Skønhed og mode

Vitamintilskud under graviditet: Hvad er sikkert og hvad man skal undgå

Pin
Send
Share
Send


Vitaminer er af største nødvendighed i vores daglige kost, og mere under graviditeten. Bortset fra vitaminer bør en ideel graviditetsdiæt omfatte en sund mængde proteiner, kulhydrater, fedtstoffer og essentielle mineraler. Under graviditeten blev de typer af vitaminer og ernæring der var blevet mere specifikke. For at opretholde din gode sundhed og udvikling af barnets helbred er det vigtigt at have de rigtige vitamintilskud i korrekt dosering efter råd fra en sundhedsudbyderes direkte anbefaling.

Kosttilskud af vitaminer erstatter ikke en sund kost, men sikrer snarere, at en forventende kvinde modtager dagligt tilstrækkeligt næringsstoffer. De fungerer bedst, når de tages som en del af en sund kost. Vitaminer er på ingen måde en erstatning for en sund kost, men kun en garanti for korrekt ernæring.

Graviditet Vitaminer Liste

Prænatal vitaminer er de, der indtages under graviditeten, før barnet er leveret. Dette er en meget vigtig fase, da det er her barnets sundhed bør være mest at blive taget hånd om. Disse vigtige vitaminer til graviditet er vigtige for at hjælpe med at dække eventuelle ernæringsmæssige huller i moderens kost. Prænatale vitaminer indeholder mange vigtige vitaminer og mineraler. De omfatter blandt andet folsyre, jern, jod og calcium.

1. Folinsyre eller vitamin B9:

Der er visse defekter kendt som neural tube fødselsdefekter, der meget kan skade rygmarven og hjernen. Folinsyre, som er en syntetisk form af Vitamin B9, forhindrer disse fejl i at forekomme hos den nyfødte baby. Fødevarer indeholdende folinsyre omfatter grønne grøntsager, citroner, appelsiner og andre citrusfrugter, bønner nødder bortset fra mange berigede fødevarer. Sammen med de naturlige kostvaner er det altid tilrådeligt at tage et tilskud af folsyre som backup.

2. Kalsium:

Calcium er et af de mest afgørende næringsstoffer til gravide kvinder. Da babyen kræver overflod af calcium til sin knoglevækst, kan der være en mangel på calcium i moderens krop og skal genopfyldes gennem en korrekt kost.

3. Jod:

For korrekt funktion af skjoldbruskkirtlen i kroppen, er jod meget nødvendigt. En mangel kan forårsage uønskede problemer i babyen som forstyrret vækst, mental ustabilitet og manglende evne til at høre ordentligt. Hvis den er stærkt mangelfuld i kroppen, kan det også medføre dødsfald og abort.

4. Jern:

Jern kan hjælpe med at transportere ilt i blodet af både baby og mor. Det er meget vigtigt at opretholde de rette jernniveauer for at forebygge anæmi og blodtab under arbejdet. Også mangel på jern kan forårsage hjernefejl og anæmi i fosteret.

Fordele ved Vitaminer Under Graviditet:

1. D-vitamin:

Vitamin D er et af de mest essentielle vitamin under graviditeten for at sikre en sund mor og baby. D-vitamin forhindrer præstidsarbejde og fødselsdefekter. Dette vitamin er også afgørende for absorption af calcium og fosfor. Mangel på D-vitamin kan føre til fødselskomplikationer, øget risiko for kræft, autoimmune sygdomme og hjerterelaterede lidelser.

2. vitamin A:

Vitamin A hjælper med at reparere vævsskader forårsaget af arbejde. Det hjælper med at understøtte immunsystemet, bekæmper infektioner og hjælper også med metabolisme. Høje doser af vitamin A under graviditet kan dog føre til fosterskader og levertoksicitet.

3. C-vitamin:

C-vitamin er en stor immunitetsbooster under graviditeten. Fyldt med antioxidanter, kan de anbefalede doser af C-vitamin hjælpe med sund graviditet. Det hjælper i vævsreparation og fremmer god knogler og hud sundhed.

