Skønhed og mode

Årsager og symptomer på brystkræft

Pin
Send
Share
Send


Uanset hvilken type kræft det er, er det en dødelig sygdom, der kun spredes frygt. Selvom kræft ikke er helbredt, hvis det diagnosticeres i et tidligere stadium, så kan det kontrolleres, og offerets liv kan i det mindste forlænges i et stykke tid. Ud af alle kræftformer er en af ​​de kræftformer, der bekymrer de fleste kvinder på jorden, om hun er amerikansk, europæisk, asiatisk, afrikansk eller australsk, brystkræft.

Brystkræft er den slags kræft, som kun udvikler sig fra cellerne i brystene. Det begynder i indersiden af ​​lobulaerne eller mælkekanalerne, som giver dem mælk. Som du allerede må vide, at kræft er af to typer, der er ondartede eller godartede. Mens godartet cancer generelt forbliver lagt, maligne tumorer tendens til at angribe og spredes til et nyt område. Brystkræft er generelt malignt, der spredes til en nyere del af kroppen, hvis den ikke holdes i check. Lobulært karcinom er den slags brystkræft, der udvikler sig fra lobula, mens duktalt karcinom udvikler sig fra kanalerne.

Der er to kategorier af brystkræft hos kvinder. Disse typer afviger i deres natur og beskrives som følger:

Ikke-invasiv kræft:

Ikke-invasiv eller in situ kræft spredes ikke til de omgivende væv. Dette betegnes også som fase 0 med hensyn til fremskridt af brystkræft.

Invasiv kræft:

Invasiv eller infiltrerende kræft er den type kræft, der har spredt sig til det omgivende væv fra det oprindelige væv. Denne form for kræft er kategoriseret som etape 1, etape 2, etape eller etape 4.

Brystkræft Årsager og symptomer:

Der er flere årsager og symptomer på brystkræft, men her nævner vi kun nogle af dem, der er nyttige for at finde ud af sygdom før angrebet.

♦ Brystkræft Symptomer:

Symptomer er de tegn, der hjælper en professionel til at diagnosticere en sygdom ordentligt som smerte eller hovedpine. Og tegn er dem, som kun patienten bemærker, og andre er ude af stand til at opdage, for eksempel hævelse eller udslæt.

Generelt er det første symptom på enhver form for brystkræft en klump eller et fortykket væv i brysterne. Selvom de fleste klumper ikke er kræftige, er det godt, hvis kvinderne får klumperne på brystene (hvis der er noget), der kontrolleres af en læge, så hurtigt som muligt at være på den sikre side. Udover det, hvis en af ​​de følgende tegn eller symptomer opdages af en kvinde, skal de så hurtigt som muligt lade sig fortælle deres læge. Smerter følte i armhulen eller brystene, der ikke er relateret til smerten følte under menstruationen cyklus.

1. Detektion af klump:

Tilstedeværelsen af ​​klumper i begge bryster er et af de primære symptomer på brystkræft. Dette er en selvundersøgelse, der kan gøres ved at påføre tryk med fingrene på dine bryster og omgivende væv. Brystklipper kan dannes både i malign (cancerøs) og godartet (ikke-kræftformet) form for brystkræft. De kan dannes omkring brystvorterne, i kravebenet, armhulen eller i nærheden af ​​lymfeknuderne. Disse klumper kan være ømme eller hårde og ikke bevæge sig, når du trykker imod dem. Hvis du identificerer en klump i nogen af ​​dine bryster, skal du straks konsultere en læge.

2. Hævede Bryster:

Hævelse i brysterne skyldes betændelse i vævene omkring brysterne. Dette skyldes forekomsten af ​​tumor, der udøver tryk på brystvæv. Hævede bryster ledsages ofte af rødhed og ujævn udseende, der kan gøre området ekstremt mørt til endog at røre ved. Betingelsen bør ikke overses og straks konsulteres med en læge.

