Skønhed og mode

22 fantastiske sundhedsmæssige fordele ved kardemomme - du bør vide

Pin
Send
Share
Send


Kardemomme er fuld af fordele. Det er indfødt til de stadig grønne og smukke skove i Indien. Det er et krydderi, der er blevet brugt flere gange i indisk køkken og er en favorit i det indiske husstand. Det har gjort sin vej ind i ayurvedisk medicin og er blevet brugt i flere produkter, der beskæftiger sig med mundinfektion og sår. I dag er de også begyndt at komme ind i skønhedsprodukter på grund af deres dejlige lugt. For at lære mere om kardemomme foreslår vi at du læser denne artikel.

Bedste sundhedsmæssige fordele ved kardemomme:

Kardemomme er ikke kun et krydderi. Vil du vide dens skønhed og medicinske værdi? Bare læs denne artikel for at kende de mest gavnlige 22 anvendelser af kardemomme. Kardemomsfordelene beskæftiger sig med hår, hud og sundhed.

1. Dejlig duft:

Den første og mest interessante fordel vi har opdaget om kardemomme er, at den giver dejlig duft. Det har været brugt i fancy produkter og kosmetik flere gange og er en favorit blandt damerne. Ikke bare det, du vil også finde kardemomme er flere slags sæbe, væsker, kropsvask og pulvere. Selv i nogle lande i den nordlige del af Asien er deres æteriske olier fremstillet ved hjælp af kardemomme. Da den er fuld af særskilt, vidunderlig og attraktiv lugt, vil nogen anerkende kardemomme.

2. Fair Complexion:

At bo i tropiske lande som Indien, det er meget nemt at få garvet let. På grund af dette klager de fleste kvinder her om hudens farve og tekstur. De finder det for mørkt eller uinteressant. Men der er ingen grund til at bekymre os mere om det, fordi vi har købt dig en hurtig og enkel løsning, og det er kardemomme. Kardemomme vil give dig retfærdigere og lettere hud. Det fjerner pletter og mørke pletter og gør din hud ser ung og strålende ud. Det bedste du kan gøre er at købe produkter, der indeholder kardemomme eller kigge op simple hjemmetoder, der bruger kardemomme til huden.

3. Blodcirkulation:

Kardemomme er også fantastisk, når det kommer til at forbedre din hudfarve. Det er faktisk det bedste, når det kommer til rensning og pleje hele dit system. Det virker som en antioxidant og gør det muligt for din krop at fungere normalt. Korrekt blodcirkulation giver huden mulighed for at gløde, og hårets tekstur bliver tykt, skinnende og smukt kun inden for en tid. Så hvis du vil se smuk ud, foreslår vi at du gør brug af nogle fantastiske og gavnlige kardemomme. Vi garanterer at du ikke vil fortryde.

4. Lip Care:

Hvis du troede at kardemomme kun vil tage sig af din hud, vil du måske tænke dig to gange. Kardemomme vil ikke kun give dig god hud, men også bløde, smukke og attraktive læber. Den essentielle olie af kardemomme anvendt på flere slags kosmetik vil gøre dine læber meget glatte. Alt du skal gøre er at købe læbepalser, der indeholder kardemomme. Og det skal ikke være svært at finde, da så mange balsamer og kosmetik er fulde af kardemomme.

Se mere: Fordele ved tør druer

5. Næring til hovedbunden:

For at give en passende næring til hovedbunden skal du bruge kardemomme. Sort kardemomme er fulde af anti oxidant egenskaber, der vil give dit hår hele næringen. Fra roden til spidsen vil alt blive styrket. Fugtigheden i dit hår vil blive bevaret, og du vil aldrig stå over for tørt, kedeligt eller hårdt hår igen. Ikke kun det, vil kardemomme også behandle din hovedbund, hvis det er kløende og fuld af skæl. Dens naturlige egenskaber giver dig mulighed for at få mest muligt ud af det og genopbygge dit hår.

6. Brugt Mens Madlavning:

Kardemomme er også blevet brugt under tilberedningen. Det er helt sikkert en af ​​de vigtigste ingredienser i verden i dag, og da den tilhører gingerfamilien, er den fuld af smag og duft. Du kan bruge kardemomme, mens du laver desserter, te, kaffe og meget mere velsmagende og spiselige krydrede retter. De er en favorit i et land som Indien og har også været meget værdsat. Flere gange er kager og brød spidset med kardemomme, og det er også retter som Biryani og pulao. Kardemomme er derfor en vinder og en favorit i alle indiske husstande.

