Skønhed og mode

Anæmi i graviditet: Årsager, symptomer og behandlinger

Pin
Send
Share
Send


Hvad er anæmi?

Anæmi opstår, når der er en mangel på røde blodlegemer i kroppen for at bære ilt til vævet og til de andre dele af kroppen. Vi ved alle, at der under graviditeten produceres mere blod i kroppen for at understøtte babyens vækst. Så anæmi kan forhindre den korrekte udvikling af fosteret. Hvis der er mangel på jern eller andre næringsstoffer, kan kroppen ikke producere røde blodlegemer.

Mild anæmi er meget almindelig under graviditeten. Men i tilfælde af mangel på jern og andre næringsstoffer kan du lide af alvorlig anæmi, som ikke er godt for dig mere for din baby. Anæmi kan gøre dig virkelig træt og træt. Det er blodets mest almindelige lidelse. Godt inden for tiden skal det behandles ellers kan det skabe alvorlige komplikationer for dig og for barnet.

Der er to typer anæmi

1) Iron Deficiency Anemia
2) Folatmangelanæmi

Årsager til anæmi:

1) Jernmangel anæmi opstår, når kroppen ikke har nok jern til at producere krævede mængder blod. Hæmoglobin produceres i lavere mængde, hvilket er et protein i røde blodlegemer. Hemoglobin er ansvarlig for at transportere ilt fra lunger til andre dele af kroppen. Dette er den mest almindelige form for anæmi under graviditeten.

Se mere: Årsager til blødning under graviditet

2) Folatmangel anæmi forekommer, når folsyre-vitamin B-type produceres mindre i kroppen. Folat er forpligtet til at producere nye celler af rødt blod. I mangel på folat kan kroppen ikke producere nok af røde blodlegemer til at transportere ilt til alle væv, der er til stede i kroppen.

Symptomer:

1) Træt og træt hele tiden
2) hurtig eller dunkende hjerteslag
3) åndenød, som du tager
4) Problemer med koncentration
5) Hud bliver blekere.
6) hjertebanken og irritabilitet

Risikofaktorer associeret:

Risikoen for at blive anæmisk øges hvis
1) Den gravide kvinde er en teenager
2) Forbrug ikke gode fødevarer, der er rige på jern og andre næringsstoffer
3) bærer mere end et barn i livmoderen.
4) Tidsrummet mellem to graviditeter var ikke meget.

Se mere: Sovepositioner for gravide kvinder

Retsmidler:

1) Vitamin B12 - dette vitamin kræves af kroppen for at producere røde blodlegemer. Når en gravid kvinde ikke får nok af dette vitamin fra fødeindtaget, kan deres krop ikke producere røde blodlegemer.

2) For dette vitamin skal man spise kød, fjerkræprodukter, æg og mejeriprodukter.

3) Spis en kost, der giver dig tilstrækkelig mængde jerntilskud.

  • For ikke-veganer har du rødt kød, fjerkræ og æg. For veganer også er der masser af madvarer, der forsyner med jern. Listen omfatter bønner, linser, tofu, grønne grøntsager, broccoli, fuldkornsbrød, havregryn, frø og korn indeholdende jern.
  • Man bør også holde op med at tage piller eller kosttilskud til calcium. Calcium hindrer kroppen til at absorbere jern.
  • Man bør spise mad, der hjælper jernet til at blive absorberet af kroppen. Denne liste over fødevarer omfatter fødevarer, der er rig på vitamin C som amla, guava og appelsin. Vitamin C kosttilskud kan også indtages. Tomatjuice, skiver paprika, jordbær og drue frugter er gode muligheder for at snack på.

Se mere: Pleje af gravid kvinde

Tips:

Store mængder jern i kosten kan forstyrre din tarmkanal. Så fødevarer, der er rige på jern, er at foretrække i forhold til kosttilskud indeholder jern. Tilskud har mindre bivirkninger på kroppen. Høje mængder kan føre til forstoppelse problemer. Under sådanne forhold bør man drikke prunejuice som det er gavnligt.

Det er altid bedre at konsultere lægen, inden du tager nogen form for kosttilskud.

Billeder Kilde: Shutter lager

Pin
Send
Share
Send