Skønhed og mode

15 vigtigste årsager til bumser (acne)

Pin
Send
Share
Send


Pimples eller acne er næsten alle teenagere. Selvom det ikke er en ekstremt alvorlig sygdom, kan pimples undertiden efterlade forfærdelige skindbiler. Det kan ikke helt undgås, da det er en naturlig reaktion fra din krop til de ændringer der sker i den. Men det kan altid behandles og kontrolleres. Det forekommer hovedsageligt, når et stof, der kaldes talg klumper porerne eller små huller, der er til stede over hele vores hud.

Disse porer forbinder oliekirtlerne til overfladen af ​​huden. Follikler eller kanaler er ruterne for disse forbindelser. Her er et par handlinger, der forårsager bumser (acne) eller forværrer dem.

Hvad der forårsager akne eller acne på ansigt:

Vil du vide, hvad er de væsentligste årsager til acne? Her giver vi en liste over årsager til bumser eller acnes.

1. Blokering af porerne:

Acne eller zits er en simpel sygdom, der skyldes primært blokering af hudporer. Hovedårsagerne har altid været et spørgsmål om stor debat blandt de verdensberømte hudlæger. Porerne forbinder oliekirtlerne, der kaldes talgkirtlen.

Disse kirtler producerer et stof kaldet talg. Nu er vores hud løbende kaste døde hudceller. Sebum kan få disse døde hudceller til at blive limet sammen og tilstoppe porerne. Som kirtlerne udskiller mere af denne olieagtige talg, bliver den blokeret bag tørcellerne. Denne talg indeholder bakterier, der forårsager betændelse og fører til dårlige tilfælde af bumser og acne.

Se mere: Hjemmelavede tips til bumser

2. Hormonelle ændringer i teenageårene:

Denne sygdom er mere udbredt i teenageårene, fordi når du rammer puberteten bliver din hud tykkere og gør tætheden af ​​porer lettere. Også din krop gennemgår flere hormonelle ændringer, der resulterer i udskillelse af mere olie og mere kvælning, der forårsager bakterier. Det vigtigste hormon, der påvirker væksten af ​​bumser er androgen. Androgener øges hos både kvinder og mænd under pubertet. Dette forstørrer de talgkirtler, der producerer talg, hvilket er årsagen til alle problemer.

3. Oliebaseret kosmetik:

Kosmetik er også en stor årsag til bumser. Som det er blevet forklaret ovenfor, er acne eller acne hovedsageligt forårsaget af tilstopning af porer. Tykke cremer og fundamenter anvendt på olieholdige skind forværre denne situation. De tilstopper porerne med stor lethed, hvilket fører til blokering af talg og samling af bakterier på din hud. Brug af vandbaserede kosmetiske produkter er således meget nyttigt for at undgå bumser helt.

4. Genetik:

Andre årsager til acne omfatter også genetik. Nogle gange er det ligegyldigt, om dine forældre havde organer, der var mere tilbøjelige til acne, og hvorvidt de har bestået det særlige træk på dig. Alles hud er anderledes, og den type hud du har har en stor rolle at spille for at bestemme, hvordan du tjener en bølge af acne du kan få.

5. Bivirkninger af medicinering:

Nogle gange kan du få acne eller bums som en bivirkning af visse medicin også! Dette ses hovedsageligt i tilfælde af epilepsi medicin, prednison, androgen er taget som medicin og lithium. Disse lægemidler påvirker kroppens hormonbalance og sætter i gang nogle af de forårsager forårsagende procedurer.

6. Friktion eller tryk på huden:

Der er også en række andre årsager til bumser. For meget friktion fører til udslæt og betændelse, som kan resultere i bumser. Denne friktion kan skyldes bikerhjelme, tunge rygsække eller endda stramme kraver af stivede skjorter. Gnidning af hud eller ridser af bumser får bakterierne til at sprede sig og bumserne skal formere sig. Dette er årsagen til acne.

7. Stress eller andre former for hormonelle ubalancer:

Sommetider kan stress også forårsage bumser. Stress hæmmer kroppens arbejde og påvirker dermed hormonbalancen, der fører til bumser. Ekstreme hormonelle ændringer i kvinder lige før deres menstruationscykler fører også til alvorlige tilfælde af bumser eller acne. Graviditet eller p-piller kan også forårsage disse hormonelle ubalancer.