3. Kløe i brystene:

Kløende bryster er de mest almindelige tegn, der kan føre til brystkræft. Tilstedeværelsen af ​​udslæt mindre kløe omkring en af ​​dine bryster er alarmerende og bør ikke overses som et normalt tilfælde af dermatitis. Kløften er for det meste efterfulgt af noget udladning fra brystvorterne, og de omgivende brystvæv undergår en ændring i tekstur.

4. Skift i størrelsen af ​​bryster:

Tilstedeværelsen af ​​tumor i brysterne kan forårsage en ændring i størrelsen af ​​brysterne. Oftere vil din partner sandsynligvis kunne mærke ændringen i din bryststørrelse, selv før du gør det. Du skal derfor visuelt undersøge dit bryst for at identificere enhver alarmerende ændring i størrelse og form af dine bryster.

5. Brystvandsudladning:

Bemærkning af udledning fra brystvorterne på en af ​​dine bryster bør aldrig ignoreres. Tippeladning kan være tegn på ethvert stadium i den udviklende brystkræft. Udledning fra brysterne er kun normalt hos ammende kvinder. Udledningen fra brystvorten kan være klar, gulfarvet eller endda ligne pus.

6. Tippefølsomhed:

Pludselig følsomhed i brystvorterne kunne signalere udviklingen af ​​kræftvæv i dine bryster. Dette skyldes generelt dannelsen af ​​brysttumorer i vævene, der er til stede under brystvorterne. Udover at vende følsomme, brystvorter af brysterne i nogle tilfælde af brystkræft bliver også indrykket, inverteret eller asymmetrisk i form. Den pludselige ændring i størrelsen af ​​brystvorterne (bortset fra dem, der ammer) bør ikke ignoreres og konsulteres straks med lægen.

7. Stivhed i skulder og hals:

Stivhed i skulder og hals kan være ret almindelig, men kan endda signalere udviklingen af ​​brystkræft, hvis den vedvarer i længere tid. Det avancerede stadium af brystkræft kan endda forårsage smerter i skuldre, ryg eller ryg. Den smerte, der er forårsaget af denne grund, lette ikke selv efter hvile eller brug af salver. Hvis du står over for lignende forhold, skal du bremse kræft screening uden forsinkelse.

8. Træthed:

Træthed er et af de mest almindelige symptomer blandt kræftlidende patienter, herunder brystkræft. Næsten 1/4 af kvinder, der lider af brystkræft, oplever træthed i behandlingsperioden, mens 1 / 5th står over for tilstanden efter behandlingen er overstået. Følelsen af ​​træthed bliver yderst ubehagelig, når kræften når til stadium 4.

9. Kort åndedræt:

Breathlessness, bryststramning og åndedrætsbesvær er nogle af de alarmerende symptomer på stadium 4 brystkræft hos kvinder. Kraften i åndedrættet opstår, fordi kræften har spredt sig til lungerne. Oftere ledsages dette af tør eller kronisk hoste.

10. Drastisk vægttab:

Udviklingen af ​​kræft og endda behandling kan forårsage opkastning, kvalme, forstoppelse eller endda diarré. Dette resulterer i tab af appetit og derved forårsager utilsigtet vægttab i patienten. Kvinder med brystkræft skal indtage specifikt antal kalorier, hvis mangel fører til ernæringsmæssig ubalance.

11. Knogler:

Når kræft fra brysterne spredes til knoglerne, forårsager det skade på knoglerne. Dette fører til smerte og øger risikoen for brud. Kvinder med brystkræft oplever ofte disse symptomer i deres arme, ben, rygsøjle, hofter, ribben, bækken eller endda kraniet. I de avancerede stadier kan selv gåning føle sig smertefuldt eller ubehageligt.

12. Lever:

Når kræft spredes til leveren, kan det ikke vise synlige symptomer i de tidlige stadier. Men i de senere stadier kan kvinder med brystkræft opleve feber, gulsot og intens vægttab.

13. Lunger:

Spredning af kræft i lungerne fører ofte til vejrtrækningsbesvær, åndenød og kronisk eller tør hoste.