7. Depression:

Dem, der lider af depression og angst, er sandsynligvis meget stresset eller spændt over en bestemt situation i livet, hvilket har skadet dem i store omfang. Ifølge Ayurveda er den mest effektive og enkleste måde at bekæmpe sådanne situationer og tilfælde på kardemomme te. Det er en naturlig ingrediens, der vil afgifte din krop, forynge dine celler og helt tillade dig at bekæmpe depressive episoder i dit liv.

8. dårlig ånde:

Nu kan du også slippe af med dårlig ånde ved hjælp af kardemomme. Det kan helt sikkert bruges som mundvask, der tager sig af din mundhygiejne og fremmer sunde tænder. Din mund skal aldrig stinke på grund af hvad denne fantastiske ingrediens skal gøre. Du kan også bekæmpe mundinfektioner og sår ved hjælp af kardemomme. Så hvis du vil lugte bedre, vil vi foreslå dig at gøre brug af kardemomme.

Se mere: Litchi Fordele

9. Great Masking Agent:

Kardemomme fungerer også som et fantastisk maskeringsmiddel. Den stærke duft af dette vil afværge alle uønskede en usund lugt og lugte. Det virker også som en stor toner, der vil give din hud miniaturisering og stor lugt. Da de fleste af de hudprodukter, der er lavet i disse dage, har en ubehagelig lugt eller lugt, bruges kardemomme flere gange for at undertrykke dette. Dette er en af ​​grundene til, at skønhedsprodukter aldrig stinker. Det er alt på grund af kardemoms magi.

10. Koldt og influenza:

En god måde at bekæmpe kulde og influenza på er ved hjælp af kardemomme. Det har gode helbredende egenskaber, der vil hjælpe dig med at udrydde denne sygdom kun inden for et par dage. Ikke kun det, dette vil holde dit system stærkt og aktivt og også bekæmpe almindelige sygdomme. For at finde hurtig lindring fra en blokeret næse, foreslår vi at du gør brug af kardemomme.

11. Kræftbehandling:

Kardemomme har en stor rolle som et kræftkrydderi. Dens ekstrakt indeholder polykemiske stoffer som indol-3-carbinol, og diindolylmethan forbedrer immuniteten og aktiverer naturlige dræberceller. Det virker også som et antiinflammatorisk værktøj, der hjælper med at bekæmpe hormonrelaterede kræftformer som brystkræft, prostatacancer og kræft i æggestokkene. Det hjælper også med at forebygge kræft ved at hjælpe med at holde op med at ryge. Kardemomme hjælper med at nedbringe trangen til at ryge på grund af sin stærke smag og lugt. Hvis du søger efter hjælp til at holde op med at ryge, skal du bare stikke nogle frø i munden. Vi forsikrer dig om, at det vil hjælpe.

12. lindrer hypertension:

Kardemomme er kendt for at hjælpe patienter, der lider af stadium 1-hypertension. Kardemomme er kendt for at have antioxidantegenskaber, som har evnen til at scavenge radikaler. Denne søde og aromatiske urt findes i de fleste indiske køkkener, der er rig på visse antioxidanter, der hjælper med at regulere blodtrykket. Det fordeler sig til at lindre hypertension ved at reducere blodtryksniveauer, systoliske og diastoliske og øge fibrinolytiske (blodkoagulationsinhiberende) aktiviteter. Det sænker hjerteslaget, til en kontrolleret rytme og lindrer hypertension. Således foreslås folk, der lider af stadium 1-hypertension, at tage omkring tre gram kardemommepulver om dagen. Det kan tages rå, eller blandes i supper og gryder eller tilføj dem i bagværk.

Se mere: Cantaloupe Fordele For Skin

13. Boost Sex Drive:

For at krydre dit sexliv kan dette krydderi også komme i brug. Det har yderst effektive egenskaber, der hjælper med at forbedre stemningen og give seksuel spænding. Det kan tygges direkte eller indtaget som en drink i kaffe. Denne kombination stimulerer kønsorganerne, lystige fantasi og forårsager også erektion. Det hjælper med at skabe en følelse af velvære og øger din libido. Det skaber lyst til sex i begge køn. I Indien får et par mælk af kardemomme og kesar på deres første nat, da det supplerer energien fra de trættende bryllupsritualer og øger kønsdriften. Denne samling kan bruges intermitterende til de par, der har mistet gnisten i deres sexliv. Denne lille grønne krydderi virker som en energibesparende og stress-reliever, som anbefales stærkt for et sundt sexliv.

