Skønhed og mode

4 Fælles symptomer på scabies hos voksne og børn

Pin
Send
Share
Send


Tidlige tegn og symptomer på scabies:

Scabies er en smitsom hudinfektion forårsaget af en mide. En mide er en parasit, der begraver sig under værtsernes hud og racer. Dette er den primære årsag til den ukontrollable kløefornemmelse. Det er primært en vandrelateret sygdom, og i de fleste tilfælde sker overførsel via direkte hudkontakt.

Bevægelsens bevægelse forårsager primært kløefornemmelsen, og det er også grunden til, at behandlingen tager lidt længere tid end forventet. Scabies spredes for det meste af mider, der sidder fast under din negle, fordi de først har ridset det berørte område. Det kan spredes indirekte gennem genstande, som også omfatter sengetøj, tøj osv. Skabb kan også spredes fra samleje på trods af at man bruger en latex kondom.

De kendte symptomer er,

Hud læsioner:

Huden viser et tegn på små insektlignende bid. Det ligner pimples eller blærer eller mygebid. Det vokser oprindeligt i områder som knæ, underarm, albuer, håndled. Huden kan også blive rød og har sår som følge af ridser.

Se mere: Årsager til reumatoid arthritis

Tegn på en burrow:

I de fleste tilfælde er der et S-formet spor, hvilket er så lille, at det kan overses. Denne burrow er tegnet af mites bevægelse under din hud. T findes hovedsagelig mellem dine fingre og tæer. Når der er intenst eller uudholdelig kløe uden særlig grund, skal scabies overvejes. Træt lægen så hurtigt som muligt.

Scaly Patches:

Dine udslætlignende udviklinger kan vokse yderligere, hvilket danner ujævne hudhud og skællende hud. Det kan også se noget som eksem.

Se mere: Symptomer på fedme

Crusted Patches:

Skorpen formes på din hud, normalt grålig i farve. Dette sker, når du er blevet smittet med en meget alvorlig form for scabies kaldet crusted scabies eller norske scabies. Det huser tusindvis af mider. Der kan ikke være for meget kløe, men hvis din hud viser sådanne farvede patches, skal du gå til lægen!

Hos børn

I nogle tilfælde for børn spredes udslæt over hele kroppen. De bryder ud på barnets palmer, såler og endda hovedbunden. Kløften er så generende og irriterende for børnene. De kan nægte at spise eller sove.

Se mere: Nakkepine symptomer

Dette behandles med en lotion eller creme, der ordineres af din læge. Brug rene tøj vasket i antiseptisk væske. Medicin kan også ordineres til kløe. Hele familien skal behandles samtidig for at undgå reinfestation. Der kan være kløe under medicin, men det betyder ikke angreb.

Pin
Send
Share
Send