Ud over de ovennævnte tegn og symptomer på brystkræft påvirker spredningen af ​​denne sygdom også andre organer. Nedenfor ses nogle symptomer, der er forbundet med fremskridt af brystkræft:

Se mere: Livmoderhalskræft årsager

♦ Årsager til brystkræft:

Selvom den egentlige årsag til brystkræft stadig ikke er kendt af eksperterne, er der forskellige antagelser og mange risikofaktorer, der kan knyttes til årsagerne til brystkræft. Og selv da er det meget svært at sige årsagen til, at en kvinde lider af brystkræft, mens den anden ikke gør det. Her er nogle af de mulige årsager til brystkræft:

1. Growing Old:

Alder er en fælles risikofaktor for årsagen til brystkræft. Kvindens alder er direkte proportional med risikoen for at blive offer for brystkræft. Det er blevet set, at 80% af kvinderne, der har lidt af brystkræft, forekom hos dem, der var 50 år gamle og især efter overgangsalderen.

2. Genetik:

genetik spiller også en stor rolle i at forårsage brystkræft. Hvis en kvinde, der har et familiemedlem, der har eller har brystkræft, er sandsynligheden for at den kvinde er ramt af brystkræft meget sandsynlig. Selv om brystkræft ikke er arvelig, vil nogle gener (BRCA1, BRCA2 og TP53) sandsynligvis forårsage brystkræft. Disse gener er også ansvarlige for at forårsage kræft i æggestokkene.

3. Brystkræfthistorie:

de kvinder, der allerede har lidt af brystkræft, før selv om det var en ikke-invasiv kræft, er chancerne for at kvinden lider af brystkræft høj.

4. have haft nogle slags klumper på brystene

de kvinder, der har eller har udviklet godartede brystklumper, har flere chancer for at udvikle kræft i den senere periode af deres liv end dem, der var helt sunde.

5. Tæt brystvæv:

tættere brystvæv i en kvinde kan være en anden årsag til udvikling af brystkræft.

6. Eksponering for østrogen:

det betyder, at de kvinder, der begyndte deres menstruation tidligere end normalt eller indlagt overgangsalderen senere end normalt, udsættes for østrogen i længere tid. Chancerne for at blive offer for brystkræft er højere for disse kvinder på grund af udsættelse for østrogen i længere tid.

Se mere: Tunekræft Symptomer og tegn

7. fedme:

fedme medfører mange sundhedsrelaterede problemer og tilføjet til listen er brystkræft. Kvinder, der er overvægtige efter postmenopausale og de, der er overvægtige, har faktisk større chancer for at blive offer for brystkræft.

8. Højde:

de kvinder, der er højere end de gennemsnitlige kvinder, har faktisk større chancer for at blive offer for brystkræft end kvinder, der er kortere end gennemsnittet. Og forskere er stadig forvirret over, hvordan højden faktisk er en fabrik.

Se mere: Mavekræft Symptomer hos mænd

9. Alkoholforbrug:

forbruget af alkohol er også direkte proportional med lignelsen af ​​at lide af brystkræft hos en kvinde. Jo mere forbruget af alkohol, jo højere er hendes chancer for at lide af brystkræft.

10. Strålingseksponering:

kvinder, der er eller bliver udsat for røntgenbilleder og CT-scanninger, har også risiko for at udvikle brystkræft i nogen grad.

11. Hormon erstatningsterapi:

Hormoneudskiftningsterapi i enten begge former eller østrogen kan også øge risikoen for at udvikle brystkræft hos en kvinde.

12. Visse job:

Det er blevet fundet af de franske forskere, at kvinder, der har arbejdet om natten til deres første graviditet, også har en risiko for at udvikle brystkræft.

Det er ikke kun kvinder, der er ofre for brystkræft; mænd vil sandsynligvis også lide af brystkræft, så det er tilrådeligt at holde sig kontrolleret i en regelmæssig periode.

Pin
Send
Share
Send