4. Omega 3:

Omega 3 er vigtigt for en god kognitiv og visuel udvikling i barnet. De hjælper også med at reducere antallet af infektioner under graviditeten. Omega 3 fedtsyrer hjælper med at støtte centralnervesystemet og hjælpe med en sund nervøs udvikling af fosteret.

5. Zink:

Zink er ansvarlig for opførelsen af ​​DNA i babyen. Det er ekstremt afgørende for udviklingen og væksten af ​​vævsceller til en sund baby. Zink er også vigtigt for et godt immunsystem og stofskifte.

Vitamin fødevarer liste for graviditet:

En velafbalanceret kost er den højeste prioritet for enhver forventet mor. Hendes gennemsnitlige kost skal bestå af:

 • Calcium: Mejeri - Mælk, Yoghurt, Ost Til Kalsium
 • Vitamin B9: Bælgplanter - Bønner, ærter, soja, jordnødder
 • Vitamin A: Gulerødder, søde kartofler
 • Omega 3: Laks
 • C-vitamin: Citrusfrugter, Leafy Grøntsager, Bær
 • Protein: Linser, magert kød
 • Zink: Nødder, tørre frugter, æg
 • Vitamin D: Lever, fisk, æggeblommer

Vitaminer at undgå under graviditet:

Vitaminer, selv om de spiller en afgørende rolle under graviditeten, kan føre til fødselskomplikationer, når de ikke tages i anbefalede doser. Det er yderst vigtigt at konsultere din læge for at forstå, hvilke vitaminer du har brug for, og hvad du ikke bør tage:

1. Vitamin A:

Overdosering af vitamin A kan føre til toksicitet af leveren og forårsage død. Det er ekstremt vigtigt at tage kun de tilladte doser på 770mcg om dagen.

2. D-vitamin:

De mest giftige vitaminer af alle, D-vitamin over dosering kan have negativ indflydelse på moderens sundhed og fødselsdefekter i babyen

Andre vitaminer som B6 og E kan føre til bivirkninger, når de tages i ekstra doser, men har ingen væsentlige truende faktorer.

Graviditet Vitamin Supplement Produkter:

Nedenfor er nogle af de bedste graviditet vitamintilskud på markedet, der forventer mødre kan stole på.

1. Natur fremstillet Prenatal Multi + Dha, 200 mg, 150 bløde geler:

Dette produkt blander alle næringsstoffer af et prænatal multivitamin og 200 mg omega-3 fedtsyre DHAinto en blød gel. Den er ideel til forventede mødre, der søger prænataltilskud. Den indeholder den vigtige omega-3 fedtsyre DHA og kræver, at du kun har 1 dosis om dagen. Denne formel indeholder nøgle vitaminer, mineraler og DHA for moderens sundhed og barnets udvikling. Det har de bedste vitaminer til graviditet.

2. One-A-Day Women's Prenatal, med DHA:

One-Day Women's Prenatal er fyldt med Omega-3 DHA og essentielle næringsstoffer som folsyre og jern og er en af ​​de mest komplette multivitaminer tilgængelige på markedet. DHA'en er at hjælpe med at understøtte sund føtale hjerne- og øjenudvikling. Folinsyre reducerer risikoen for, at barnet har fødselsdefekt i hjernen eller rygmarven. Jern hjælper med at transportere ilt til fosteret hos gravide kvinder. Dette vitamintilskud sørger for ernæring i tre faser - mens du forsøger at blive gravid under graviditeten og samtidig amme. Det giver de nødvendige vitaminer under graviditeten.

3. Home Check Prenatal Vitamins for Women Supplement:

Dette produkt har 21 nøgle ingredienser og 100% af det anbefalede daglige tillæg på 13 vitaminer og mineraler, der er nødvendige til daglig ernæring. Home check Women's Daily One er et komplet produkt til alle kvinder, der forventer en baby. Formlen indeholder essentielle næringsstoffer, der er afgørende for kvinders sundhed, såsom calcium, folinsyre og jern. Antioxidant vitaminer som A, C og E giver beskyttelse mod frie radikaler. For normal hjernefunktion og rigelig dannelse af RBC er der masser af B-gruppe vitaminer. Som nævnt før er det et komplet multivitamin!

