Skønhed og mode

Hvad er årsagerne til hårfald

Pin
Send
Share
Send


Du vågner op en morgen, og du bemærker, at der er hår spredt over din pude. Når du kæmmer, bemærker du, at antallet af hår, du taber, ikke er mindre heller. Du tørrer dit hår med et håndklæde efter dit bad og på dit håndklæde finder du også hår. Læs videre for at læse mere om, hvorfor du måske støder på dette problem, og hvordan du kan overvinde dem.

Se mere: Naturlige Remedies For Hårtab

Årsag til hårfald:

Her er listet nedenfor 15 hovedårsager til hårtab regelmæssigt hos mænd og kvinder sammen med billeder.

1. Hår Styling:

I dag er der så mange produkter til rådighed på det indiske marked at style dit hår. Shampoo, balsam, mousses, geler, serum, listen er uendelig. Selv styling som straightening og curling strygejern bruges ofte til at gøre håret smukt. Men hvad mange af os har en tendens til at glemme er, at disse produkter har tendens til at skade håret.

Varme og kemikalier, hvis de bruges overdrevent, kan beskadige håret i vid udstrækning. I et sådant tilfælde vil den ideelle løsning blive skåret ned på de hårprodukter, der anvendes. Brug af små elskværdige mængder af produkter kan kontrollere hårfald. Hvis det ikke ophører, skal du kontakte en hudlæge.

2. Hovedbundsproblemer:

En usund hovedbund kan også medføre hårfald. Det fører til betændelse i huden, som yderligere forhindrer håret i at vokse tilbage igen. Dette fører til tilstande som skæl, psoriasis og svampeinfektioner. Du kan identificere og usund hovedbund, hvis du mærker hvide støvede flager (skæl), der falder af dit hår, når du forsigtigt gnider dit hoved.

Hvis din hovedbund er meget kløende, og du bemærker hvide skalaer og røde pletter, er det en indikation på, at hovedbunden er usund. I sådanne tilfælde er det bedste at rådføre sig med en hudlæge. En fysisk undersøgelse ville være nødvendig for at identificere problemet, og lægemidler ville blive foreskrevet tilsvarende for problemet.

Se mere: Naturlig behandling for hårfald

3. Iron Deficiency er en årsag til hårtab:

Hvis du ikke har nok jern i din krop, ville de røde blodlegemer ikke kunne transportere ilt til alle dele af kroppen. Jernmangel forårsager anæmi, hvilket gør kroppen bleg og træt. Sammen med dette kan der være mange andre problemer som hovedpine, kolde hænder og fødder, koncentrationsbesvær osv. Og vigtigere hårtab.

For at diagnosticere dette problem, ville man skulle få en fysisk undersøgelse for at identificere problemet. Lægen kan muligvis ordinere medicin for at øge jernindholdet og også ordinere medicin, der specifikt retter sig mod hårfaldsproblemet. Også forbruge jernrige produkter som bladgrøntsager, kød, bønner osv. Vil øge jernindholdet i kroppen.

4. Alopecia Areata:

Dette er en autoimmun lidelse, der påvirker både mænd og kvinder. Immunsystemet begynder at angribe hårsækkene på grund af denne lidelse. Selv om årsagen til denne lidelse er ukendt, kan den udløses på grund af stress eller sygdom. Der er tre former til denne betingelse -

  • Alopecia areata, der forårsager glatte pletter af skaldethed på hovedbund, ben, øjenbryn osv.
  • Alopecia totalis, hvor der er totalt hårtab på hovedet.
  • Alopecia universalis, hvor hårfald forekommer i alle dele af kroppen.

Rådgivning af en hudlæge ville være den bedste løsning på dette problem. Hårtab skyldes måske hormonelle ubalancer. Dermatologen kan observere tilstanden og udføre nogle få tests for at diagnosticere dette problem.

5. Lupus:

Ligesom alopeci gør lupus immunsystemet til at angribe sunde væv i kroppen. Men i modsætning til alopeci betragtes lupus som en sygdom. Dette viser sig at være almindeligt blandt kvinder under graviditeten. Lupus resulterer i ekstrem træthed, mavesår, ledsmerter, hovedpine osv. Det store symptom er, at den person, der lider af denne sygdom, bliver meget følsom for solen.

Mange mennesker med denne sygdom oplever hårfald, mens de børster eller shampooer deres hår. Løsningen på dette problem er at konsultere reumatologen, som ville undersøge led og væv for betændelse. Hvis dit hårfald er ledsaget af andre symptomer ovenfor, vil reumatologen kunne diagnosticere årsagen og ordinere medicin.

6. Arvelig Hårtab:

Androgenetic alopeci, almindeligvis kendt som arveligt hårtab, er en almindelig årsag til hårtab. Det er en genetisk årsag og er arvet fra en eller begge forældrenes familie. Tilstanden starter normalt i en meget ung alder, hovedsagelig i 20'erne. Hårtabetet kan for det meste spredes over hovedbunden, hvilket gør det vanskeligt at identificere. Fysisk test udføres normalt for at se, hvis hårsækkene erstattes af mindre størrelse follikler. Dette bekræfter arveligt hårtab. Der er ingen permanent løsning på grund af denne årsag, men hårhalsprocessen kan sænkes og reduceres med nogle få lægemidler ordineret af hudlægen.

