Skønhed og mode

Top 9 sunde fødevarer til god fordøjelse

Pin
Send
Share
Send


Vi undervurderer ofte et sundt fordøjelsessystem indtil og medmindre alt går galt. På en måde er vi hvad vi spiser. En mavepine eller forstoppelse på grund af fordøjelsesbesvær afgør stort set, om vi er glade og sunde eller kvalme og syge. Så det er kun egnet, at vi ser hvad der går ind i vores mund med det formål at forbruge fødevarer, der hjælper fordøjelsen. Fordøjelsesprocessen er en kompliceret, der indebærer at nedbryde fødevarer, som vi bruger til at udvinde næringsstoffer fra dem og udvise det uønskede affald. Fordøjelsessystemet kan svækkes af en række faktorer, der resulterer i sur refluks, forstoppelse, gas og andre sådanne lidelser. Heldigvis er vi velsignede for at have mange fødevarer, der hjælper med at genopbygge et stærkt fordøjelsessystem. Læs videre for at vide mere.

Bedste mad til god fordøjelse:

1. Yoghurt:

Vores fordøjelseskanalen er befolket med gode bakterier, der nedbryder mad og hjælper med fordøjelsen. I samme yoghurt er rig på probiotika og levende kulturer, der føjer til befolkningen af ​​gode bakterier i vores fordøjelseskanaler, der hjælper fordøjelsen. Problemerne med yoghurt er kendt for at give lindring til dem, der lider af fordøjelsesproblemer som Crohns sygdom og irritabel tarmsyndrom.

2. Bønner:

Fiber er integreret for at holde fordøjelsessystemet i drift og er kendt for at lette glatte tarmfunktioner. Bønner er den perfekte måde at få din daglige dosis af fibre på. I modsætning til andre grøntsager, der også er rige på fibre, er bønner mindre tilbøjelige til at resultere i flatulens.

3. Fiskolie:

Mens vi alle ved om alle fordelene ved fiskeolie og omega 3 fedtsyrer, opdager eksperter bare, hvor nyttige disse er til fordøjelsen. Forbruger et stykke eller to fisk hver dag kan ikke have den krævede dosis fiskeolier til gavn for fordøjelsen, men fiskeolie kosttilskud kan virkelig hjælpe. Ifølge nyere forskning er det manglen på tilstrækkelige forbrugsfiskeolier, der kan være en af ​​årsagerne til irritabel tarmsyndrom eller IBS.

4. ingefær:

Ifølge en offentliggjort undersøgelse i European Journal of Gastroenterology og Hepatalogy hjælper ingefær fordøjelsen ved at fremskynde processen, hvorigennem mad fra maven når tyndtarmen. Selvom det ikke kan være behageligt at gobble op nogle ingefær af sig selv, kan man måske forkæle nogle sunde gingerte eller ginger flavored slik.

5. Pebermynte:

Pebermynte er almindeligt kendt for at hjælpe fordøjelsen og endda give relief i tilfælde af IBS. Man kan nyde et par dråber pebermynte olie i deres te eller endda tage det i supplerende form. Forskning har bevist, at en daglig dosis pebermynte tillæg i 4 uger kan give lindring i ekstreme tilfælde af IBS ved at berolige tarmene og fremme glatte tarmbevægelser.

Se mere: Urter, der øger Brain Power

6. Vand:

Mens vand ikke kan tælles som fast mad, måtte det bare medtages her, da vandet er nummer 1 fordøjelseshjælp. Drikke rigeligt med vand dagligt kan lette tarmbevægelser, holde kroppen hydreret og holde fordøjelsessystemet i topform.

7. Æbler:

Kendt for at være rig på vitamin A, C-vitamin, mineraler, foliat, kalium og fosfor, æbler er en skattekiste af sundhedsmæssige fordele. Æbler er kendt for at hjælpe fordøjelsen ved at forhindre forstoppelse. Den pektin til stede i æbler er også yderst befordrende for levende kulturer og gode bakterier i tarmkanalen, som hjælper fordøjelsen.

Se mere: Urter, der øger energi

8. Bananer:

Bananer har længe været hjemmehørende til diarré. Kalium og elektrolytter til stede i bananer er kendt for at kompensere for tab af væsker og energi, når de passerer konstante afføring. Bananer er også høje på fibre, der er integreret i fordøjelsen.

9. Sød kartoffel:

Belastet med fibre, komplekse kulhydrater og magnesium, er søde kartofler en gud, når det kommer til fordøjelsen.

Se mere: Fødevarer for at øge stamina

Billeder Kilde: Shutter lager

Pin
Send
Share
Send