4. Garden of Life Vitamin Code, Raw Prenatal:

Dette vitamintilskud har mange sundhedsmæssige fordele. Det har ingredienser, der hjælper med at støtte immunsystemet hos moderen og det ufødte barn. Dette vitamin kan forbedre dit fordøjelsessystem og giver en sund fordøjelse, og ingefær, probiotika, zink og D-vitamin hjælper med at fjerne urenheder. Jern-, vitamin C-, E- og B-komplekset i tillæg med folat understøtter hjerte og blodsundhed. Produktet indeholder 800 mcg folat. For et sundt neuralt rør er 400 mcg blevet anbefalet af CDC til den første trimester af graviditeten i det mindste. Vitamin A og C, kobber og jern i det understøtter hudens sundhed.

5. Nature's Bounty Folic Acid (400 mcg), ikke-smagsstoffer 250 tabletter:

Naturens Bounty Folic Acid vitamintilskud indeholder nødvendige vitaminer og mineraler til forskellige sundhedsmæssige fordele. Det opretholder kardiovaskulær sundhed. Graviditet kan få dig til at føle sig svag og inaktiv. Daglig dosering af produktet kan holde dig energisk og aktiv hele dagen.

6. 21. århundrede prænatal med DHA, tabletter og bløde geler, 120-count:

Produktet har ikke tilsat sukker, salt, gær eller konserveringsmidler. Det unikke ved dette produkt er dets rene, friske og kraftige natur, som garanteres af virksomheden. Det understøtter føtal hjerne-, øjen- og rygmarvsudvikling. Det har ekspert anbefalet DHA til graviditet og pleje. Det indeholder de vigtigste vitaminer under graviditeten.

Se mere: Dragon Frugt Under Graviditet

7. Amway Nutrilite Triiron Folic 90 Tabletter:

Dette produkt fra Amway leverer kroppen med alt det krævede jern fra tre forskellige kilder - jernholdigt bisglycinat, ferrofumarat og sennepgrønne. Disse er jernkilder, der lettere anvendes og tolereres af kroppen. Det hjælper dig med at holde dig selv og din baby sund. Produktet indeholder de nødvendige vitaminer til graviditet.

8. Fair Haven Graviditet Plus Prenatale Multivitamintilskud:

Det var designet til at prøve-til-gravide, gravide og ammende kvinder. Dette prænatale vitamin leverer vitaminer og mineraler, der er mest afgørende for at sikre graviditetsvelfærd, som jern, C-vitamin og folinsyre. Det er vigtigt at forebygge neurale rørfødselsdefekter. Det indeholder også antioxidanter til støtte for at rense kroppen og fremme optimal reproduktiv sundhed.

Se mere: Vandindtag under graviditet

9. En-en-dages kvinders prenatale tabletter plus flydende geler - 60 ea:

One A Day Women's Prenatal DHA (tabletter og flydende geler) er dit sikre skud måde at blive sund, både før og efter du er gravid. Vitaminsupplementet hjælper med at støtte sund udvikling af føtal hjerne og øje under graviditeten. Det opretholder også den overordnede sundhed af mor og baby og giver nødvendige vitaminer til graviditet.

Det var nogle af de bedste graviditet vitamintilskud. Væsentlige vitaminer har forskellige vigtige funktioner til henholdsvis moderens og barnets helbred og udvikling.

 • Vitamin A hjælper i vækst af knogler og tænder.
 • D-vitamin hjælper kroppen med at bruge calcium og fosfor og fremmer stærke tænder og knogler.
 • E-vitamin hjælper kroppen med at danne og bruge røde blodlegemer og muskler.
 • C-vitamin er en antioxidant, der beskytter væv mod skade og hjælper kroppen med at absorbere jern og opbygger også et sunt immunsystem.
 • Vitamin B1 hæver energiniveauet og regulerer nervesystemet, mens vitamin B2 opretholder energi, godt syn og sund hud.

Vælg din ekspertens anbefalede sæt vitamintilskud og giv dig selv og din baby det bedste.

Billedkilde: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Pin
Send
Share
Send