14. Kontrollerer kolesterol:

Kardemomme hjælper også med at regulere kolesterolniveauer. Det har visse mikronæringsstoffer, der modvirker stigningen i lipider i kroppen. De hepatiske og kardiale antioxidanter, der er til stede i kardemomme, hjælper med at kontrollere kolesterol og forebygge hjertesygdomme som højt blodtryk og aterosklerose. Det hjælper også med forebyggelse af blodpropper og opretholder blodets flydende virkning. Lav en koge af to tsk kardemomme pulver i afkogning lavet af spidskommen frø. Det bør tages tre gange dagligt for at reducere dårlige kolesterolniveauer. Det virker som en naturlig forebyggende foranstaltning for hjerteproblemer.

15. Anti astmatisk:

Som nævnt ovenfor hjælper kardemomme med korrekt blodgennemstrømning, hvilket letter vejrtrækningen. Det bekæmper betændelse og beroliger slimhinder. Kardemomme er varm i naturen, og det hjælper med at smelte slemmen i brystet og lindrer brystbelastning. Således for mennesker, der lider af astma eller bronkitis, er et normalt indtag af kardemomme i små mængder yderst gavnligt. Det bekæmper også symptomer som hvæsen, hoste, åndenød og tæthed i brystet.

16. Hydrerer huden:

Kardemomsfrøene, hvis de indgår i den daglige kost eller endda tygges 2-3 gange om dagen, kan faktisk give god hydrering til huden. Dette er en af ​​de nemme måder at nå målet på, og det gør huden blød og smidig.

17. Antibakterielle midler:

Kardemomme frø har antibakterielle egenskaber, der vil holde huden væk fra enhver form for infektioner og bakterielle problemer. Kardemomsfrøens helbredende kræfter er kendt fra det uendelige.

18. Forbedrer appetitten:

Pulver nogle kardemomme frø og tilføj det til curries eller ellers tygg på nogle af kardemomsfrøene hver dag, hvis du oplever et tab i appetitten. Dette er en af ​​de naturlige fordele ved denne krydderi. Sørg for at du gør er hver dag.

19. Mouth Freshener:

En øjeblikkelig måde at behandle den dårlige lugt fra munden er at tygge på nogle kardemommefrø. Halitose kan behandles let med kardemomme frø. Det er en af ​​de bedste mundfriskere, som du kan have.

20. behandler fordøjelsesbesvær:

For at få den bedste løsning på problemer som fordøjelsesbesvær, flatulens og bøjning er det bedst at tilføje nogle kardemomsfrø i kosten. Tygge på disse frø hjælper også med at stimulere fordøjelsesprocessen.

21. øger immunitet og metabolisme

En anden fordel ved, at kardemomsfrø forventes at give dig regelmæssigt forbrug, er stimulering af positive virkninger på immunsystemet og bekæmpelse af sygdomme såvel som at virke godt på metabolismen. Dette vil hjælpe med at opretholde den rette vægt også. Sørg for, at kardemomsfrø tages rutinemæssigt i en eller anden form. Du kan inkludere det i te samt madlavning. Det kan også bruges direkte.

22. Afgifter kroppen:

De høje niveauer af mineraler, antioxidanter og vitaminer i kardemomsfrø gør det til den ideelle mulighed for at afgifte kroppen fra de akkumulerede toksiner. Det renser også blodet. Overskydende calcium, urinstof og toksiner fra nyren kan også fjernes med kardemomme frø indtag. Samlet renser det systemet såvel som opretholder et godt helbred for nyrerne. Til denne fordel skal du spise kardemomme frø hver dag.

Således kan vi fra de ovennævnte 22 sundhedsmæssige fordele ved kardemomme udlede, at krydderi også kaldet harie laichi, er dronning af krydderier, som hjælper os med at bekæmpe forskellige sundhedsproblemer, hvis de tages i optimal mængde på daglig basis. Det gør også vores hud og hår smukt.

Billedkilde: Shutterstock

Pin
Send
Share
Send