Skønhed og mode

Kultur og festivaler af Bihar

Pin
Send
Share
Send


Bihar har en rig tradition for festivaler i Indien. Denne artikel viser de festivaler, der fejres i Bihar hvert år:

Chatth Puja:

Chatth Puja er en festival, hvor folkene i Bihar tilbeder solguden. Det fejres to gange om året. Det fejres første gang i marts, i den hinduistiske sæson af Chaitra og anden gang i november, den hinduistiske sæson af Kartik. Denne festival fejres over 4 dage. Folkene hurtigt og tilbyder bønner over disse 4 dage. De synger folkesang og danser til ære for solguden. Sange i ros af 'Chatti Maiyya' er meget almindelige på dette tidspunkt. Selv om dette er en ren hinduistisk festival, deltager nogle muslimer også i disse festligheder. Folk beder for samfundets sundhed og velstand og en god høst.

Sama-Chakeva:

Sama-Chakeva er en festival, hvor folkene i Bihar tilbeder trækfuglene. Der er mange indfødte fugle i Himalaya, der migrerer mod varmere klima med fremkomsten af ​​vinteren, og de lander op i Bihar. Denne festival fejrer tilstrømningen af ​​sådanne fugle. Denne festival fejres hovedsagelig på et sted kaldet mithila. mithilanchaler menes at dedikere denne festival til fejringen af ​​naturen og en broders søsters forhold. Det fejrer traditionen for dette land. Det fejrer også det indfødte håndværk om at lave afguder. Festivalen starter med et par fugle, der hedder sama-chakeva. Piger ses som at lave lerafguder af forskellige indfødte og trækfugle og dekorere dem traditionelt. Folk beder om samfundets sundhed og velstand og afkastet af disse fugle det næste år.

Ram navami:

Ram navami er en vigtig hinduistisk festival, der fejres med meget pomp i Bihar. Denne festival erindrer den lykkelige dag, da hovedpersonen i Ramayana, herre RAMA, blev født. Folk fejrer det ved at observere fast, dekorere templer og tilbyde bønner til hans ære. Folk beder for samfundets sundhed og velstand.

Makar-Sankranti:

Makar-Sankranti er en festival fejret i Bihar, der markerer begyndelsen af ​​sommeren høst sæson. Det er også kendt som Tila Sankranti. Det observeres hvert år den 14. januar. Folk beder for samfundets sundhed og velstand og en god høst. De giver også væk rigdom til de fattige.

Bihula:

Bihula er en vigtig hinduistisk festival, der fejres med meget pomp i østlige Bihar. Det er især berømt i Bhagalpur distriktet i Bihar. I løbet af denne festival beder folk til gudinde Mansa for samfundets sundhed og velstand og en god høst

Se mere: Haryana Festivaler

Madhushravani:

Madhushravani er en festival, der fejres i Bihar i regioner med mithilanchal med meget pomp. Det er genralt fejret i august, som falder i måneden Sawan af den hinduistiske kalender. Festivalen fremmer broderskab og fødsel og søger at integrere dem i hverdagen.

Sonepur Festival:

Sonepur Festival er en årlig kvæg festival fejret i Bihar. Festivalen begynder på fuldmånedagen i den hinduistiske kartikmåned. Det er en måned lang fejring. Det er kendt som en af ​​de største kvæg messer i verden og tiltrækker en stor menneskemængde årligt.

Se mere: Festivaler af Gujarat

Rajgir Festival:

Rajgir Festival er en festival i Bihar, der er organiseret for at fejre den kulturelle, sociologiske og historiske betydning Rajgir, en gammel dalby Bihar. Rajgir, den gamle by er et multikulturelt turistmål, og denne festival fejrer den.

Se mere: Assam Kultur Festivaler

Vaishali Festival:

Vaishali Festival er en festival i Bihar, der fejrer Jain-guruens lykkelige fødselsdag den 24. Tirthankara. Den fejres den 22. marts
Disse festivaler hjælper med at bryde monotoni i det daglige liv og fremme broderskab og broderskab i samfundet. De bringer også Bihars kulturarv ud.

Billedkilde: 1, 2, 3, 4, 5, 6 og 7

Se videoen: Berlin Indiawaale - Karneval der Kulturen - kdk - 2016 (Oktober 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send