E-Coli Fighter:

E-coli er bakterierne, der findes i miljøet, livets tarm og fødevarer. Denne bakterie forårsager forskellige livstruende sygdomme. En undersøgelse foretaget af amerikanske forskere har vist, at kanel er den bedste e-coli-fighter. Det siges, bare lav en blanding af hydrogenperoxid og kanelolie, og sprøjt dine skærebrætter med det efter at have skåret kød. Det kan også stoppe bakteriedannelse i æble-, pære- og melonsaft og forskellige bouillon.

24. Insect Repellent:

Kanelolie bruges også i forskellige myggedrivningsmidler. Dens anti-mikrobielle egenskaber hjælper med at afværge sengebugs, lus, sorte myrer og kakerlakker. Det dræber også myg larverne.

25. Nyttig i depression:

Der er en slags tarmbakterier, der fører os til depression. Kanel hjælper med at helbrede denne depression. Igen hjælper dets antimikrobielle egenskaber ved at dræbe de bakterier og hjælper som et naturligt antidepressiv middel. Det er også meget effektivt i hærdning af vinter blues og humørsvingninger.

26.Hjælp til at bekæmpe mod HIV-virus:

Den mest uhelbredelige virus er hiv, og brug af kanelpulveret som et middel vil hjælpe med at bekæmpe hiv-infektionerne. Kanel er blevet ekstraheret fra cassia sorter, der hjælper med at bekæmpe hiv og nogle laboratorieundersøgelser har vist dette. Kanel anvendt til kræftbehandling vil stoppe splittelsen af ​​kræftceller, hvilket giver reliefen fra opmærksomhedsunderskuddet hyperaktivitetsforstyrrelse. Til starterne har kanel vist sig at forbedre motivationen og ydeevnen.

27. Kanelfordele til at helbrede impotens:

Det er en mands manglende evne til at holde sin erektion intakt under køn. Det forårsager mange problemer i ægteskabelig liv. En blanding af kanel med ingefær og honning opvarmer blodet. Det udløser korrekt blodcirkulation i hele kroppen. Det påvirker også blodcirkulationen i penis, hvilket hjælper med at opretholde erektionen.

28. Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD):

I gamle dage begyndte forældrene at bruge kanel som en supplerende behandling for deres børn med ADHD eller ADHD som symptomer. Det er også implementeret i aromaterapi. Kanel fordele for hår: kanel med en honning maske vil bidrage til at stimulere hovedbunden og forbedrer strømmen af ​​næringsrige blod til hårsækkene. Det giver en næret hårvækst. Det kan bruges som traditionel medicin og aromaterapi i århundreder.

29. Ernæringsværdi:

kanel er høj i sin næringsværdi. En teskefuld fuld af kanel indeholder ca. 0,33 mg magnesium (16% af det daglige krav), 0,76 mg jern (4% DR) og 24,56 mg calcium (2% DR). Alle disse næringsstoffer er nødvendige for en ordentlig ben og blod sundhed.

30. Kanelfordele for Parkinsons sygdom:

Det er en neurologisk tilstand, der er uhelbredelig i øjeblikket. Således behandles det generelt ved symptomhåndtering. Dette øges ved yderligere indtagelse af kanel i daglig mad. Kanel hjælper neuronerne og forbedrer også motorfunktioner hos mennesker, der lider af Parkinsons. Brug af kanel reverserer de cellulære, biokemiske og anatomiske forandringer i hjernen.

Se mere: Fordele ved Bell Pepper

31. Skær risikoen for hjertesygdom:

Kanel er blevet brugt til at reducere risikoen for hjertesygdomme, verdens almindelige årsag til for tidlig død. Det reducerer det samlede kolesterolniveau og reducerer risikoen for hjertesygdomme drastisk. Mange mennesker bliver ramt af denne kroniske sygdom, og spise kanel vil forhindre folk i det. Kanel har mange fordele for flere sygdomme, og den kan bruges som en bedre effektiv medicin til alle slags kroniske sygdomme. Kanelfordele, der styrer diabetes og forbedrer hjernekraften, virker som et anti-middel til svampeinfektioner og hjælper også med at reducere din vægt ofte uden nogen kraftig motion.

32. Kanelfordele til massageterapi:

Kanel er et velkendt opvarmningsmiddel og vil hjælpe med at slappe af i kroppen. Kombineret med bærerolie kan den meget anvendes til afslapning af muskelsmerter. Brug af få dråber kanelolie under badning hjælper dig med at blive lettet fra stress og træt. Det hjælper også med at helbrede muskelsmerter. Sundhedsmæssige fordele ved kanel favoriserer både gigt og kolesterol og kan bruges som en anti-aging for hudinfektioner. Det vil give det behagelige sind afslapning og fri for fordøjelsesbesvær.

33. Kanelfordele til at insekte afstødning:

Kanelbladeolie har egenskaben af ​​antimikrobielle kvaliteter, og den kan bruges til behandling af hovedlus, sort myrkontrol og roaches kontrol. Det er velkendt forsvarsudstyr mod myg. I nogle undersøgelser blev det konstateret, at kanel vil hjælpe med ikke blot at dræbe myggenes larver, men fungerer også som en bugafvisende middel.

34. Fungerer med søde og salte retter:

Kanel kan bruges til at få sundhedsfordelen i nogle retter. Overvej mange karriretter og salte marokkanske retter, der omfatter kanel. Skønheden ved at bruge Ceylon kanel i søde opskrifter er, at aromaen, især når den bruges i bagværk, vil være meget sofistikeret som en fin parfume, men at lugte eller smag ville ikke tænke meget af det. Den magiske af Ceylon kanel er gemt indenfor. Cassia kanel i kontrast overstyrer alt.

35. Forebyggelse af blæreinfektioner:

Urininfektioner (UTI) kan forekomme overalt i urinvejen, blæren, nyrerne; da urinrøret vil påvirke både børn og voksne. Nogle årsager til UTI er diabetes, overgangsalder, p-piller, nyresten, graviditet og tarminkontinens. Jo bedre hjemmehjælp for UTI er at tage to spiseskefulde kanelpulver og en teskefuld honning med en kop lunkent vand. Det vil helt sikkert ødelægge bakterierne i blæren. Ved at tage 1 til 4 gram kanelbark og 2 gram kanelolie er den anbefalede dosis til UTI.

36. Kanelfordele for lang levetid:

Kanelpulver lavet med teen, når de tages regelmæssigt, vil arrestere hærgen i alderdommen. Tag en fire sked honning med kanelpulver og kog for at lave te. Ved at tage det fire gange om dagen vil du hjælpe med at holde din hud frisk og blød og arrestere en alderdom. Det vil øge din levetid til endnu 100 år.

37. Beskytter mod leversygdom:

Den menneskelige lever normalt indeholder noget fedt, men når mere end 10% af din levervægt er fedt, har du de alvorlige helbredskomplikationer, der omfatter betændelse og leversvigt. Kanel er en fremragende medicin til leverskade, det hjælper med at forhindre fedtleveren overdrevent. Heldigvis er kanel den bedste medicin til alle ovennævnte sygdomme.

Fra ovenstående diskussion af 35 + skønhed og sundhedsmæssige fordele ved kanel kan vi udlede, det er ikke kun et krydderi i køkkenet, men et vigtigt antiseptisk og antimikrobielt middel med forskellige medicinske egenskaber. Det kan bruges i forskellige former som ekstrakter, olie og pulver.

Billeder Kilde: Shutter lager, 2.

Pin
Send
Share
Send