Yoga

Sådan praktiserer du Jnana Yoga?

Pin
Send
Share
Send


Yoga er en del af den gamle hinduiske filosofi. Det har flere forskellige veje, der fører til oplysning eller forbedring af din krop eller reparation af din sjæl. Yoga giver os ro i sindet og hjælper endda vores sjæl til at overskride et højere niveau. Men forskellige mennesker reagerer forskelligt på de forskellige tilgængelige yogiske stier.

Hvad er Jnana Yoga?

Jnana Yoga kaldes også Gyaana yoga. Det er en af ​​de fire yogiske stier, der tales om i de hinduistiske skrifter. Geeta taler om sin brug for at udvide sin viden om sin egen krop og dens kræfter. 'Jnana' i sanskrit betyder viden. Denne yogiske sti er baseret på den hinduistiske principper for nondualism. Hovedprincippet er 'Advaita Vedanta'. 'Advaita' betyder nondual og 'Vedanta' henviser til den vediske viden. Vashishtha, Adi Shankara, Ramana Maharshi og Nisargadatta Maharaj er de fremste lærere af Jnana yoga.

Se mere: Hvad er latter Yoga

Hvad er definitionen af ​​Jnana Yoga?

Jnana Yoga er en af ​​de tre klassiske typer af yoga og betegnes som "yoga af meditation". Som pr Advaita Vedanta. Jnana Yoga er defineret som "absolut bevidsthedskendskab", som kan opnås gennem undersøgelse og meditation.

Jnana Yoga Metoder og trin:

Jnana yoga er en af ​​de direkte ruter til oplysning eller selvrealisering. Det hjælper dig med at identificere, hvad der virkelig foregår med nogen. Det hjælper dig med at adskille sandheden fra løgnene. Der er tre hovedfaser i denne vej.

  • Den første fase kaldes Sravanam, hvilket bogstaveligt betyder at lytte. I denne fase styrer guru sine elever til den rigtige vej. Han / hun lærer sine disciple alle de lærdomme, der er nævnt i Vedaerne, mens eleverne lytter og assimilerer alle deres guru lære. De historier og analogier, der anvendes af store guruer af denne sti, er blevet optaget og genoptaget flere gange!

  • Den anden fase kaldes Mananam, hvilket bogstaveligt betyder at overveje eller belønne fakta i dit hoved. I denne fase forsøger den studerende, der nu har lært alt, hvad han kunne fra sin guru, at reflektere over disse læresætninger. Han observerer, overvejer og trækker selv konklusioner.

Se mere:Satyananda Yoga Nidra

  • Den tredje fase kaldes Nididhyasana, hvilket bogstaveligt betyder meditering. I denne fase mediterer eleven og dette fører til udvidelse i Sandheden. Eleven mediterer på Brahman-undervisningen af ​​hans guru og refleksionerne i hans sind.
  • Jnana yoga er ikke baseret på et bestemt dogma, som guruer lærer, og at du skal lære. Det er en måde at opdage sandheden på og forstå det selv. Jnana yoga siger, at sandheden kræver konsistens. For noget der ser ud, forsvinder der ikke, kan ikke betragtes som absolut. Konsistens er, hvad der hjælper os med at skelne mellem sandheden og illusionerne af Maya '.

Se mere:Liste over yoga øvelser

  • Det er rigtigt, at de stadigt skiftende skikkelser har en vis sandhed gemt i dem også! Men Jnana yoga sigter mod at opdage den absolutte sandhed. For at opfylde dette mål stiller det dig hele tiden spørgsmålstegn ved dig selv. Det beder dig om ikke at se på dine oplevelser, der ændrer sig, men at notere din adfærd, der forbliver konstant.
  • Du skal observere, hvad der er afgørende for alle dine oplevelser. Hvad er den ene forbindelse mellem dem alle? Vigtigst er det, at du spørger dig selv, 'hvem er jeg?'
  • For at forberede sig på at modtage Brahmans lære, skal jnana yoga disciplen først erhverve de fire redningsmidler eller 'Sadhana Chatushtaya'. Disse omfatter "Viveka" eller evnen til at skelne mellem rigtigt og forkert, "Vairagya" eller ligegyldighed og løsrivelse fra alt, der er verdsligt, "Shad sampat" eller de seks dyder i livet og "Mumukshutva" eller et brændende ønske om befrielse eller moksha .

Se mere:Yin Yoga Poses

  • 'Shad Sampat' eller livets seks dyder omfatter ro i sindet, kontrol over sanserne, afkald på alle aktiviteter af hensyn til underholdning, udholdenhed, tro og fuldstændig koncentration eller fokus.

Når en studerende har erhvervet disse fire midler, er han / hun klar til at gå i gang med Jnana Yoga. I modsætning til den traditionelle yoga, som involverer fysiske øvelser, kræver Jnana Yoga dig fysisk og psykologisk frigivet fra verdens dagligdagse aspekter. Den periode, der kræves for at opnå denne oplysning, er ikke fastsat. Mens nogle opnåede sind kun kræver et par dage, tager andre år at fuldføre kursen på denne vej til viden. Det ultimative mål med Jnana Yoga er at opnå et punkt i livet, hvor du kan befri dig fra illusionen af ​​dig selv og er åben for opfattelsen af ​​sandheden.

Billeder Kilde: 1, 2

Pin
Send
Share
Send