Se mere: Bedste Creme for at fjerne Pimple Marks

8. Follikel Fallout:

I vores hud inden i follikelen er der døde hudceller. Disse døde hudceller skurer normalt naturligt og ophobes på overfladen af ​​huden. Dette er mere dominerende blandt mennesker med overaktive talgkirtler. På dette tidspunkt blander de døde skind sammen med overskydende talg, mens de danner plug i follikel. Dette forhindrer hudens naturlige fornyelsesproces, hvilket fører til bumser.

9. Bakterier:

Kontakt med bakterier er en af ​​hovedårsagerne til acne eller zits, da det fører til breakouts. I vores daglige liv kommer vi i kontakt med en række bakterielle komponenter. Disse er ofte ansvarlige for at forårsage bumser. Dette er grunden til, at det ofte anbefales at holde sig væk fra uhygiejniske forhold og holde sig rene. Det er meget vigtigt at vaske dit ansigt regelmæssigt for at undgå sådanne forhold.

10. Spicy / Junk Food:

Spicy mad er en af ​​de mange årsager til acne, som bør behandles med bekymring. Disse fødevarer indeholder sure lycopen, som forstyrrer det naturlige pH-niveau af huden. Spicy madvarer som hot peppers er enormt ansvarlige for at forårsage acne. Det siges ofte, at folk sveder under indtagelsen af ​​krydret mad, og det er årsagen til breakouts. Dette er de dårlige tilfælde af bumser og acne.

11. Anvendelse af pore-tilstoppende ingredienser:

Der findes forskellige lotioner, der indeholder mineralolie. Dette fugtighedsbevarende middel er ansvarlig for tilstopning af porer og dermed fører til acne. Der er mange kosmetiske produkter, hvor du vil finde silikoner, som er en anden agent tilstopning af dine porer. Således skal du tage behørig pleje, mens du køber hudplejeprodukter. Det er bedst at købe produkter mærket som ikke-komedogene.

12. Hårprodukter Ansvarlig for Pimples:

Hårprodukterne har sulfater og siliconer, som siver ind i dine porer, mens du bruger dem. Efter sivning har de tendens til at tilstoppe dine porer. Dette giver anledning til bumser og acne på din hud. Disse er en af ​​de vigtigste årsager til acne og bumser, som bør tages hånd om. Således er det vigtigt at vaske dit ansigt, når du er færdig med at bruge disse hårprodukter.

13. Rygning:

Hele processen med rygning er skadelig på en række måder, og acne er en af ​​dem. Når du tænder en cigaret, har den en tendens til at reducere mængden af ​​ilt, der kommer ind i dit ansigt. Dette øger hudens porestørrelser, samtidig med at din hud producerer øget mængde olie. Den øgede mængde olie på ansigtet fører til breakouts.

14. Når du skrubber din hud i en hård måde:

Det er en myte, at jo sværere du gnider din hud, glatter huden. I virkeligheden har den en anden historie, da overdreven skrubning har tendens til at gøre tingene værre. Hvis du undrer dig over hvilke årsager til acne, så er det en sådan grund. Dette skyldes, at når du skrubber din hud i nærvær af acne, har bakterierne en tendens til at spredes over ansigtet. Dette forværrer hele situationen og fører til øget breakouts.

15. Mindre vask af ansigt:

Det er meget vigtigt at vaske dit ansigt regelmæssigt for at undgå vækst af bums. Når du ikke renser dit ansigt regelmæssigt, har det tendens til at forblive i kontakt med bakterier. Således er en af ​​årsagerne til acne, som bør behandles ordentlig pleje. Det er derfor vigtigt at vaske dit ansigt ved hjælp af ansigtsvask hver dag, snarere i intervaller for at undgå sådanne forhold.

16. Overdreven udsættelse for sol:

En anden vigtig årsag til akne er øget eksponering for sol. Det er meget vigtigt at beskytte din hud mod solens skadelige stråler. Disse skadelige stråler er ofte ansvarlige for overdreven udbrud på huden. Således er det meget vigtigt at bruge solcreme, når du træder ud i solen for beskyttelse.

Pimples er en stor bekymring. De kan ødelægge dit udseende såvel som dit humør. Desuden kan de forlade grimme ar. Så det bedste er at undgå dem ved at undgå årsagerne til acne, der vil forlade dig glad for evigt.

Pin
Send
Share
Send