7. Polycystisk ovariesyndrom:

Denne betingelse er kun almindelig blandt kvinder. Tilstanden er forårsaget af hormonel ubalance, dvs. æggestokkene begynder at producere flere mandlige hormoner. Tilstanden begynder i en meget ung alder, så lav som 11 år. Dette resulterer i hårvækst i forskellige dele af kroppen, men kan øge hårtab på hovedbunden. Også dette ledsages af problemer som uregelmæssige perioder, acne, cyster på æggestokke, osv. At være en medicinsk tilstand, vil konsultere en læge være ideen. Efter nogle test kan det være muligt at ordinere medicin, der passer til din tilstand.

Se mere: Tips til at reducere hårfald

8. Telogen Effluvium:

Telogen effluvium er den mest almindelige årsag til mange hårfaldsproblemer. Ekstrem fysisk stress som kirurgi, vægttab, graviditet, resulterer for det meste i denne tilstand. Du kan opleve stor mængde hårfald efter børstning eller styling. Det kan også skyldes virkninger af få medicin. Dette problem kan behandles let ved at kontrollere stress. I de fleste tilfælde vil håret sandsynligvis vokse tilbage, da i løbet af dette fænomen skifter håret til hvilefase fra vækstfase. Spørgende læge om en forandring i medicin ville fungere bedre for at kontrollere hårfald på grund af lægemiddelvirkninger.

9. Ubalance forårsaget af thyreoideahormon:

Skjoldbruskkirtlen er en sygdom, der er almindelig hos kvinder. Skjoldbruskk hormon er ansvarlig for at kontrollere stofskiftet, hjertefrekvensen og stemningen hos en person. Der er to tilfælde hypothyroidism forårsaget af under aktiv skjoldbruskkirtel og hyperthyroid, forårsaget på grund af en overaktiv skjoldbruskkirtlen. Hormonale ubalancer fører normalt til hårtab. Fysiske test ville hjælpe med at diagnosticere problemet. I begge tilfælde ville læger ordinere lægemidler, der ville hjælpe med at bringe skjoldbruskkirtlen hormon niveauet til normal. Håret vokser normalt tilbage, når skjoldbruskkirtlen er normal.

10. Graviditet - Årsag til hårfald:

Dette er en af ​​de afgørende årsager til, at hår falder blandt kvinder. Det siges at tidsrummet, hvor en kvinde bærer hendes barn, er ret trættende for hende. Desuden er der i den sidste fase af graviditeten, når hendes vægt er stigende hver dag, det er en masse fysisk stress for hende, som er direkte proportional med mængden af ​​hår, hun taber i løbet af denne tid.

11. Proteinmangel:

Der er en række hårfald årsager, og dette er også en af ​​de vigtigste. Vi har altid hørt, at vores mødre fortæller os, at drikkemælk hver dag gør en person stærkere. Årsagen er mængden af ​​protein mælk har i det. Proteiner er krops- og muskelbyggeri næringsstoffer, og den korrekte mængde kan også hjælpe med korrekt hårvækst og forhindre hårfald. Du kan også give proteiner til dit hår ved at anvende på dem æg og yoghurt blandt mange andre.

12. Drastisk vægttab kan føre hårfald:

Det er meget overraskende at vide, at selv vægttab kan regne som en af ​​årsagerne til hårfald. Ligesom vi alle ved, at fedt ikke er rigtig godt for kroppen, men på den anden side er der altid en måde og en tid, som kroppen tager for at tabe fedt generelt. Hvis du ser at du taber sig pludselig skyldes den en form for sygdom som blodsukker eller måske for meget stress eller ukorrekt livsstil. Dette forårsager naturligvis hårtab.

13. A-vitamin over forbrug:

Årsagerne til hårfald er til tider så forvirrende. Hvor de på den ene side siger, at han mangler næringsstoffer, får håret til at falde her, så kommer vi til at vide, at det ubevidste forbrug af overdreven vitamin A også kan få håret til at falde. Du skal kun tage næringsstoffer i de rigtige mængder og ikke over eller under forbruge det. Nu er det muligt, at der opstår fejl, og i så fald bør man konsultere en hudlæge.

14. Kemoterapi:

Kræft er indtil dato en dødelig sygdom, og der er stadig ikke sikkert skudmidler til helbredelse af kræft, især i fremskredne stadier. Strålen kendt som kemo givet til en kræftpatienter i behandlingsperioden er en af ​​de vigtige årsager til, at håret falder helt. Styrken af ​​denne stråle påvirker håret direkte, og det begynder at tynde alarmerende og resultere i fuldstændig skaldethed.

15. Steroider:

Steroider er som en dags lykke og en livstid af sorg. Ja, forbruget og indtagelsen af ​​steroider er et af hårfaldene, der er mere almindelige hos mænd. Unge mænd og drenge føler sig nødt til at se godt ud og skille sig ud blandt andre på mindre tid og øge også muskler og styrke, som de finder steroider for at være den bedste løsning, men hårtab er blot en af ​​de mange bivirkninger de står over for på grund af steroidindtag.

Hårtab er et alarmerende problem mellem mænd og kvinder udbredt i hele verden, og det er meget vigtigt at kende håret falder grundene, før vi går til nogen løsninger. det?

Billedkilde: Shutter lager

Pin
Send
Share
Send